تبدیل مساجد به مرکز فرماندهی دینی و اجتماعی درانقلاب/ احیای مجدد مساجد از عوامل مهم پیروزی انقلاب اسلامی بود

خبرگزاری شبستان: سرپرست دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان گفت: یکی از عوامل مهم در پیروزی انقلاب اسلامی احیای مجدد مسجد و تمام ابعاد عملکردی آن در حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بود.

یوسف عباسی، سرپرست دبیرخانه کانون های فرهنگی و هنری مساجد استان زنجان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان اظهار کرد: مسجد نماد دینی ما مسلمانان و علامت اجتماعی اسلامی است.

 

وی با اشاره به اینکه مسجد نشانه حضور خداوند در زمین است، افزود: به همین جهت با آن که همه چیز از آن خداست می فرماید« ان المساجد لله»، شناخت اسلام، فرهنگ و تمدن اسلامی بدون شناخت مسجد ممکن نیست.

 

این مقام مسوول با اشاره به اینکه هرکسی در آینه مسجد نگاه کند می تواند اسلام را با تمام وجود در این آینه مشاهد کند، افزود: ظاهر، معماری و هنر به کار رفته در مساجد همه حکایت از بعد فرهنگی مسجد دارد.

 

عباسی ادامه داد: نقش اجتماعی مسجد بسیار مهم است، تفاوت مسجد با کلیسا نیز در همین است در اروپا، آمریکا و دنیای غرب دین را یک امر فردی می دانند در غرب برای دین نقش سیاسی و اجتماعی قائل نیستند و امروز در دنیای غرب تفکر جدایی سیاست از دین حاکم است و نتیجه این می شود که برای دین فقط یک مکان مشخص و محدود به نام واتیکان که قلعه ای در شهر رم است تعریف می کنند.

 

سرپرست دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان خاطرنشان کرد: این در حالی است که ما به اسلامی تعلق داریم که پیامبر ما آن روزی که از مکه به مدینه هجرت کرد نخستین بنای حکومت اسلامی را با احداث یک مسجد آغاز کرد، پیامبر در آغاز اداره جامعه مسجد تاسیس کرد و اسلام در طول تاریخ با مساجد زنده بوده و مساجد به اسلام ادامه حیات داده است.

 

وی با یادآوری اینکه انقلاب اسلامی از درون مساجد آغاز شده و با مساجد هم تداوم خواهد داشت، گفت: اگر بخواهیم نقش، جایگاه و کارکردهای مساجد از صدر اسلام تا انقلاب اسلامی را جمع بندی کنیم باید بگوییم اگر مسجد نبود انقلاب هم نبود به همین دلیل بنیانگذار کبیر انقلاب می فرمودند: مسجد سنگر است و این سنگر باید حفظ شود تا انقلاب و آرمان های بزگ آن از هر خطری محفوظ بماند.

 

به گفته سرپرست دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان یکی از عوامل مهم در پیروزی انقلاب اسلامی احیای مجدد مسجد و تمام ابعاد عملکردی آن در حوزه های سیاسی، اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی بود.

 

این مقام مسوول خاطرنشان کرد: در انقلاب نقش مسجد دیگر صرفا محلی برای گوشه نشینی، عزلت، دوری جستن از دنیا، انجام عبادت و اقامه نماز نبود بلکه مسجد یک کانون پویا و اثرگذار و مزکر فرماندهی دینی، اجتماعی و سیاسی جامعه بود.

 

وی یکی از مهمترین کارکردهای مسجد را کارکرد فرهنگی و آموزشی آن خواند و گفت: مکان و جایگاه مسجد محلی برای پرورش حس دینی و روح مذهبی اقشار مختلف بویژه جوانان است.

 

به گفته عباسی، به توصیه پیشوایان و امامان تعلیم دین و مذهبی باید در تمام مراحل سنی انجام شود و در هیچ زمانی متوقف نخواهد شد، لذا می بایستی به بهترین وجه ممکن علاقه انسان را به دین، الگوها و شخصیت های دینی ترغیب و تشویق نمود و در اینجاست که نقش مساجد برجسته می شود زیرا در چنین فضای مقدسی است که انسان به تعالی می رسد و کبر و غرور از وی زوده  شده و حس علاقه و انس به مسلمانان با یکدیگر برانگیخته می شود.

 

وی با اشاره به اینکه مساجد یکی از مراکز مقدس در زدودن تهاجم فرهنگی از نسل جوان و نوجوان است، ادامه داد: از آنجائیکه جوانان مهمترین قشر اثرگذار در شکوفایی آینده نظام هستند در تهاجم فرهنگی، آنان بیشتر از سایر اقشار مورد هجمه قرار گرفته اند و دشمن در این مسیر سعی دارد جوانان را از فرهنگ غنی و کهن خود بیگانه سازد و ارزش های دینی را نزد آنان کمرنگ نمایند.

 

سرپرست دبیرخانه کانون های مساجد استان زنجان با اشاره به نقش اثرگذار مسجد به عنوان پایگاهی برای مقابله با تهاجم فرهنگی، افزود: در صورتی که در این جدال نابرابر فرهنگی، مسجد جوانان را جذب کند قدم بزرگی در راه مبارزه با تهاجم فرهنگی برداشته است.

 

این مقام مسوول تصریح کرد: برهمین اساس در سال 1371 شورای عالی انقلاب فرهنگی در مصوبه 302 ، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را موظف نمود تا برای جذب حداکثری جوانان و نوجوانان به مساجد و مقابله با تهاجم فرهنگی مکان هایی را تحت عنوان کانون های فرهنگی و هنری در جوار مساجد تاسیس نمایند تا با ارائه برنامه های مختلف و متنوع فرهنگی و آموزشی ضمن جذب حداکثری ایشان به این محیط امن و الهی، آنان را با صلاح علم و معرفت و آگاهی مجهز نموده و با رهبری و امامت روحانیون مساجد از آنان سربازانی برای مقابله با جنگ نرم دشمن در آینده بسازند.

 

  

کد خبر 681769

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha