خطر تبدیل بافت  های تاریخی منطقه ۱۲  به بافت های فرسوده

خبرگزاری شبستان:شهردار منطقه ۱۲با اشاره به نگاه فرهنگی در بافت های فرسوده گفت:دراین منطقه به گونه ای عمل می شود که اگر متولیان اصلی به کمک بافت های تاریخی نشتابند ماهیتا ظرف چند سال آینده ،بافت تاریخی ما به بافت های فرسوده تبدیل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی شبستان، پیمان حسینی محسنی، شهردار منطقه 12 در حاشیه تجمیع 50 پروژه محله تختی گفت: در منطقه 12 شهرداری تهران از مساحت 1691 هکتار حدود 538 هکتار یعنی 33 تا 35 درصد بافت فرسوده مصوب شورای عالی معماری وجود دارد که مربوط به سال 1385 است و در طول این فاصله 11 سال هم به بافت فرسوده این منطقه اضافه شده است اینها در حقیقت بافت فرسوده ای هستند که سه شاخصه بافت های فرسوده را دارا می باشند.

 

وی بیان کرد: در کنار اینها ،بخش زیادی از منطقه دارای یکی از این شاخصه های سه گانه است که منطقه را به یک کمبلکسی از بافت های تاریخی و فرسوده تبدیل کرده است.

 

محسنی در ادامه تصریح کرد: به موضوعی که ما در مدیریت شهری جدید به آن اهمیت می دهیم این است که این منطقه علیرغم اینکه بافت های تاریخی ویژه ای دارد نیازمند نگاه ویژه می باشد و ساکنان این منطقه با مشکلات زیادی روبرو هستند لذا می بایست یک نگاه خاصی به آنها شود.

 

شهردار منطقه 12 تصریح کرد: همکاران ما در سازمان نوسازی شهرداری تهران با دستوری که شهردار ابلاغ کردند این نگاه را به صورت تکمیلی دارند.

 

وی افزود: ما هم در منطقه 12 و در مجموعه معاونت شهرسازی و معماری و سایر قسمت ها بر آن هستیم که انشاءالله بتوانیم با اقدامات صورت گرفته و مشارکت خود ساکنان ،فضای مناسبی را برای ساخت و سازهای بافت های فرسوده ایجاد کنیم به طوری که شهردار تهران هم  دستور دادند در کوتاه ترین زمان ممکن با بهترین فناوری ها فضایی را فراهم کنیم که منبعد در بلایای طبیعی نگران چنین بافت هایی در بخش مرکزی شهر نباشیم.

 

وی با اشاره به نگاه فرهنگی در بافت های فرسوده گفت: هر چقدر در مباحث اجتماعی و فرهنگی در خصوص بافت های فرسوده کار کنیم باز هم کم است. در منطقه 12 به گونه ای عمل می شود که اگر متولیان اصلی به کمک بافت های تاریخی نشتابند ماهیتا ظرف چند سال آینده ،بافت تاریخی ما به بافت های فرسوده تبدیل خواهد شد.

 

محسنی بیان کرد: در منطقه 12 و شهرداری تهران دستور دادیم شرایط را طوری فراهم کنیم که بافت تاریخی را حفظ کنیم، این مسئله دغدغه اصلی ما است.

 

وی در ادامه تصریح کرد: ولی سازمان میراث فرهنگی باید به کمک مردم بشتابد تا ساخت و سازها را به صورت انتفاعی انجام دهند، هر جا صرفه انتفاعی وجود داشته باشد ،خود مردم مشارکت اصلی را انجام می دهند و شرایط بهتر خواهد شد.

 

محسنی در پاسخ به این سوال که چرا با وجود رایگان بودن انشعاب آب و برق و گاز از نوسازی بافت های فرسوده استقبال نمی شود، خاطرنشان کرد: در منطقه 12 یک سری مسایل محدودکننده وجود دارد که یکی از این مباحث بحث میراث فرهنگی است، میراث فرهنگی با توجه به اقداماتی که انجام داده طرح های خاص و ویژه ای برای محدودیت های فریز کردن ارایه داده که ما هم محدوده را درگیر چنین مسایل نکنیم و آن قسمت هایی که شاخص بوده و واجد ارزش تاریخی است، حفظ شود و سایر قسمت ها بتوانند ساخت و سازهای خود را بر مبنای نیازهای مردم انجام دهند

کد خبر 681032

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha