به گزارش خبرگزاری شبستان، به نقل از روابط عمومی مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران، انوشیروان ناصرمستوفی، مدیر مطالعات معماری و شهرسازی برگزاری این نشست علمی – تخصصی را به منظور ارزیابی و ارتقا سطح خدمات و فرآیندهای کاری دفاتر خدمات نوسازی مبتنی بر نتایج طرح پژوهشی"ماهیت، ظرفیت و آینده دفاتر خدمات نوسازی" ذکر کرد و گفت: با توجه به اتمام طرح مطالعاتی تصمیم گرفته شد که نتایج این تحقیق در اختیار همکاران محترم قرار گیرد تا بتوانیم از ظرفیت و پیشنهادهای سازنده آنان برای افزایش کیفی این طرح پژوهشی استفاده نماییم.
وی افزود : تمام تلاش گروه علمی در این پروژه مطالعاتی این بوده است که ضمن احصاء مشکلات و چالش های پیش رو راهکارهای مناسبی نیز در خصوص ارتقاء جایگاه، بازنگری در شرح وظایف و هم چنین یک مقایسه تطبیقی با نهادهای مشابه سایر کشورهای دیگر ارائه گردد.
مجتبی رفیعیان عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس در این نشست علمی – تخصصی به عنوان مجری طرح به تشریح روند انجام پروژه مطالعاتی "ماهیت، ظرفیت و آینده دفاتر خدمات نوسازی" پرداخت و عنوان کرد: این پژوهش با هدف آسیب شناسی وضع موجود و ارزیابی گذشته، مقایسه تطبیقی تجارب داخلی و بین المللی و رویکردهای پذیرفته شده در امر نوسازی انجام شده و با کاربست نتایج طرح، افق های روشنی در پیش روی دفاتر خدمات نوسازی دیده می شود.
وی خاطر نشان کرد: نگاه به دفاتر خدمات نوسازی به عنوان ارگان سازمانی و بازوی اجرایی باعث می شود که این دفاتر به صورت سمبلیک فاقد عملکرد مثبت باشند و لذا باید به سمت بستر سازی مشارکت و توسعه انواع روش های مشارکتی حرکت کرد.
رفیعیان با تشریح مدل های مختلف در همکاری بخش خصوصی، عمومی و دولتی در باز آفرینی شهری گفت: دفاتر خدمات نوسازی از عقلانیت ابزاری به سمت عقلانیت ارتباطی باید حرکت کنند. چرا که در نوسازی شیوه های سنتی دیگر پاسخگو نیست و بهترین راهکار در این حوزه استفاده از مدل های شبکه ای به ویژه تعاملی است.
چاقویی عضو هدایت کننده پروژه مطالعاتی "ماهیت، ظرفیت و آینده دفاتر خدمات نوسازی" نیز با اشاره به خدمات 11 گانه دفاتر گفت: خدمات ارائه شده منتج به سه گانه ذینفعان، نقش دفاتر و خدمات دفاتر می شود که نتایج این دسته بندی مبین نقش های تسهیل گری، هماهنگ سازی و برنامه ریزی دفاتر خدمات نوسازی است.
ناظر طرح مزبور نیز در سخنان کوتاهی بر ضرورت ایجاد دفتر پایش و بررسی عملکرد این دفاتر در سازمان نوسازی شهر تهران شد.
در ادامه نشست تخصصی خانم اسکندری مدیرکل دفتر طرح و برنامه و بودجه شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران با اشاره به روند خوب و رو به رشد دفاتر خدمات نوسازی در سال های گذشته یاد آور شد: برای جلب مشارکت مردم در بازسازی بافت های فرسوده نیاز به حمایت سیاسی است و اگر این حمایت تامین شود زمینه های ورود سرمایه گذار و مشارکت فراهم می شود.
در پایان نشست، حاضران دیدگاه ها و نظرات خود در ارتباط با خدمات، ارتقاء جایگاه و هم چنین مشکلات و چالش های پیش رو دفاترخدمات نوسازی را ارائه کردند.
گفتنی است این نشست تخصصی به همت مرکز مطالعات و برنامه ریزی شهر تهران و با مشارکت سازمان نوسازی شهر تهران برگزار شد.
نظر شما