ماهیت اسلامی در نظام ایران اجازه ورود دیکتاتوران را نمی دهد

خبرگزاری شبستان: دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تعریف جامع از نظام جمهوری اسلامی ایران گفت: ماهیت اسلامی در نظام جمهوری اسلامی ایران اجازه ورود دیکتاتوران را نمی دهد.

 

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در کنفرانس حکمرانی و سیاستگذاری عمومی گفت: در بحث حکمرانی نیازمند اجرای نظری و اجماع عملیاتی در اداره کشور هستیم هر نوع تردید و ابهام در حاکمیت و ابهام و تردید در برنامه های عملیاتی از پیشرفت کشور جلوگیری می کند. این کنفرانس در بعد نظری و اجرایی رهنمودهای خوبی را برای جامعه و نخبگان و سیاستگذاران و دولتمردان ارایه می دهد.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه سابقه دموکراسی و جمهوری بیش از 120 سال است، تصریح کرد: در جریان انقلاب اسلامی نوع جدیدی از دموکراسی طرح شد که با جمهوری های متعارف فرق داشته و این نوع از حکومت در اثر قیام مردمی و فهم و شعور همگانی پذیرفته شده و در شکل قانون اساسی به آرای مردم گذاشته شد و از سوی مردم پذیرفته شده است.

 

وی با بیان اینکه هنوز ابهاماتی پیرامون جمهوری اسلامی وجود دارد، تصریح کرد: یکی از منشاءهای این ابهام عدم تعریف دقیق علمی و ادبیات متعارف سیاسی از جمهوری اسلامی است که این ابهامات بیشتر در ذهن نخبگان شکل گرفته و از تعارض نظریات سیاسی با نظریات جمهوری اسلامی شکل گرفته است و از مقایسه میان جمهوری اسلامی و حاکمیت های جمهوری متعارف به وجود می آید.

 

رضایی تصریح کرد: این تعارف موجب به وجود آمدن سردرگمی هایی می شود و این سردرگمی ها مبنای مشکلات اقتصادی و فرهنگی است که برخی این مشکلات را به ناکارآمدی جمهوری اسلامی می دهد که مرتکب اشتباه بزرگی می شود.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: اگر مبنای مشروعیت در ادبیات سیاسی متعارف مشارکت مردم در تعیین سرنوشتشان بدانیم آنگاه رای و اراده مردم را نوعی عامیت تعریف می کنیم و به نوعی در آن حکومت اراده مردم وجود دارد و در مقابل نوع دیگری از حکومت ها که اراده مردم در آن نیست و از عمومیت برخوردار نیستند و به نوعی از استبداد برخوردار می شوند.

 

وی در تعریف عامیت سیاسی گفت: عامیت یگانه عمومی عامیت دوگانه و عامیت سه گانه در این تعریف شامل می شود که عامیت یگانه مربوط به حکومت های دموکراسی است که اکثریت حقی ندارند و این نوع حکومتها را اقلیتها را تعیین می کنند در عامیت دو گانه حکومت جمهوری است که عمدتاً منسوخ شده اما مثالهایی هنوز در مورد حکومتهای جمهوری وجود دارد و از نظم سیاسی و دوگانه عمومی و عامیت برخوردار هستند. در عامیت سه گانه که مردم مربوط به حکومت های جمهوری و دینی است مردم نمایندگان پارلمان را انتخاب کرده و انها قانون را می نویسند که البته حق دخالت در اجرا ندارند و عامیت اجرا توسط دولتمردان اجرا می شود که البته این دولتمردان نیز توسط مردم انتخاب شده و در چارچوب قانون عمل می کنند.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: اگر عامیت سومی با ماهیت دینی وارد نظم سیاسی شود آنگاه سه گانه عمومی تعریف می شود که این نوع از عامیت در جمهوری اسلامی از طریق مجلس شورای اسلامی، مجلس خبرگان، شکل می گیرد که نوع سوم مشروعیت را شکل می دهد. در جمهوری اسلامی دو پارلمان که نمایندگان ان از طریق مردم تعیین می شوند در این عامیت حضور دارند.

 

وی تاکید کرد: قانون، دین و اجرا حکمرانی کشور ما را شکل می دهد قانون مغایر دین نیست و اگر هم مغایرتی در ان باشد از طریق شورای نگهبان و یا در مراتب بالاتر اگر دین با قانون مغایرتی داشته باشد از طریق مجمع تشخیص مصلحت نظام این مغایرت کنار می رود.ایران نوعی جمهوری دموکراتیک با سه عامیت است که اراده تقنینی اجرایی و دینی بر آن حاکم است.

 

رضایی اظهار کرد: تعارض دینی ممکن است در اجرا و قانون وجود داشته باشد و شورای نگهبان مسئولیت انطباق قوانین و مشروعیت را بر عهده دارد و مجمع تشخیص نیز اختلاف میان مشروعیت و قانون را حل می کند و تعارض میان این دو از طریق نظارت های مجمع حل می شود بر همین اساس در جمهوری اسلامی تعارض و بن بستی به وجود نمی آید و دین در کنار قانون و هر دو کنار اجرا زیست مسالمت آمیز دارند این ظرفیت فقط در جمهوری اسلامی وجود دارد.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: ماهیت اسلامی در حاکمیت اجازه ورود دیکتاتوران را نمی دهد و این ماهیت در بردارنده حقوق انسانی و الهی است و اگر تمامی دولتمردان در چارچوب قانون عمل کنند کوچکترین تعارضی به وجود نمی آید.

 

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: مشکل اصلی حکمرانی در ایران مربوط به نظام جمهوری اسلامی نیست بلکه به کارآمدی قوای سه گانه مربوط می شود. که این مساله نیز با ارایه راهکارهایی قابل حل است این راهکارها عبارتند از ارتقای بهره وری، شایسته سالاری، انضباط، شفافیت، تنظیم روابط قوای سه گانه با مردم و وحدت سیاسی در رسیدن به اهداف نظام ارایه می شود.

 

وی گفت: برداشتهای ناصحیح از یکی پنداشتن جمهوری اسلامی با نوع متعارف موجود در جمهوریها قضاوتهای ناصحیحی را در عمل منجر می شود که این موضوع بیشتر در جامعه نخبگان به چشم می خورد که می توان با ارایه ادبیاتی صحیح و درست از جمهوری اسلامی برطرف شود.

کد خبر 680254

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha