مصرف کالاهای فرهنگی در کشور ما دچار  ضعف است

خبرگزاری شبستان: حجت الاسلام شیخ‌الاسلامی با بیان اینکه در سبد خانوار طراحی خوبی برای استفاده از کالاهای فرهنگی نداریم، گفت: فاقد سواد مصرف کالاهای فرهنگی هستیم.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت الاسلام محمد شیخ الاسلامی، امروز در نخستین جشنواره کتاب سال سبک زندگی که امروز در تالار امیرحسین فردی حوزه هنری برگزار شد، گفت: جشنواره کتاب سال سبک زندگی یک پیشینه دارد که به جهت آن اهمیت خاص و ویژه ای دارد. در دفتر تبلیغات حوزه علمیه قم چند سالی است که متمرکز شدیم در حل مشکلات فرهنگی و اجتماعی مردم.

 

حجت الاسلام شیخ الاسلامی ادامه داد: تلاش داریم به جای اینکه کارهای انبوه در حوزه های مختلف انجام دهیم با جهت دهی کارها به سمت حل مشکلات نتایج درخوری از فعالیت ها داشته باشیم. مجموعه فعالیت های تبلیغی، ترویجی و پالایشی که در دفتر تبلیغات در حال انجام است متوجه 14 مسئله اصلی است که یکی از این مسایل سبک زندگی است. سبک داوری از حساسیت و پیچیدگی های خاصی برخوردار است زیرا همه فکر می کنند می دانند سبک زندگی چیست اما حتی در تعاریف اولیه آن اختلاف نظر است.

 

وی با بیان اینکه در طول دو سال و نیم با صاحب نظران حوزه سبک زندگی گفت و گو و جلسه داشتیم، عنوان کرد: در نهایت به یک دسته بندی در مورد سبک زندگی رسیدیم. یکی از موضوعات مهم سبک زندگی مصرف کالاهای فرهنگی است. در کشور دچار ضعف مصرف کالاهای فرهنگی هستیم. متاسفانه در سبد خانوار طراحی خوبی برای استفاده از کالاهای فرهنگی نداریم. کالاهای فرهنگی شامل 9 دسته هستند که عبارتند از کالاهای مکتوب، ‌رسانه ای، فضای مجازی، سرگرمی و اسباب بازی، هنری، مد و طراحی، میراث فرهنگی، ورزشی و مذهبی.

 

دبیر علمی نخستین جشنواره کتاب سال سبک زندگی با اشاره به اینکه در مصرف کالاهای فرهنگی دچار مشکل هستیم، بیان کرد: سبد خانواده ها از کالاهای فرهنگی پر نمی شود و یا پر شدن به صورت نامتعادل است. موبایل سهم زیادی در سبد خانوار دارد در صورتی که کتاب سهم اندکی دارد. ما سواد مصرف کالاهای فرهنگی را نداریم، در گزینش و استفاده از کالاهای فرهنگی دچار ضعف هستیم، پیام های کالاهای فرهنگی را ادراک نمی کنیم.

 

حجت الاسلام شیخ الاسلامی تصریح کرد: جشنواره کتاب سال سبک زندگی با هدف پژوهش، استعدادیابی، مستندسازی، ایجاد ظرفیت برای ساختن تئوری سبک زندگی و ایجاد کتابخانه خوب در این زمینه طراحی شده است. نقطه شروع کار یک و نیم سال قبل بود، در واقع پیش تولید این جشنواره از مرداد سال 95 آغاز شد. رصد کردیم تا ببینیم چه مقدار کتاب در حوزه سبک زندگی وجود دارد. پس از گذشت یک و نیم سال امروز می گوییم جشنواره کتاب سال سبک زندگی از سطح خوبی از ارزش و اعتبار برخوردار است و در اسفندماه امسال در باغ کتاب و پارک آب و آتش برگزار می شود. تاکنون 600 عنوان به دبیرخانه جشنواره رسیده است. تصور می کنیم 600 عنوان کتاب دیگر هم به این تعداد اضافه شود. ما جشنواره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران، جشنواره کتاب حوزه علمیه و جشنواره کتاب رضوی را داریم اما جای جشنواره کتاب سبک زندگی خالی بود.

 

دبیر علمی نخستین جشنواره کتاب سال سبک زندگی اظهار داشت: به دنبال این هستیم که سال های بعد این جشنواره را گسترش دهیم و از سمت کتاب به سوی هشت نوع دیگر کالای فرهنگی برویم. به جهت اینکه امسال اولین سال برگزاری جشنواره است داوری و مواد مورد داوری محدود هستند. ما فقط در حوزه کتاب ورود پیدا کردیم چون اولین سال بود به حوزه مقاله، پایان نامه و آثار پژوهشی ورود پیدا نکردیم و فعلا تمرکز بر کتاب و کتاب دیجیتال است. داوری ها بر مبنای بحث تئوریک سبک زندگی و بحث الگوهای موضوعی سبک زندگی است. سعی کردیم تیم داوری خوبی که نام آشنا باشند، داشته باشیم؛ نگاهمان سیاسی نیست، مهم این است که اهداف جشنواره که فرهنگی است، پیش رود.

 

حجت الاسلام شیخ الاسلامی با بیان اینکه نگاه ما در جشنواره کتاب سال سبک زندگی امتیازی است، عنوان کرد: فرآیند داوری در جشنواره چندمرحله ای است، سعی شده در جشنواره کتاب سال سبک زندگی غربالگری ها در سه مرحله باشد. کسانی که امتیاری از 75 تا 100 کسب کنند، جایزه می گیرند. ما در این جشنواره نفر اول، دوم و سوم نداریم بلکه افراد بر اساس امتیاز جایزه می گیرند.

کد خبر 679836

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha