با اجرای طرح تحول سلامت، ۱۴۰۰ کارشناس تغذیه در مراکز بهداشتی مشاوره می دهند

خبرگزاری شبستان: دکتر رییسی گفت: بعد از طرح تحول سلامت در هر مركز بهداشت يك كارشناس تغذيه مستقر شده و درمجموع ١٤٠٠ كارشناس تغذيه در اين مراكز حضور دارند و مشاوره تغذيه ارائه مي دهند و مردم را در جهت تغذيه سالم توانمند مي كنند.

 

 

به گزارش خبرگزاری شبستان و به نقل از روابط عمومی وزارت بهداشت، دکتر علیرضا رییسی معاون بهداشت وزارت بهداشت در همايش "بهبود تغذيه سالم درجامعه با مشاركت زنان روستايي و عشايری که امروز در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد، گفت: يكي از مباحث اصلي در سلامت، تغذيه است و بسياري از بيماري هايي كه با آن دست و پنجه نرم مي كنيم، ناشي از الگوهاي غلط غذايي است.



وی گفت: اگر در مقوله تغذيه اقدامات به موقع و مناسبي نداشته باشيم، راه براي سودجويان باز شده و از راه هاي غیر علمی، به نياز مردم پاسخ مي دهند بنابراين بايد با اتخاذ راهكار هاي مناسب، به تقاضاهاي مردم پاسخ مناسب دهيم،

دکتر رییسی افزود: بعضي افراد براي كم كردن وزن، به مصرف قرص ها و داروها مبادرت مي ورزند كه درنهايت كبد خود را از دست مي دهند.

معاون بهداشت با تاکید بر این که وظيفه كارشناسان تغذيه آگاهي بخشي به مردم است : ديابت نوع دو ارتباط مستقيمي با چاقي و چاقي نيز ارتباط نزديك با سبك زندگي و تغذيه دارد.

دکتر رییسی یادآور شد: گفت: سوء تغذيه تنها به معناي كمبود غذا نيست بلكه گاهي زياده روي در مصرف غذا و نامناسب بودن الگوي غذايي نيز سوء تغذيه تعبير مي شود؛ فقط سير شدن فرد كافي نيست بلكه بايد سيري سلولي نيز ايجاد شود كه اهميت ريزمغذي ها بيش از پيش مورد توجه قرار مي گيرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت همچنین گفت: سالم بودن غذا مهم است مثلا اينكه خيار يا گوجه فرنگي مصرفي ما چقدر سالم است و سموم باقي مانده آن چقدر است و بايد به اينگونه سؤالات پاسخ داده شود تا مردم نسبت به الگوي غذايي خود اطمينان حاصل كنند.

وی با بیان این که فرمانده غذايي در منزل، بانوان هستند، بنابراين آنها نقش زيادي در سبك صحيح غذا و ذائقه اعضاي خانواده دارند، گفت: بعد از طرح تحول سلامت در هر مركز بهداشت يك كارشناس تغذيه مستقر شده و درمجموع ١٤٠٠ كارشناس تغذيه در اين مراكز حضور دارند و مشاوره تغذيه ارائه مي دهند و مردم را در جهت تغذيه سالم توانمند مي كنند.

دکتر رییسی همچنین با بیان این که امنيت غذايي نيز مقوله مهمي است كه تامين غذاي سالم و كافي به شيوه هاي قابل قبول اجتماعي، توان اقتصادي خانواده براي تامين غذا و انتخاب غذا مبتني بر دانش و فرهنگ صحيح تغذيه اي را دربر مي گيرد، امنيت غذايي شرط اوليه براي تامين امنيت تغذيه اي است اما امنيت تغذيه اي ابعاد وسيع تري را دربر دارد كه شامل؛ برخورداري سلامتي، زندگي در محيطي بهداشتي، دسترسي به خدمات بهداشتي، درماني و رفاه اجتماعي و توزيع عادلانه غذا در خانوار و منطبق بر نيازهاي فيزيولوژيك افراد است.

وی در ادامه گفت: اسنادبالادستي خوبي در مورد امنيت غذا و تغذيه در كشور وجود دارد مثلا بند ٦ سياست هاي كلي سلامت إبلاغي از سوی مقام معظم رهبري و سند چشم انداز ٢٠ ساله كشور به اين نكته اشاره دارد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به این که در سال هزارو سیصد و هشتاد، ۲۶.۸ درصد بیماری‌ها از نوع واگیر و ۵۷.۲ درصد بیماریها، غیرواگیر بود که آمار بیماریهای غیرواگیر در سال ۹۰ به ۷۶.۴ درصد رسیده است که ریشه این بیماری‌ها در تغذیه است، گفت: اولین عامل اصلی از ۱۰ عامل اصلی بروز بیماری‌های غیرواگیر، تغذیه ناسالم است.

دکتر رییسی در ادامه با بیان این که ۳.۵ برابر متوسط دنیا قند و ۲.۵ برابر متوسط دنیا نمک مصرف می‌کنیم و میزان مصرف سبزی و میوه در کشور پایین است، گفت: دیابت، حوادث شغلی، دخانیات، کلسترول و چاقی از دیگر مشکلات جامعه امروزی است.

وی افزود: از هر ۱۰ نفر روستایی، ۲ نفر چربی خون بالا دارند. ۵۲ درصد روستاییان فعالیت بدنی کم دارند. در سطح روستا ۵۰ درصد اضافه وزن یا چاقی و در سطح شهر ۶۲ درصد اضافه وزن یا چاقی دارند. ۴.۵ درصد مردم در شهرها دچار کمبود وزن هستند

معاون بهداشت وزارت بهداشت در پایان گفت: از ۲۹ هزار خانوار بررسی شده، بیش از ۷ هزار خانواده با ناامنی غذایی شناسایی شدند که نتایج بررسی ها نشان داد سطح سواد مادر خانواده، ارتباط مستقیم با سلامت خانواده دارد.

کد خبر 687153

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha