دوره‌های اقراء اتهامات قرآنی در مورد ایران را برطرف می‌کند

خبرگزاری شبستان: رییس سازمان دارالقرآن کریم در خصوص اهمیت برپایی دوره‌های اقراء گفت: این دوره‌ها ما را در بخش بین‌المللی کمک می‌کند و ما را از اتهاماتی که مبنی بر بی‌سابقه بودن ما در امر قرآنی مطرح می‌شود دور می‌کند.

مهدی قره‌شیخلو رییس سازمان دارالقرآن کریم در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، در حاشیه اختتامیه ششمین دوره تخصصی اقراء در مورد سطح کیفی دوره‌های اقراء گفت: اقراء یک سنت حسنه است که از ابتداء نزول قرآن بوده است و در حال حاضر شاهد پیاده کردن این سنت در ایران هستیم و به نظر بنده این یک اتفاق خوب است.

وی ادامه داد: مستندات ما باید در بحث توسعه قرائت‌هایی که در جهان اسلام پذیرفته شده است بیشتر شود، خیلی از اساتید ما در کشور هستند که این ظرفیت را دارند و می توان از اساتید که در این دوره‌ها حضور پیدا می‌کنند و اجازه‌نامه می‌گیرند در داخل کشور استفاده کرد.

رییس سازمان دارالقرآن تاکید کرد: کیفیت این دوره‌ها هم قطعا مشخص است امروز کسانی که در این دوره‌ها حضور پیدا می‌کنند از اساتید برجسته و پیشکسوتان کشور در امر قرآنی هستند و نکته‌ای که نباید فراموش کرد این است که باید این موضوع ادامه داشته باشد.

قره‌شیخلو در مورد استفاده از استاد خارجی در این دوره‌ها به جای ایرانی تصریح کرد: سابقه این کار در کشورهای دیگر بیش از کشور ما است، در مصر بیش از صدسال در زمینه قرائت کار انجام شده و این سنت سال‌ها در کشورهای عربی در حال برپایی است، اما نظام ما نوپا است و در زمان قبل از انقلاب اصلا چنین نگاه‌هایی وجود نداشت ولی خوشبختانه امروز این دوره‌ها فضای جدیدی را ایجاد می‌کند و کسانی که در ایران اجازه‌نامه می گیرند می‌توانند به دیگران اجازه بدهند و این اتفاق همانند یک شبکه در کل کشور توسعه پیدا می‌کند.

وی افزود: این اتفاق ما را در بخش بین‌المللی هم کمک می‌کند و ما را از اتهاماتی که مبنی بر بی‌سابقه بودن ما در امر قرآنی مطرح می‌شود دور می‌کند، استاد عصفور هم جزء اساتید برجسته و شیعه هستند و اطلاعات خوبی را دارد و ما هم باید بهره لازم را ببریم.

رییس سازمان دارالقرآن در رابطه با اینکه امکان برگزاری چنین دوره‌هایی توسط ایرانی‌ها در خارج از کشور وجود دارد، خاطرنشان کرد: بعضی مناسبات ما همراه با نگاه‌های سیاسی است و این نگاه‌ها سیاسی فعلا امکان این کار را به ما نمی‌دهد، در مقابل چون ما نگاه صدرصد سیاسی نداریم و بیشتر نگاه مان معطوف به قرآن است از ظرفیت اساتید مصر استفاده می‌کنیم.

قره‌شیخلو در پایان گفت: در آینده نزدیک این ظرفیت وجود ندارد که اعراب از ایرانی‌ها برای برپایی دوره‌های اقراء دعوت کنند، در واقع آنها اجازه نمی‌دهند ما به آنها اجازه‌نامه دهیم ولی این حرکت خود می‌تواند آغاز خیلی از اتفاقات خوب در آینده باشد.

کد خبر 680428

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha