به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر سیدمحمد حسینی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز 28 شهریور در مراسم قدردانی از کارکنان برگزیده این وزارتخانه گفت: این مراسم فرصتی برای یادآوری مسئولیتها و وظایفی است که تکتک ما داریم. هر یک از ما باید در گرهگشایی و خدمت به مردم بکوشیم و در ارتقای این وزارتخانه نقشآفرین باشیم.
حسینی با بیان اینکه پارسایی، دانایی، کارآیی و شکیبایی به عنوان چهار محور اساسی باید مدنظر قرار گیرد تا خدمات ارزندهای ارایه شود، عنوان کرد: پارسایی و تقواپیشگی اساس هر کاری است. علت به وجود آمدن خلل در یک کار این است که انسان خدا را فراموش میکند و حق و حقوق مردم را نادیده میگیرد.
وی با اشاره به اهمیت دانایی و اشراف به حیطه کار مسئولیتها و سیاستها بیان کرد: آگاهی بیش از گذشته باید مورد توجه قرار گیرد و اطلاعات با توجه به سرعت تحولات باید به روز شود. گاهی حتی مدیران، معاونان و مشاوران وزارت فرهنگ تحت تأثیر تبلیغات قرار میگیرند، بر این اساس نیاز است که افراد آگاه باشند تا بتوانند مسایل را تبیین کنند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: اگر صبر و شکیبایی نباشدT بسیاری از افراد با مشکل مواجه میشوند. انسان تنها با صبر و پایداری میتواند پیش رود. امام علی (ع) فرمودهاند" شعار مؤمن عمل اوست" و در جایی دیگر نیز فرمودهاند" شرف و بزرگی و کرامت به حسن و نیکی اعمال است". پیامبر اکرم (ص) نیز فرمودهاند" برترین عمل آن است که برای خدا باشد"، بر این اساس ما باید بدانیم که قبل از اینکه در برابر مردم پاسخگو باشیم باید در قبال خداوند مسئول باشیم.
حسینی با تأکید بر اینکه کارها را باید با نشاط و روحیه انجام داد و دیگران را نیز به کار بیشتر ترغیب کرد، ادامه داد: پیامبر اکرم (ص) تأکید داشتند که انسان بایدکار را محکم انجام دهد به طوری که کاستی و خدشهای در آن نباشد. امام موسی کاظم (ع) نیز فرمودهاند" در کارها اظهار سستی و خستگی نکنید وگرنه دنیا و آخرت را از دست میدهید".
به گفته وی، مقام معظم رهبری در ماه مبارک رمضان دیدارهایی داشتند که گاه بیش از چهار ساعت طول میکشید، جلسات ایشان مهم و اساسی بود. سعه صدر، تحمل و صبر و حوصله ایشان باید برای ما درس و الگو باشد.
وی بر صفا و صمیمیت بین همکاران تأکید کرد و این امر را موجب پیشبرد کارها دانست و افزود: تعدد سازمانها و معاونتهای وزارت فرهنگ و ارشاد نباید باعث جدایی همکاران شود. به هر حال کارها نباید با تأخیر انجام شود و لازمه این امر ارتباط بیشتر همکاران است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به همکاران خود اظهار داشت: تلاش وزارت فرهنگ و ارشاد بیش از گذشته است. ما به طور مستمر برنامههای جدیدی را طراحی و انجام میدهیم و در حال پیگیری گرفتن اعتبارات بیشتر هستیم. اعتبارات فرهنگی برای سفرهای استانی در نظر گرفته شده است و تا الان 30 درصد اعتبارات استانی اختصاص یافته است. با این اعتبارات کارهای مختلفی انجام میشود.
وی خاطرنشان کرد: همیشه عدهای از وزارت فرهنگ و ارشاد طلبکار هستند و ما را متهم به تسامح و تساهل میکنند و برخی نیز ما را به سختگیری و ممیزی متهم میکنند، به عنوان مثال گاهی افراد به یک برنامه ساده موسیقی که نیزنی است، ایراد میگیرند و گاه از فردی سکولار برای جلسه دعوت میکنند که فرد آرزو میکند شخصی معاند که در خارج از کشور است برای ساخت فیلم به ایران بیاید.
حسینی با بیان اینکه ما بر اساس ضوابط، قوانین و آییننامهها رفتار میکنیم، عنوان کرد: کار ما دشوار است و البته اذعان میکنم که از وضع ایدهآل و معرفی فرهنگ ایران اسلامی به جهان فاصله داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ارتقای کمی و کیفی برنامههای وزارتخانه در مقوله شعر و ادب یادآور شد: در دو سال اخیر به هر بهانه و مناسبتی در هر استانی برنامههای متعدد در حوزه شعر و ادب برگزار کردیم و من شخصا در برخی از این برنامهها همچون سالگرد قیصر امینپور، نصرالله مردانی، پروین اعتصامی و بزرگداشت گرمارودی شرکت کردم و اگر نتوانستم در برخی مراسم حضور یابم، پیام صادر کردم.
وی پرداختن به شعر آیینی، کنگره شعر فاطمی، گل واژههای شعر انتظار، همایش شاعران ایران و جهان، خرید کتب شاعران جوان، ساخت مقبره برای شاعران ایرانی که در هند و کشمیر هستند، حمایت از انجمنهای شعر، برنامههای برجسته برای شعرایی همچون باباطاهر عریان، طاهره صفارزاده و خواجه کرمانی و ملاقات با شاعرانی همچون سبزواری و احمد عزیزی را از جمله اقدامات وزارتخانه در حوزه شعر و ادب برشمرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد تصریح کرد: با وجود تمام تلاشها و افزایش کمی و کیفی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ما همیشه بدهکار هستیم و دیگران طلبکار. عدهای منتظر نقطه ضعفی از طرف ما هستند و یا اینکه خودشان خبری را جعل میکنند.
وی با اشاره به طرح ادغام سازمان میراث فرهنگی در وزارت فرهنگ و ارشاد که از سوی نمایندگان مجلس نوشته شد، یادآور شد: نمایندگان میخواستند وزارت فرهنگ و میراث فرهنگی از ادغام سازمان میراث فرهنگی و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی به وجود بیاید، هیچکس اعتراض نکرد که چرا اسلام از نام جدید وزارتخانه حذف شده است. در مورد این مسئله که واقعیت داشت، هیچکس وا اسلاما نگفت اما بر اساس پیشبینی و پیشگویی و حدس و گمان به راحتی یک وزارتخانه و حتی رییسجمهور را محکوم میکنند.
حسینی با بیان اینکه ما از نقد از نوع منصفانه استقبال میکنیم، اظهار داشت: برخی رسانهها اخبار دختر شایسته جهان را منتشر کردند اما هیچکس احساس تکلیف نکرد ولی اگر یکی از نشریات منسوب به دولت این کار را میکرد مورد هجوم واقع میشد و در حجم وسیعی این اقدامش منعکس میشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با طرح این سؤال که چرا به کارهای مذهبی وزارت فرهنگ و ارشاد خدا قوت گفته نمیشود؟ افزود: تعداد کانونهای مساجد زیاد شده است. از طرفی آیا فعالیتهای قرآنی و برگزاری نمایشگاه قرآن جای خسته نباشید و خدا قوت ندارد. قطار هجمه نشان میدهد که فعالیت آن هم از نوع اثرگذار انجام میشود. هر چند ما به دنبال تشکر نیستیم اما این هجمهها نیز کار درستی نیست.
وی با بیان اینکه اهالی فرهنگ و هنر روح لطیفی دارند، تصریح کرد: این افراد در معاملات سیاسی نیستند و نمیدانند چرا این هجمهها صورت میگیرد. از ما ایراد گرفتند که چرا برای روز شعر و ادب برنامهای نداشتیم. ما در تبریز برنامه باشکوهی برگزار کردیم اما وقتی منعکس نمیشود، تقصیر از ما نیست. کسانی که دلسوز کشور هستند و فراتر از مسایل حزبی و دستهای میاندیشند باید بحث فرهنگ و هنر را جدی بگیرند و به تعالی این مقوله کمک کنند.
گفتنی است، در مراسم قدردانی از کارمندان برگزیده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی محمدزاده معاون مطبوعاتی، شمقدری معاون سیاسی، شاهآبادی معاون هنری، حجتالاسلام سلیمانی دبیر ستاد عالی کانونهای فرهنگی هنری مساجد کشور و مدیران ادارههای ارشاد استانها حضور داشتند و در پایان مراسم از طرف علیرضا بهدانی، هنرمند مشهدی قرآنی با وزن 40 کیلوگرم دارای 40 نوع تذهیب و 640 صفحه به وزارتخانه فرهنگ و ارشاد اسلامی تقدیم شد.
پایان پیام/
نظر شما