بنیاد نخبگان و وزارت علوم  برگزیدگان جشنواره های هنری  را به رسمیت نمی شناسد

خبرگزاری شبستان: یک هنرمند نگارگر با بیان اینکه جشنواره هنرهای تجسمی فجر هنوز درگیر آزمون و خطاست؛گفت: اتفاق سال گذشته در داوری آثار خاطر خیلی از هنرمندان را مکدر کرد؛ جا داشت که هیئت داوران این اشتباه را شجاعانه می پذیرفت.

احسان قائمی، هنرمند نگارگر در پاسخ به این سئوال که آیا جشنواره هنرهای تجسمی فجر توانسته است جایگاهی همانند دیگر جشنواره های هنری فجر بدست بیاورد، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان گفت: یکی از آخرین جشنواره های هنری فجر، جشنواره هنرهای تجسمی است و جشنواره هایی مثل موسیقی، فیلم و تئاتر سابقه بیشتری دارند. ولی با توجه به جوانتر بودن جشنواره امیدوارم با بهره مندی از تجربیات سایر جشنواره ها و همیاری همه دست اندرکاران بتوانیم این جشنواره را به جایگاه واقیعش برسانیم.


وی با اشاره به مشکل پیش آمده در انتخاب اثر برگزیده نهمین جشنواره هنرهای تجسمی فجر اظهار داشت، ای کاش شورای سیاستگذاری و هیئت داوران جشنواره این اشتباه را می پذیرفتند، هنرمندان که نمی توانند به تمام آثار هنری خلق شده در دنیا اشراف داشته باشند لذا بر این باورم که  پذیرش این خطا، شان برگزارکنندگان جشنواره را بالاتر می برد. 
 

این هنرمند در پاسخ به این سوال که آیا موضوعی شدن جشنواره را مفید می دانید یا نه اظهار داشت: موضوع دادن به هنر به نظر من کار درستی نیست چرا که ممکن است هنر را به سمت و سوی سفارشی شدن سوق دهد اما در هر صورت اولویت بخشی به هنرهای ایرانی اسلامی یا گنجاندن بخش های ویژه برای حمایت از این قبیل هنرها یقینا خالی از لطف نخواهد بود.  

 

وی ادامه داد: البته در این سال ها هنرمندان، کارشناسان و سیاستگذاران ضمن اظهارنظر در این باره تاکید کرده اند هنر زاییده زمان و مکان خاص خود است و نمی توان از هنر یک دوران انتظار داشت سخن دوران دیگری را به زبان بیاورد. به همین خاطر نمی توان با موضوعی کردن جشنواره تجسمی فجر از هنرمندان امروز خواست برای حضور در آن صرفاً درباره موضوعات مشخصی سخن بگویند.

 

قائمی با ذکر مثالی افزود: جشنواره موسیقی فجر در سال 1364 با نام جشنواره سراسری "سرود و آهنگ های انقلابی" شکل گرفت اما از سال پنجم یعنی 1368 به بعد با عنوان "پنجمین جشنواره موسیقی فجر" ادامه یافت. این مثال  به خوبی نشان دهنده درک اهالی موسیقی و مسئولان از تغییر زمانه و سخن گفتن متناسب با زمانه است؛ اتفاقی که هنوز خود را در جشنواره تجسمی فجر نشان نداده است.


این هنرمند همچنین با بیان اینکه متاسفانه اغلب جشنواره هنری در معاونت آموزشی وزارت علوم و شوراهای تخصصی بنیاد ملی نخبگان به رسمیت شناخته نمی شوند،گفت: سال هاست که قوانین و آیین نامه هایی برای نخبگان و افراد دارای استعدادهای برتر در وزارت علوم و بیاد ملی نخبگان به تصویب رسیده که بیشترین ظلم در این زمینه به اهل هنر شده است. سالهاست که افراد دارای توانمندی های خاص در حوزه های علمی، قرآنی، ورزشی و ... از مواهب و حمایتهای مادی و معنوی ارگانها و مراکز نامبرده شده بهره مند می شوند و این هنرمندان هستند که عملا در بسیاری از زمینه ها از این حمایتها بی بهره اند؛ فی المثل هنوز بنیاد ملی نخبگان پس از گذشت بیش از ده سال، تکلیف نخبگان و استعدادهای برتر در حوزه هنر را مشخص نکرده است. 

 

وی افزود: تنها آیین نامه و بخشنامه قطعی در این بنیاد عدم بهره مندی نخبگان هنری از وام مسکن است و این درحالی است که سایر نخبگان از این امتیاز بهره مند می شوند. جالب تر آنکه مثلا برگزیدگان ملی و بین المللی در کلیه رشته های علمی و ورزشی به راحتی امکان ادامه تحصیل در یک مقطع بالاتر تحصیلی در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی را بدون شرکت در آزمون ورودی دارند ولی برگزیدگان هیچ یک از جشنواره های  فیلم، موسیقی، تاتر و تجسمی فجر که معتبرترین جشنواره های هنری در سطح ملی ست امکان استفاده از این تسهیلات را ندارند. همچنین نخبگان هنری از معافی خدمت نظام وظیفه نیز به دلیل همین کوتاهی ها محرومند؛ لذا وقتی جشنواره ای که یک وزارتخانه با صرف هزینه، نیروی انسانی و زمان زیاد برگزار می شود و وزارت خانه دیگر آن را تایید نمی کند موجودیت، اعتبار آن زیر سوال می رود.

کد خبر 679334

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha