«فیلشاه»؛ انیمیشنی خلاق و در مسیر پیشرفت

خبرگزاری شبستان: دومین انیمیشن گروه هنری پویا با تفاوت کیفی قابل توجهی تولید شده و نوید بخش روند رو به رشد این کمپانی تازه کار است.

به گزارش خبرنگار شبستان، تولید انیمیشن با مختصات جهانی و رعایت اصول فرهنگی کار سختی است که جوانان هنرمند ایرانی، چند سالی است که در مسیرش قدم گذاشته اند. فیلشاه همانند کار پیشین این گروه از تمی دینی بهره برده است اما این نکته تا دقایق پایانی افشا نمی شود. در بخش عمده ابتدایی این اثر موضوع رشد شخصیتی یک فیل کوچک است که در صورت اثبات خود به رغم برخی کاستی هایش، احتمالا می تواند ریاست گله خود را به عهده بگیرد. موضوعی که به دلیل مبتلا به بودن بسیاری از کودکان، همراهی احتمالی آنها را به همراه خواهد داشت.


این اثر از خلاقیت بالایی در طراحی کاراکترهای متفاوت و منحصر به خود بهر برده و در اکثر موارد با ایجاد تفاوت‌های زیاد در فرم و رنگ به کاراکترهای اریجینال خود دست پیدا کند.

تنوع رنگ، اندازه، تعداد کاراکتر، حرکات زیاد و کم نقص و استفاده از موسیقی و افکت های صوتی مناسب و صد البته تیم حرفه ای، خوش‌نام و خوش صدای صدا پیشگان از جذابیت های این اثر برای کودکان خواهد بود.

 

اما این اثر بدون نقص نیست و ریتم این اثر دو بخش متفاوت دارد و بخش اول این فیلم در عین حالی که ریتمی تند دارد در تدوین بعضا با نوعی شلختگی روبرو می شود و در چند مورد معدود بهتر بود راهکار بهتری به نسبت جامپ‌کات ها برای نمایش گذر زمان استفاده می شد. اتفاقی که در نیمه پایانی اثر به دلیل ثبات قصه در یک مقطع زمانی کمتر دیده می شود.

 

در این نیمه گرچه قصه به یک انسجام می رسد اما پیوند زدن موضوع اجتماعی-تربیتی ابتدایی این اثر با یک واقعه تاریخی و بیان نکته ای دینی دو فضای متفاوت را در ابتدا و انتهای این فیلم پویانمایی به نمایش گذاشته است که بنابر دلایلی شاید برای مخاطب ایرانی بزرگسال پرادوکسیکال به نظر بیاید و برای مخاطب خارجی کم اطلاع از تاریخ دین ما نیازمند به توضیحات تکمیلی حتی در حد یک کپشن انتهایی باشد.


حتی اتخاذ چنین تصمیمی باعث شده تا قهرمان داستان به ناگاه از ابهت قرهمانی خود عقب نشینی کند و قهرمان جدیدی در پایان فیلم به منصه ظهور برسد. حضوری پررنگ که به ناگاه مخاطب بزرگسال – که اتفاقا احتمالا همراه کودکان به تماشای فیلم می نشینند را- را به واکنش وا می دارد و تداعی صحنه هایی از فیلم محمدرسول الله مجید مجیدی را تداعی کند. فیلمی که اتفاقا در همین سالهای اخیر تولید و اکران شده و به تازگی در دسترس مردم قرار گرفته است و در آنجا هم تقابل لشکر ابرهه و ابابیل با کمک امکانات کامپیوتری بازسازی شده و به نوعی انیمیشنی بوده است.

 

یادداشت: محمدصالح حجت الاسلامی

 

 

 

 

کد خبر 687013

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha