ضرورت فریاد مرگ بر آمریکای مردم ایران؛ چرا دموکراسی ایالات متحده آمریکا مانع این شعار نیست؟

خبرگزاری شبستان: در دنیای امروز که عرصه منفعت و قدرت جولانگاه بازیگران سیاسی است، منطقه خاورمیانه و به تبع آن ایران همواره به عنوان نقطه تمرکز و توجه بازیگران سیاسی بوده است و این یکی از ضرورت های فریاد مرگ بر آمریکای مردم ایران است.

خبرگزاری شبستان - البرز

 

فرآیندی که در قالب نظری و مفهومی از آن به منظور پاسخ به پرسش هایی در حوزه روابط بین الملل و سیاست استفاده شود، نیازمند به اهتمام و پژوهش است. « اهتمام و پژوش» به عنوان فرآیندی در قالب نظری و مفهومی است که از آن برای پاسخ گویی به پرسش هایی مشخص در حوزه روابط بین الملل و علم سیاست می توان بهره گرفت.

 

در خصوص این پرسش که چه ضرورتی وجود دارد که ملت مسلمان ایران پس از گذشته چند دهه از انقلاب اسلامی همچنان فریاد مرگ بر آمریکا را سر می دهند و دیگر سو آنکه حتی دموکراسی پاک کننده ایالات متحده آمریکا که موید ارتباط صمیمانه با اسرائیل است نتوانسته است، مانع جدّی برای حذف این شعار باشد؛ می توان گفت: در دنیای امروز که عرصه منفعت و قدرت جولانگاه بازیگران سیاسی است، منطقه خاورمیانه و به تبع آن ایران همواره به عنوان نقطه تمرکز و توجه بازیگران سیاسی بوده است.

 

برای صدق این مطلب کافی است، نیم نگاهی به رفتار سیاستمداران ایالات متحده در قالب کنش و واکنش های رفتاری و عملی داشته باشیم.

 

نخستین کنش ها نسبت به ایالات متحده آمریکا و اسرائیل در قالب رفتار رهبران و دولتمردان ایران دیده می شود. آن زمان که در سازمان های بین المللی با برپایی میزگردها و گفتمان ها و ذکر بیانیه ها از حضور و نفوذ اسرائیل سخن می گویند و متعاقب با این کنش ها ایران شاهد تصمیم ها و برنامه هایی است که از وزارت امور خارجه آمریکا، سازمان پنتاگون، سازمان سیا و دیگر سازمان های وابسته به لابی های اسرائیل گرفته می شود.

 

واکنش ایالات متحده آمریکا را می توان از بزرگ نمایی برنامه های اتمی ایران و تهدید خواندن آن به عنوان مهم ترین و ضروری ترین دلیل تهاجم نظامی به عنوان گزینه روی میز نام برد تا سردرگمی ایران در مسیر مذاکرات دیپلماسی و دیپلماتیک که همواره در جریان است.

 

چنانچه در یک برآورد زمانی تأملی در سیاست های خارجی ایالات متحده آمریکا از زمان کلینتن، بوش پدر، بوش پسر، باراک اوباما و امروز ترامپ داشته باشیم می بینیم که سیاست های خارجی ایالات متحده آمریکا همواره در یک مسیر واحد حرکت کرده است.

 

این مطلب نشان دهنده یک وحدت رویه رفتاری واحد در سیاست خارجی آمریکا است، که همواره متحد اصلی خود یعنی اسرائیل را داشته است و حمایت کرده است.

 

امروز (۱۸دی) مجلس شورای اسلامی کشور جلسه ای به منظور اتخاذ نظر در خصوص اغتشاشات اخیر در کشور که در ابتدا با بن مایه درد اقتصادی و مشکلات مالی و سپس از بین بردن امنیت شهروندی شکل گرفت، ترتیب داده اند.

 

آن چنان که شورای امنیت نیز این چنین جلسه ای را خیلی پیش تر از جلسه امروز مجلس در راستای بررسی وضعیت ناآرامی های اخیر ایران ترتیب داد.

 

و اما؛ بر مبنای آنچه پیش از این در خصوص کنش های ایالات متحده آمریکا و اسرائیل در قالب رفتار رهبران و دولتمردان ایران گفته شد به نظر می آید بیش از همیشه تهدید ایران برای اسرائیل جدی است.

 

باور بر این مهم که لابی های اسرائیل بیکار ننشسته اند و در جریان احساس تهدید از طرف ایران سیاست های مورد نظر خویش را اعمال می کنند ما را به عوامل آنان نزدیک تر سازد تا بتوانیم تحلیلی قاطع نسبت به عملکرد آن داشته باشیم.

 

بروز ناآرامی ها درست همزمان با روز حماسی 9 دی و حضور گسترده مردم در جای جای ایران با تعیین شعارهایی از پیش تعیین شده با هدف قرار دادن آرمان های انقلاب اسلامی نشان گر ضعف طرف های مقابل ایران اسلامی است.

 

ضعف به این معنا که آنان با علم به عدم توان نظامی با فتنه و دسیسه قصد ایجاد آشوب و براندازی از داخل ایران را برنامه ریزی و پایه ریزی کرده اند.

 

به جرأت می توان به این باور در خصوص اتفاقات اخیر رسید که لابی اسرائیل به عنوان یک سازمان سیاسی است که به ظاهر نوعی مشروعیت دارد و مدعی اطاعت و خواستار احترام مردم است و در پشت پرده تزویر و نفاق خواستار دست یابی به پروتکل های برنامه ای خویش است.

 

تحولات اخیر خاورمیانه و از بین بردن گروه های تکفیری داعش و توجه ایران به موضوع فلسطین و بیت المقدس ناکامی بزرگی را برای اسرائیل و هم پیمانش ایجاد کرد.

 

در پایان آن که همزمان با ناآرامی های اخیر ایران در وسعتی بزرگ تر در آمریکا و فرانسه نیز ناآرامی هایی صورت گرفته که « مردم » خودخواسته و آگاهانه مطالبه گر خواسته های به حقی بودند ولی شورای امنیت برای آن تشکیل جلسه ای نداده است.

 

و این که می توان گفت، امروز مردم بسیاری هستند که با الگو قرار دادن جنبش های کشوری چون ایران خواستار تحقق آزادی، عدالت و امنیت هستند و همین مطالب است که شعار مرگ بر آمریکا و اسرائیل را دموکراسی به ظاهر پاک کننده آیالات متحده آمریکا نمی تواند پاک نماید.

 

* مهدیه دانایی

کارشناس ارشد روابط بین الملل

 

 

کد خبر 681089

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha