خبرگزاری شبستان_ خرم آباد:
دهه فجر انقلاب اسلامی فرصتی مغتنم برای بیان دستاوردهای انقلاب اسلامی برای مردم بویژه نسل جوان و نوجوان است.
انقلابی که با خون هزاران شهید آبیاری شده است و دشمنان در طول عمر انقلاب اسلامی با توطئه های مختلف به دنبال جدا کردن ملت ایران از آرمان ها انقلاب هستند.
بیان دستاوردهای انقلاب نقش مهمی در تقویت وحدت و انسجام ملی خواهد داشت.
حضرت امام خمینی (ره): اسلام با اساس شاهنشاهی مخالف است، هر کسی که سیره رسول خدا را در وضع حکومت ملاحظه کند، می فهمد اسلام آمده است این کاخ های ظلم شاهنشاهی را خراب کند.
شاهنشاهی از کثیف ترین و سنگین ترین نمونه ارتجاع است... موافقت با نظام شاهنشاهی چه به صراحت و چه به وسیله طرحی که لازمه اش بقای آن است، خیانت به اسلام، قرآن و مسلمین و ایران است،هرکس با هر اسم با آن موافقت نشان دهد مطرود و اجتناب از آن لازم است.
انقلاب را می توان از دیدگاه انقلابیون به سه دسته تقسیم کرد
رضا زیودار، کارشناس مسائل سیاسی در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، با بیان اینکه از دیدگاه انقلابیون، انقلاب را می توان به سه دسته تقسیم کرد، افزود: دسته نخست شامل انقلاب های است که آرمان عالی و اولیه آنها رسیدن به یک جامعه ای بی طبقه، جامعه ای که در آن مساوات اقتصای نمود کامل داشته باشد، است.
وی افزود: دسته دوم انقلاب هایی هستند که تاثیر یک جامعه مبتنی بر آزادی فردی و رفاه شخصیتی را از آرمان های متعال خود برگزیده اند و هر آنچه را که به نحوی در تقابل با این آزادی افسار گسیخته باشد به کنار می نهند.
زیودار، اظهار داشت: دسته سوم انقلاب های هستند اصل را بر تربیت « انسان های الهی» گذرانده اند و تاسیس یک جامعه خداپسند را آرمان عالی خود قرار داده اند.
وی افزود: در دسته سوم این انقلاب ها فقط تامین معاش دنیوی و آسایش عمومی ملاک نیست بلکه غرض اصلی به کارگیری این ابزار برای تحقیق یک وضعیت متعالی تر در درون جامعه می باشد و آن اینکه جامعه ای صالح و پاک ایجاد شود که افراد درون آن بتوانند به تکامل معنوی خویش نایل آیند.
این کارشناس سیاسی خاطرنشان کرد: انقلاب حضرت رسول (ص) نمونه عالی این دیدگاه و در عصر حاضر انقلاب اسلامی ایران را داریم که در نوع خود منحصر به فرد است.
ایران قبل و بعد از انقلاب
زیودار، در مقایسه ایران قبل و بعد از انقلاب، بیان کرد: هر چند جامعه کنونی ما از نظر معیارهای اصلی اسلامی که برای یک جامعه دینی مطلوب و ایده آل در نظر گرفته شده، دارای کاستی و ضعف های مهمی است، اما اگر بخواهیم این موضوع را با وضعیت کشور قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ایران مقایسه کنیم، نظام جمهوری اسلامی، دستاوردهای شگرفی را در زمینه های مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی و .... داشته است.
وی افزود: انقلاب اسلامی ایران توانسته محیطی سالم و بسترهای مناسی را برای رشد و تربیت افراد جامعه مطابق با آموزه ها و ارزش های دینی فراهم نمایند که محصول عینی آن وجود انسان های دین پرور و دین مدار بسیار زیادی در تمامی سطوح و طبقات اجتماعی جامعه می باشد.
زیودار، خاطرنشان کرد: در انقلاب اسلامی ایران تحقق و پیاده سازی احکام و ارزش های اصیل دینی از خواسته های مهم مسئولین عالی رتبه نظام اسلامی اکثریت جامعه کنونی ماست.
وی بیان کرد: این در حالی است که علی رغم وجود نیروهای مذهبی قوی در جامعه قبل از انقلاب، جهت گیری اصلی نظام پهلوی، برنامه های شوم بیگانگان که در عرصه های مختلف تصمیم گیری و مدیریت کشور حضور فعالی داشتند به سمت اسلام ستیزی و ایجاد جامعه ای با الگو های غربی بود.
زیودار، اذعان داشت: بر این اساس هر چه در زمان قبل از انقلاب افراد متدین و معتقد به مبانی دین در جامعه وجود داشت اما سیر و جهت گیری نظام حاکم به سوی دوری از مذهب بود و این موضوع آثار مخرب خود را به تدریج بر بخش های مختلف جامعه خصوصا طبقات جدید برجای می گذاشت.
این کارشناس مسائل سیاسی، ابراز کرد: از نظر فرهنگی، فرهنگ کشور قبل از انقلاب بیشتر برگرفته از فرهنگ منحط غرب بود، عرصه فرهنگی صحنه تاخت و تاز بیگانگان بود و رژیم گذشته نیز به اشکال مختلف درگسترش و تسلط این فرهنگ مبتذل تلاش می کرد.
وی تصریح کرد: حاکمان وقت نیز نه تنها به ارزش ها و سنت ها و معتقدات جامعه که عمیقا ریشه مذهبی داشت بی اعتنا بودند که به طرق مختلف سعی در از بین بردن ارزش های مسلط برجامعه و جایگزینی آنها با فرهنگ بیگانه می نمودند.
زیودار، ادامه داد: آزادی و بی بند و باری زیاده از حد، رواج فساد و فحشاء، عدم مراعات عفت عمومی، گوشه ای از این جهت گیری ها و تلاش هاست.
وی بیان کرد: اصولا یکی از دلایل اصلی وقوع انقلاب اسلامی همین دین ستیزی و به خطر افتادن دین اسلام بود که الحمد الله و به برکت پیروزی انقلاب اسلامی جلوی این روند نه تنها گرفته شد بلکه تلاش گردید در کنار برنامه ریزی صحیح برای تربیت جامعه براساس ارزش های متعالی اسلامی جلوی تهاجم مخرب فرهنگی غرب را گرفته و با سازوکارهای مختلف از تاثیرات منفی آن بکاهد.
مقایسه سطح مشارکت سیاسی قبل و بعد از انقلاب:
زیودار، در مقایسه سطح مشارکت سیاسی قبل و بعد از انقلاب، افزود: در سطح مشارکت سیاسی باید گفت که اساساً در دوران پهلوی به دلیل نبود فضا برای مشارکت سیاسی، هیچگونه مشارکتی عملاً وجود نداشت.
وی افزود: از سوی دیگر به دلیل عدم اعتماد به نظام وکارگزاران سیاسی، مردم تمایلی به مشارکت سیاسی نداشتند که در نتیجه رویکرد مردم به دولت پهلوی همواره ستیزه جویانه بود و گروه های سیاسی مختلف به جای پیگیری راهی برای مشارکت سیاسی، به دنبال راه های مبارزه با رژیم شاه بودند.
این کارشناس مسائل سیاسی، با بیان اینکه این موضوع در بین نیروهای ملی، مذهبی مشترک بود، ادامه داد: در واقع دو شاخصه «استبداد» و « مذهبی زدایی» حکومت پهلوی دو عامل اساسی موجب تقابل ورویارویی نیروهای مذهبی و ملی و حتی غیرمذهبی با رژیم بود.
وی افزود: این سیاست ها موجب به حرکت درآمدن نیروهای مخالف گردید، که در واقع حرکت این نیروها معلول آن سیاست ها بود.
زیودار، اما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی، فضای جدید برای مشارکت سیاسی بوجود آمد.
این کارشناس سیاسی افزود: قانون اساسی جمهوری اسلامی جایگاه ویژه ای به مجلس شورای اسلامی و دیگر نهاد های انتخاباتی داد و همین امر فضای مساعدی را برای افزایش مشارکت سیاسی ایجاد کرد.
در سطح اقتصاد کلان در مقایسه با قبل از اتقلاب نکات زیر قابل توجه است:
زیودار، افزود: افزایش صادرات غیر نفتی، بسط و توسعه فعالیت های عمرانی و رفاهی در سطح روستاها از قبیل خانه بهداشت، ساخت راه، حمام بهداشتی، برق، آب لوله کشی، تلفن، تاثیر مدارس تا سطح دبیرستان، توسعه ظرفیت پالایشگاه ها و خودکفایی در تامین فراورده های نفتی علیرغم افزایش شدید مصرف و جمعیت، جلوگیری از اتلاف گاز و جایگزین کردن برای نفت و پوشش دادن صدها شهر و میلیون ها نفر افزایش قابل توجه ظرفیت تولیدی برق تا حد دفع خاموشیها، توسعه ظرفیت پتروشیمی و افزایش تولید آن تا بیش از 20 برابر، برای نمونه مساله ی افزایش صادرات غیر نفتی یک توفیق راهبردی است که می تواند در آینده استقلال از نفت را تحقق بخشیده و آسیب پذیری امنیت اقتصادی کشور را مانع شود.
وی خاطرنشان کرد: در حالیکه در سال های 56 و 57 صادرات غیر نفتی حدود نیم میلیارد دلار و معادل یک چهلم صادرات نفت ارزش داشت.
زیودار، بیان کرد: در برخی از سالهای اخیر صادرات غیر نفتی تا مرز 5 میلیارد دلار پیش رفت یعنی 10 برابر شدن نسبت به قبل از انقلاب، این رقم معادل یک سوم ارزش صادرات نفت بود که با یک چهلم قبل از انقلاب اگر مقایسه شود نشان افزایش توان اقتصادی کشور است.
از لحاظ علمی نکات زیر قابل توجه است
زیودار، اذعان داشت: رشد کمی دانشجویان کشور یکی دیگر از شاخص های توسعه علمی در سالهای پس از انقلاب می باشد.
وی بیان کرد: در حالیکه تعداد دانشجویان دانشگاه های کشور پیش از انقلاب از مرز 150 هزار نفر تجاوز نمی کرد، امروزه این قریب به 5 میلیون نفر را بالغ شده است و در خصوص رشد کیفی دانشگاه ها نیز باید یادآورشد در حالیکه در سال تحصیلی 58_59تعداد دانشجویان دوره های دکتری 452 نفربود این عدد در سال تحصیلی 90_91 به بیش از 14 هزار نفر بالغ شده است، به عبارت دیگر میزان رشد دانشجویان مقطع دکتری در این دوره 5/26 برابر شده است.
زیودار، ادامه داد: پیشرفت کمی و کیفی شبکه های رادیویی و تلویزیون و تاثیر در راه اندازی شبکه های برون مرزی مانند شبکه های سحر، جام جم، صبا، العالم و....گسترش مراکز فرهنگی و هنری، گسترش تامین اجتماعی و انواع بیمه های حمایتی_ قدرت اول نظامی منطقه و دارای امن ترین آسمان منطقه جزء چهار کشور موفق در شبیه سازی حیوانی، رشد نرخ باسوادی به حدود 90 درصد، بین از 10 میلیون نفر فارغ التحصیل دانشگاه ها و حدود 5 میلیون نفر مشغول به تحصیل، از دیگر دستاوردهای انقلاب است.
وی بیان کرد: دومین کشور برتر دنیا در تحقیقات مغز و نخاع و جزء 10 کشور دنیا از نظر پیوند اعضای بدن رشد شبکه برق، جزء 10 کشور برتر دنیا در علوم نانو تکنولوژی، جزء 20 کشور سازنده ناوشکن در دنیا ودارنده رکورد سریع ترین اژدر دنیا، جزء چهار کشور سازنده پهباد موشک انداز در دنیا، تنها کشور مستقلی که خود به تکنولوژی هسته ای دست یافت از دیگر دستاوردهای انقلاب اسلامی است.
وی در اشاره به برخی آمار در قبل از انقلاب بیان کرد: قبل از کمتر از نیم درصد از مردم می توانستند به دانشگاه بروند، از 54هزار روستا فقط 2 هزار روستا برق داشتند.
زیودار، همچنین بیان کرد: قبل از انقلاب اسلامی، ده ها هزار مستشار خارجی که چهل هزار نفر آنان که آمریکایی بودند و کارهای فنی و نظامی ایران را در دست داشتند.
وی ادامه داد: در دوران ستم شاهی تجهیزات صنعتی، با پرداخت هزینه های بسیار هنگفت از خارج خریداری می شد و برای استفاده از آنها نیز کارشناسان و مهندسان از همان کشور به ایران می آمدند.
زیودار، ادامه داد: قبل از انقلاب وضعیت بهداشت در شهر و روستاها اسفناک بود و ده ها هزار پزشک پاکستانی و هندی در ایران مشغول به کار بودند.
این کارشناس مسائل سیاسی، گفت: قبل از انقلاب اسلامی معادن مختلف و منابع نفت و گاز ما به دست غربی ها به یغما می رفت.
باید متذکر شد که این انقلاب که با خون پاک و مطهر هزاران شهید بدست آمده و در زمینه های مختلف علمی_ سیاسی_ اقتصادی و نظامی و...پیشرفت های قابل ملاحظه ای داشته است و از این به بعد نیزاستمرار خواهد داشت.
از مسئولین اجرایی کشور انتظار می رود برای حفظ و تداوم دستاوردهای انقلاب، با روحیه انقلابی و مدیریت جهادی و نه با مدیریتی که برمبنای دیدگاه سکولاری باشد و البته با پیروی از منویات مقام معظم رهبری و نصب العین قرار دادن رهنمودهای معظم اله در حفظ و پیشبرد دستاوردهای ذکر شده تلاش وافر نمایند.
مقام معظم رهبری در دیدار اعضای شورای انقلاب فرهنگی در سال 92 که می فرمایند:
یک« می توانیم» را ملت گفته، نگذارید این «می توانیم» تبدیل به عکس آن شود.
گفتند ما می توانیم به قله های رفیع علمی برسیم، می توانیم مرجع علمی جهان شویم، می توانیم خودمان را از حقارت علمی نجات بدهیم، که امروز نجات دادند و دشمنان ما، مخالفین ما دارند اعتراف می کنند که ایران به دانش دست یافته، نه فقط در زمینه ی هسته ای، بلکه در زمینه های دیگر هم همین را دارند اعتراف می کنند، این « می توانیم» را که در روح این جوانان ما دارد جولان می کند، نگذارید از بین برود؛ شما هم بگویید می توانیم و دنبال کنید این می توانیم را.
ما می توانیم تمدن نوین اسلامی را برپا کنیم و دنیایی بسازیم که سرشار باشد از معنویت وبا کمک معنویت و هدایت راه برود؛ این کارها را می توانیم انجام بدهیم که به توفیق الهی هم این کار را می کنیم.
نظر شما