به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، غلامرضا منتظری، مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان امروز "28 شهریور" در حاشیه برگزاری جلسه با پژوهشگران و محققان اصفهانی در خصوص شخصیت میر ابوالقاسم فندرسکی مشهور به میرفندرسکی در محل پژوهشکده هنرهای سنتی و اسلامی اظهار داشت: در راستای معرفی ابعاد شخصیتی میرفندرسکی در حوزه فلسفه و عرفان، همایش ملی با همکاری انجمن مفاخر کشور و اصفهان و اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان اصفهان و گلستان، پژوهشکده هنرهای سنتی و اسلامی و دانشگاههای مستقر در اصفهان و گلستان برگزار می شود.
وی با اشاره به اینکه نشست اولیه در این خصوص با انجمن مفاخر کشور برگزار شده است، ادامه داد: دومین نشست در این خصوص نیز در پژوهشکده اصفهان برگزار شد که تائید فراخوان این همایش و برگزاری نشست مشترکی در این رابطه با کمیته علمی در اصفهان، تهران و گلستان از مصوبات این جلسه بود.
منتظری ادامه داد: انتظار میرود در سال 90، یک پیش همایش ملی در این خصوص برگزار شود تا در این همایش آثاری که قرار است توسط پژوهشگران ارائه شود، معرفی شوند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان یادآور شد: در نظر داریم تا راستای معرفی هر چه بهتر این شخصیت، علاوه بر ساخت یک فیلم مستند، مجموعه حکایت و داستانهایی را نیز با ادبیات نسل جوان آماده کنیم تا جوانان نیز با لایههای علمی میرفندرسکی آشنا شوند.
وی در ادامه سخنان خود افزود: استان گلستان، خاستگاه و زادگاه این چهره است ،چنانچه در گلستان منطقهای به نام فندرسک وجود دارد و مردم این استان، علاقه خاصی به این چهره دارند.
منتظری در ادامه یادآور شد: متأسفانه تا کنون فعالیت خاصی در خصوص معرفی این چهره انجام نشده و تنها یک همایش در این خصوص 15 سال پیش برگزار شد که البته این همایش نیز به طور مشترک شخصیت میرفندرسکی و میرداماد را بررسی کرد.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان گلستان در ادامه سخنان خود در خصوص بخشهای مختلفی که در خصوص میرفندرسکی قابل بررسی است، گفت: شخصیت و آثار، تصوف و عرفان از دیدگاه میرفندرسکی، جامعیت میرفندرسکی در علوم و معارف اسلامی، وحدت علوم از نگاه میرفندرسکی، تحولات سیاسی و اجتماعی عصر میرفندرسکی و خاندان میرفندرسکی که هر کدام در ذیل خود نیز عناوینی دارند، از مسائلی است که در فراخوان پیش بینی شده است.
وی با اشاره به اینکه چهرهها متعلق به یک دیار خاص نیستند و متعلق به کل ایران هستند، تصریح کرد: میرفندرسکی در گلستان متولد و در اصفهان نیز رشد و نمو داشته، لذا گلستان و اصفهان باید بیشترین نقش را در این همایش داشته باشند و در کنار آن باید از تجارب انجمن حکمت و فلسفه انجمن مفاخر و ... نهایت استفاده را ببریم.
گفتنی است، میر ابوالقاسم فندرسکی استرآبادی مشهور به میرفندرسکی، فیلسوف، عارف و دانشمند بزرگ عصر صفویه که پیکرش در تخت فولاد اصفهان به خاک سپرده شده است و کتاب صناعیه، منظومه در کیمیا و رساله حرکت از آثار وی می باشد.
پایان پیام/
نظر شما