به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان به نقل از کانون خبرنگاران ایکنا؛ سه ماه از ایام محرم میگذرد، اما این بار نه ایران بلکه چند کشور اروپایی و آمریکایی میزبان آثار هنری در خصوص قیام امام حسین(ع) هستند.
اتفاق فاخر و ارزشمندی که توسط مسلمانان مقیم آمریکا و اروپا در سه هفته اخیر رقم خورد، برگزاری نمایشگاهی از آثار برتر جشنواره چهل چراغ بود. مسلمانان مقیم چند کشور اروپایی و آمریکایی طی ارتباطی که با مسئولان جشنواره چهل چراغ برقرار کردند، این خلاء را مطرح کردند که در سایر کشورها هیچ محصول فرهنگی و هنری مرتبط با محرم و قیام عاشورا برای معرفی امام حسین(ع) وجود ندارد. بر اساس همین نیاز بود که مسئولان این جشنواره به ارسال آثار برتر این آن به این کشورها اقدام کردند و به این ترتیب جشنواره چهل چراغ از شکل ملی به بینالمللی تغییر کرد.
برای آگاهی بیشتر از کم و کیف این جشنواره، با حسین رضایی، مدیر روابط عمومی جشنواره چهل چراغ، گفتوگو کردیم.
وی در پاسخ به این سؤال که جشنواره چهل چراغ چگونه شکل گرفت و ایده اولیه آن از کجا آمد؟ گفت: به لطف امام حسین(ع) سه سال پیش در مراسم پیادهروی اربعین جرقه این ایده زده شد. مجتبی امینی متوجه شد جشنوارهای در حوزه امام حسین(ع) که هنرمندان متولی آن باشند، وجود ندارد. به همین دلیل ایده برگزاری جشنواره چهل چراغ را داد، این ایده در سال ۹۵ برای اولین بار اجرا و با استقبال خوبی از سوی تعداد کثیری از هنرمندان و مردم مواجه شد.
وی ادامه داد: پس از پایان دوره اول این جشنواره آثار برتر در قالب کتاب، پوستر و عکس تهیه و شهرداری تهران از این آثار بر روی بیلبوردها در سطح شهر استفاده کرد. همچنین در نمایشگاههای عکس متعددی که در سال گذشته برگزار شد، آثار برتر جشنواره در سطح کشور به نمایش درآمد و مورد استقبال مردم قرار گرفت.
نذر فرهنگی برای امام حسین(ع) بدون دریافت هزینه
رضایی به انتقادهای مطرح شده در خصوص این جشنواره نیز اشاره و اظهار کرد: سوء تفاهمی در ارتباط با استفاده از آثار جشنواره چهل چراغ در نمایشگاههای متعدد از جمله در نمایشگاههای برج میلاد، پردیس ملت و دیگر نمایشگاهها پیش آمد مبنی بر اینکه ما هزینهای دریافت میکنیم، در حالیکه این درست نیست. همانطور که مردم و هنرمندان آثار ارزشمند خود را در قالبهای مختلف برای جشنواره ما بدون دریافت هزینه و فقط در راه امام حسین(ع) میفرستند، ما نیز در پخش کردن این آثار و استفاده از آنها در نمایشگاهها هزینهای دریافت نمیکنیم.
کاروان ۴۰ نفره هنرمندان در پیاده روی اربعین
مدیر روابط عمومی جشنواره چهل چراغ ادامه داد: در سال ۹۵، بعد از اتمام جشنواره، کاروانی ۴۰ نفره از هنرمندان به پیاده روی اربعین فرستاده شدند که آثار بسیاری در زمینه عکس و مستند توسط هنرمندان اعزامی خلق شد. در سال ۹۶ نیز درخواستهای بسیاری از سوی هنرمندان برای پیاده روی اربعین شکل گرفت که در این مسیر، چند نفر از کارگردانان نظیر بهروز افخمی نیز تصمیم به ساخت مستند و فیلمهایی در رابطه با اربعین و امام حسین(ع) گرفتند.
وی با اشاره به تمدید مهلت ارسال آثار به این جشنواره تا پایان دی ماه، خاطرنشان کرد: آثار برتر در فروردین ماه سال آینده معرفی میشوند.
رضایی در پایان از مردم خواست تا برای مؤثرتر واقع شدن این جشنوارهها در راه امام حسین(ع) دعا کنند و به شایعاتی همچون بر باد دادن هزینهها توسط جشنوارهها دامن نزنند و تصریح کرد: جشنواره چهل چراغ در راه امام حسین(ع) برگزار میشود به همین دلیل مسئولان به شدت مراقب این امر هستند که اسرافی صورت نگیرد و اکثر کسانی که در این راه کار می کنند، به طور رایگان و به عنوان نذر اهل بیت(ع) فعالیت میکنند.
مریم ابراهیمی خالدی
نظر شما