به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، جلال قلعه شاخانی، جمعه شب (13 بهمن) در آیین افتتاحیه اکران سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در سینما شیدا سنندج با تبریک فرارسیدن سی و نهمین سالگرد پیروزی انقلاب اظهار کرد: ظرفیت و پتانسیل های استان در حوزه سینما نیازمند توجه جدی تر و اراده بیشتری برای حمایت از این بخش در استان است.
وی حمایت از بخش خصوصی را دلیل اصلی اکران فیلم های سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در سینما شیدا عنوان کرد و بیان کرد: اکران این جشنواره در دیگر شهرهای استان به دلیل محدویت اعتبارات امکان پذیر نشد و امیدواریم در سنوات آتی در سایر شهرهای استان این اکران را داشته باشیم.
دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در کردستان افزود: نگرانی در خصوص وضعیت حاکم بر سینما شیدا سنندج ما را بر این داشت که در راستای حمایت از بخش خصوصی و نشان دادن وضعیت این سینما، اکران فیلم های سی و ششمین جشنواره فیلم فجر را در این سینما نظاره گر باشیم.
قلعه شاخانی، عدالت فرهنگی و امکان مساوی برای تماشای فیلم های جشنواره فجر و گسترش فضای نشاط اجتماعی را از رویکردهای دولت تدبیر و امید و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای اکران این فیلم ها در استان ها عنوان کرد.
وی ابراز داشت: در این دوره از جشنواره 15 فیلم در 32 سانس در سنندج اکران می شود که 11 فیلم در بخش مسابقه تحت عنوان سودای سیمرغ و چهار فیلم در بخش کودک و نوجوان به صورت رایگان از 13 تا 22 بهمن در سینما شیدا سنندج اکران می شود.
وی با بیان اینکه سینما زبان گویا و تاثیرگذار جامعه است، اذعان کرد: کردستان از قطب های مطرح کشور در عرصه فرهنگ و هنر است و به ندرت شاهدیم که اتفاقی در حوزه فیلم سازی در دنیا بیفتد و یکی از فیلم سازان استان در آن حائز رتبه و عنوان نشود.
قلعه شاخانی توسعه فرهنگی استان را از استاندار خواستار شد و افزود: اولین خواسته ما حمایت جدی تر و قاطع تر از تولید فیلم کوتاه و مستند و اختصاص اعتبارات ویژه برای حمایت از تولید فیلم بلند و سینمایی در استان است.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان با اشاره به استقبال پرشور مردم از اکران فیلم های فجر در سنندج، عنوان کرد: این استقبال می طلبد که حمایت بیشتری از سینماهای بخش خصوصی صورت بگیرد و تقویت سینماهای بخش خصوصی قطعا وظیفه و مسئولیت ما را سنگین تر می کند.
دبیر سی و ششمین جشنواره فیلم فجر در کردستان با بیان اینکه چهار شهر سقز، دیواندره، دهگلان و سروآباد در استان فاقد سالن سینما است، اضافه کرد: تلاش می کنیم طی سال آینده همه شهرهای استان صاحب سینما شوند و در همین راستا از فعالان بخش خصوصی در این عرصه استقبال می کنیم.
قلعه شاخانی همچنین گفت: با برنامه ریزی های انجام شده تلاش می کنیم ظرف 6 ماه آینده با تجهیز سالن های موجود در این چهار شهر استان، تمامی شهرهای استان امکان اکران فیلم را در کوتاه مدت داشته باشند و در بلند مدت به صورت جدی تر در کنار بخش خصوصی برای احداث سینما در استان خواهیم بود.
وی برگزاری دهمین دوره جشنواره منطقه ای عکس و فیلم ژیار و برگزاری اولین جشنواره بین المللی فیلم کوردی را از برنامه های حوزه فیلم استان در سال 97 اعلام کرد و افزود: برگزاری جشنواره فیلم کوردی از مطالبات به حق حوزه سینما و فیلم سازان استان بود و برابر پیگیری های انجام شده، سال آینده شاهد برگزاری این جشنواره به صورت بین المللی خواهیم بود.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان خواستار نگاه حمایتی بیشتر و جدی تر استاندار در حوزه فیلم و سینما در استان شد و خاطر نشان کرد: حوزه سینما زبان گویا و تاثیرگذار جامعه است و با توجه به ظرفیت ها و پتانسیل های فرهنگی استان در این حوزه احداث شهرک سینمایی در کردستان ضروری به نظر می رسد، چرا که این مهم باعث توسعه فیلم و فیلم سازی در استان خواهد شد.
نظر شما