مجید ابهری، آسیبشناس اجتماعی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان درباره احساس فقر در مردم و نمایش زندگی های لوکس گفت: سبک زندگی اصلیترین تعین کننده تفکر، روش زندگی و روابط اجتماعی است.
وی افزود: متاسفانه در دهه اخیر تحت تاثیر شبکههای ماهوارهای و شبکههای اجتماعی نسل جوان دچار مصرفزدگی، تفاخر، نمایش اشرافگرایی در زندگی شده اند.
ابهری بیان کرد: علت ین همه نمایش در شبکه های اجتماعی و زندگی روزمرگی، از نظر رفتارشناسی ظهور نوکیسه ها و تازه به دوران رسیده ها و افرادی است که پول های بدون زحمت و بدون تلاش را به دست آورده اند.
وی ادامه داد: هزینه کردن برای این افراد مهم نیست، اتومبیل میلیاردی، گوشی چندمیلیونی و لباس برند را به راحتی تهیه می کنند و در شبکه های اجتماعی و محافل مختلف به نمایش می گذارند.
این متخصص علوم رفتاری بیان کرد: عده ای نیز به تقلید از آنان برای عقب نماندن از قافله اشرافزدگی و برای نمایش جراحی بینی به بینی خود چسب می زنند و اجناس مارک تقلبی می خرند تا خود را در قشر لاکچری ها جا دهند.
وی ادامه داد: ایجاد صفحه های اجتماعی لوکس ها، شاخها و بچه معروف ها در اینستاگرام با دریافت ورودی اختلاف سطح طبقاتی را نشان می دهد و باعث نمایش حیوانات خانگی، جواهرآلات آنچنانی، کیف و کفش میلیونی از سوی کاربران این صفحه ها می گردد. خرید و فروش لاک و فالوور به یک کاسبی گرم تبدیل شده است تا مردم بتواند خود را در معرض نمایش بگذارند.
وی افزود: کم کاری فرهنگی در رسانهها موجب شده است تا سبک زندگی ساده زیستی و قناعت کم کم جای خود را به مصرف گرایی و خرید کالاهای لاکچری از مالها داده است.
وی با بیان اینکه مالگردی به عنوان یک تفریح پذیرفته شده در بین برخی از افراد تبدیل شده است، گفت: اینگونه اماکن به سالن های نمایش افراد در تهران و شهرهای بزرگ تبدیل شده است.
وی افزود: همین حرکت باعث فشار به سبد اقتصادی خانواده ها شده و فرزندان والدین را تحت فشار می گذارند تا برای آنان نیز هر چه می خواند تهیه کنند تا در میان دوستان خود کم نیاورند.
وی با تاکید بر اینکه باید به سبک زندگی اسلامی ایرانی بازگردیم، گفت: امروز شاهدیم افراد، آرایشگر و ماساژور در خانه استخدام می کنند تا به حیوانات آنان رسیدگی کنند.
وی افزود: این رفتارها موجب می شود تا افراد دیگر جامعه دچار عقده روانی، ، سرخوردگی، احساس تبعیض و انحراف شوند. اگر خانواده نتواند نیاز کاذب آنان را برآورده کنند دست به دزدی و کار خلاف می زند.
این متخصص علوم رفتاری گفت: جوانان با سرخوردگی از تحصیل دلزده می شوند و به دنبال راه هایی برای درآمد زایی زیاد برای رفع نیازهای کاذب خود می روند تا با دوستان خود رقابت کنند.
نظر شما