موسیقی ما یادآور معنویت و اخلاق ایرانی است/ در فراز و فرودهای تاریخی، ایران با نواهای موسیقیایی به حیات خود ادامه داده است

خبرگزاری شبستان: سیدعباس صالحی با بیان اینکه موسیقی ایران نمایه ای از ملیت و ایرانیت ماست، گفت: در فراز و فرودهای تاریخی ایران با نواهای موسیقیایی به حیات خود ادامه داده است.

 

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم اختتامیه سی و سومین جشنواره موسیقی فجر  با بیان اینکه موسیقی ایرانی با نمایه ها یی شناخته می شود، گفت: موسیقی ایران نمایه ای از ملیت و ایرانیت ماست، همانطور که زبان نمادی از ایرانیت ماست، در فراز و فرود تاریخ ایران، ایران با موسیقی و نواهای موسیقیایی خود به حیات خود ادامه داده است.

وی افزود: کمتر موسیقیدان ایرانی داریم که از مام وطن برای ایران نواخته نباشد، بزرگان ایرانی از فردوسی، خیام، حافظ و مولانا و سعدی که مفاخر ایران هستند با نوا و آهنگ موسیقی ایران جاودانه شدند و ما صدها و هزاران بیت از این عزیزان را با موسیقی ایرانی شنیده ایم و در جان فرو برده ایم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه موسیقی ایران نمادی از مقاومت است، اظهار داشت: ساز موسیقی ایرانی با کوک جان مردم این سرزمین همراه بوده است و با ناخوشی آنها نواخته است و در روزهای سختی همراه مردم بوده است، در ایام انقلاب اسلامی در جوش و خروش خیابان ها موسیقی با خیابان همراه شد و شعر و شعار و موسیقی مردم با هم همراه شدند و ده ها قطعه درآمد و بر جان مردم نشست.

سید عباس صالحی خاطر نشان کرد:  در جنگ تحمیلی هشت ساله سختی درد این موسیقی ایرانی بود که در این دوره پرحادثه و پرفراز و فرود حوادث را مقطع بندی می کرد، ما فتح خرمشهر را با موسیقی «خجسته باد این پیروزی» به خاطر داریم و به خاطر می آوریم.

 

وی تصریح کرد: موسیقی ایرانی موسیقی قومیت ماست همان گونه که اقلیم ایرانی چهار فصل است موسیقی ایران نیز در این اقلیم پرورش یافته و رنگ و بوی خود را دارد، همان گونه که جغرافیای ایران زیباست موسیقی ایران هم زیباست؛ موسیقی ایرانی نمایه ای از معنویت شرقی است، عرفان و موسیقی ایرانی پیوند ناگسستنی دارد.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه باید قدر این موسیقی را در دیپلماسی فرهنگی بدانیم،گفت: موسیقی ایرانی می تواند بیش از گذشته یادآور معنویت ایرانی و ارزش و اخلاقیت ایرانی باشد که در سده های مختلف بزرگان آن را گام به گام پیش آوردند و به ما رساندند.

 

سید عباس صالحی با بیان اینکه جشنواره موسیقی فجر فرصتی برای نسل های مختلف موسیقی است، اظهار داشت: باید از تجربه بزرگان تا خلاقیت جوانان در این جشنواره استفاده کرد، همچنین جشنواره فرصتی برای گونه های متعدد موسیقی ایرانی و جهانی و فرصتی برای گفتگوی جهانی با زبان بی کلام است، باید این فرصت را تقویت کرد و از ضعف های آن کاست و جشنواره را فرصتی برای همدلی اصحاب موسیقی دانست.

 

وی همچنین گفت: در آستانه جشنواره سی و چهارم فجر از پیشکسوتان می خواهیم که از قوت ها بگویند تا به آن بیفزاییم و از ضعف ها بگویند تا جشنواره را استوار گردانیم و با این نقدها جشنواره سی و چهارم را پرفروغ تر کنیم.

کد خبر 683758

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha