به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین محمدتقی اکبرنژاد رییس موسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی در جلسه تفسیر تمدنی قرآن که شب گذشته در مجموعه فرهنگی شهدای هفت تیر برگزار شد، اظهار داشت: امیرمومنان علی(ع) فرمودند: همه علوم قرآن کریم در سوره حمد و همه آن در «بسم الله الحمن الرحیم» و همه آن در «باء» «بسم الله» است و من نقطه زیر «باء» هستم.
وی افزود: سوره حمد چکیده و بیانگر ارزش قرآن کریم است و یکی از اسراری که سبب شد قرائت این سوره در نماز واجب شود همین مهم بوده است.
حجت الاسلام والمسلمین اکبرنژاد با استناد به کلام امام رضا(ع) که فرمودند: خداوند سوره حمد را با سوره دیگر قرآن در نماز واجب کرد تا مردم قرآن کریم را معتل نگذارند و قرآن را تلاوت کنند، ابراز کرد: محورها، خطوط قرمز و پایههای قرآن کریم در سوره حمد بیان شده است.
رییس موسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی با بیان اینکه سوره حمد از نظر منزلت سورهای بی بدیل است، اظهار داشت: سوره حمد با وجود کوتاهی سرشار از غنای مفهومی است بنابراین اگر معرفت انسان نسبت به ابعاد و لایههای درونی این سوره بیشتر شود به مراتب ظرفیت ارتباط گیری انسان با خداوند متعال نیز افزایش مییابد.
وی درباره اینکه چرا خداوند قرآن را با «بسم الله الرحمن الرحیم» آغاز میکند، گفت: خداوند متعال در این افتتاح سه وصف خودش را از بین همه اسماء و اوصاف انتخاب و به عنوان خداوند بسیار مهربان معرفی میکند.
حجت الاسلام والمسلمین اکبرنژاد در ادامه با اشاره به اینکه رحمان و رحیم وصف ذات الهی است، تصریح کرد: زمانی که خداوند قرآن را با «بسم الله الرحمن الرحیم» آغاز میکند بسیار پیام دارد بنابراین اگر ما بخواهیم به پیام الهی پی ببریم باید بدانیم خداوند چرا ما را خلق کرد و به عالم دنیا آورد.
رییس موسسه فقاهت و تمدن سازی اسلامی در ادامه با بیان اینکه انسان باید با پای بندگی به خداوند برسد، گفت: تنها عاملی که در فلسفه آفرینش انسان بیان میشود آن است که انسان از رحمت خداوند بهره ببرد، خداوند بالاترین و عالیترین درجه بهشت را به انسان اختصاص داد بنابراین غرض از آفرینش انسان رسیدن به رحمت الهی است.
وی اضافه کرد: خداوند در قرآن کریم میفرماید: من جن و انس را برای بندگی خلق کردم؛ قیمت انسان بهشت است که با ابتلاء و امتحان در دنیا و بندگی خداوند، انسان به آن دست مییابد؛ بنابراین کسی بهشت میرود که خداوند را معبود خود قرار دهد.
حجت الاسلام والمسلمین اکبرنژاد قرآن کریم راه رسیدن به بندگی را شرح میدهد، خاطر نشان کرد: انسان باید الله را معبود و خود را عبد بداند بر همین اساس خداوند برای آن که انگیزه انسان را برای بندگی تقویت کند قرآن کریم را نازل کرد و در آغاز قرآن خود را با صفات رحمان و رحیم معرفی میکند تا بنده بداند که خداوند او را بسیار دوست دارد برای همین به انسان امر و نهی میکند. انسان باید توجه داشته باشد محبتی که در هشدارهای قرآن وجود دارد در رحمان و رحیم وجود ندارد تمام انزارهای خداوند از کانون محبت حضرت حق نشات میگیرد.
نظر شما