آیت الله سید محمد حسینی زنجانی، عالم بزرگ زنجانی به خبرنگار شبستان گفت: جشنواره های قرآنی یکی از زمینه های ترویج آموزه های قرآنی در جامعه است.
وی با اشاره به اینکه در جامعه ما در رابطه با فعالیت های قرآنی کارهای زیادی صورت نگرفته است، افزود: با وجود اینکه شیعه، منابع بسیار ارزشمندی چون روایات و احادیث ائمه (ع) را در اختیار دارد ولی در تفسیر آیات قرآن ضعیف عمل کرده است.
این کارشناس مذهبی بیان کرد: اهل سنت در رابطه با فعالیت های قرآنی و تفسیر قرآن کریم پیشگام تر از شیعیان هستند و و در این زمینه فعالیت های زیادی انجام داده اند.
وی یادآور شد: برگزاری این جشنواره ها گام بسیار خوبی در جهت ترویج فعالیت های قرآنی در جامعه هستند و با آشنایی مردم با مفاهیم و معانی قرآن بستر لازم برای هدایت افراد در این مسیر را فراهم می کنند.
آیت الله حسینی اقدام ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد در برگزاری جشنواره قرآنی مدهامتان را قابل تقدیر دانست و بیان کرد: متاسفانه جای این گونه فعالیت ها در جامعه خالی است و برای نهادینه کردن آموزه های قرآنی در زندگی باید از روش های جدید بهره برد.
وی با تأکید بر اینکه باید تفاسیر ساده و قابل فهم قرآن کریم برای جوانان و نوجوانان نوشته شود، ابراز کرد: با نوشتن تفاسیر ساده و قابل فهم قرآن کریم می توان قرآن را وارد زندگی افراد به خصوص جوانان و نوجوانان کرد و گامی در جهت ترویج آموزه های دینی در بین آنان برداشت.
آیت الله حسینی عنوان کرد: تفاسیری که در سال های اخیر در کشور نوشته شده از جمله تفسیر المیزان، برای جوانان و نوجوانان بسیار سنگین و علمی است، بنابراین به منظور ایجاد انس و الفت آنان با قرآن باید تفاسیر ساده و قابل فهم ارائه شود.
وی خاطر نشان کرد: اگر با استفاده از قصه های قرآنی بسیاری از مفاهیم اجتماعی جامعه نقل و در کنار آن تفسیر مختصری از قرآن کریم چاپ شود، برای جوانان و نوجوانانی که فرصت کافی برای مطالعه بر روی تفسیر قرآن ندارند، مفید واقع می شود.
آیت الله حسینی، پرداختن به تفسیر قرآن را عامل مهمی در آشنایی با مفاهیم و آموزه های قرآنی در بین جوانان و نوجوانان عنوان کرد و افزود: در راستای وارد کردن قرآن در زندگی افراد، توجه به بحث تفسیر یکی از عوامل مهم است چرا که ترجمه تنها 10 درصد از مفاهیم را انتقال می دهد.
وی با اشاره به روش های فعالیت مارکسیست ها در دوران قبل از انقلاب، تصریح کرد: مارکسیست ها در دوران قبل از انقلاب با استفاده از چاپ کتاب برای سطوح سنس مختلف در قالب داستان، مفاهیم و افکار خود را به دیگران انتقال می دادند.
عالم بزرگ زنجانی یادآور شد: در دین اسلام به آشنایی کودکان از سن 7 سالگی با مفاهیم و آموزه های غنی قرآنی توصیه شده که باید به این امر توجه ویژه صورت گیرد.
وی در پایان تفسیر همراه ویژه ائمه جماعات را که از سوی ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد کشور تهیه شده، مفید ارزیابی و خاطر نشان کرد: این تفاسیر اگر در اختیار همگان بویژه جوانان قرار گیرد تأثیرات خوبی در ترویج فرهنگ قرآنی در جامعه می تواند داشته باشد.
پایان پیام/
نظر شما