به گزارش خبرنگار شبستان، محمدحسین سعیدیان، داور و قاری بین المللی قرآن در نشست توجیهی آموزشی کاروان قرآنی حج تمتع با استناد به آیات نورانی وحی کعبه را نخستین محل عبادت خداوند توسط انسان خواند و گفت: این خانه که محل عبادت آدم ابوالبشر تا دوران کنونی است، برای ورود نیازمند رعایت آدابی خاص و برخورداری از نگاه تقدس گرایانه به ویژه برای قاریان و تالیان کلام الهی است.
وی با بیان این مطلب که مکه محل شکسته شدن انسان در برابر خداوند باریتعالی است، اظهار کرد: مکه در حقیقت جایگاه جمع شدن نیازمندان و سائلان درگاه الهی است که باید با شکسته شدن قالب های روحی، مادی و جسمی که همگی فانی و کاذب هستند همراه باشد و اگر جز این باشد ارمغانی برای ما درپی ندارد.
سعیدیان تواضع و افتادگی را نخستین شرط ورود به سرزمین وحی و توفیق یک زائر حقیقی برشمرد و تصریح کرد: قاریان کتاب الهی باید بدانند که خداوند در دل های شکسته جای دارد و اگر جز این باشد شاید به ظاهر حج را بجای آروده باشیم اما در باطن به آن حقیقتی که باید دست نیافته ایم.
قاری بین المللی قرآن تلاوت در جوار کعبه به عنوان محبط نزول را سعادتی عظیم خواند و بیان کرد: این سعادت زمانی با برکت یعنی خیر مستمر و دائمی همراه می شود که ما نفس خویش را از شرک پاک کرده و با طهارت روح و جسم وارد خانه امن الهی شویم.
وی با تاکید بر لزوم ایجاد آمادگی های لازم در خود برای تشرف به خانه امن الهی و سرزمین وحی ابراز کرد: خداوند به حجاج حقیقی خانه خود که دل را از هر گونه شرک پیراسته اند، نظری خاص دارد و حج آنها را با برکت و خیر همراه می کند.
سعیدیان دیدار کاروان نور با علم و بزرگان برای تشرف به حج تمتع را ضروری دانست و ادامه داد: هرچه معرفت ما از طریق این دیدارها و مذاکرات بیشتر شود با دست پرتر در خانه الهی حاضر می شویم.
وی با بیان این مطلب که بنابر اصول فقه اسلامی قاریان و حافظان قرآن در این سفر اجیر و مامور هستند، عنوان کرد: شما به عنوان سفرای نظام اجیر به تبلیغ قرآن و آموزه های ناب شیعی هستید، که باید با رعایت اصول خاص روحی و بهداشت زائر زمینه خدمت حداکثری در این راستا را در خود فراهم کنید.
سعیدیان با تاکید بر لزوم توجه قاریان، حافظان و اعضای گروه های تواشیح به مسائل بهداشتی، تغذیه و نظم خواب ادامه داد: عدم توجه به هر یک از این موارد می تواند بر سلامت اعضای کاروان نور تاثیر گذاشته و نظم برنامه های این کاروان را برهم بزند، از این رو می توان با رعایت مواردی جزئی از بروز مشکلات جلوگیری کرد.
وی با درخواست از رسانه ملی برای پوشش مناسب و حداکثری از برنامه های کاروان نور تصریح کرد: افزایش سهمیه گروه های همخوانی در اعزام به حج تمتع همسو با استقبال زائران و نیز تراکم کاری آنها، تدوین آیین نامه برای تشریح وظایف کاروان در طول حضور در سرزمین وحی و افزایش سهیمه حضور قاریان پیشکسوت که هنوز هم امکان اجرای برنامه های اثرگذار را دارند از مواردی است که انتظار می رود نهادهای مسئول برای تحقق آنها تدابیر لازم را اتخاذ کنند.
بنابراین گزارش، مهدی دغاغله قاری و داور بین المللی و عضو کاروان نور در سال جاری نیز در ادامه این نشست تعلل در مسئولیت های محول شده به اعضای کاروان نور را دارای اشکال شرعی دانست و گفت: اعضای این کاروان باید با نظم و هماهنگی کامل برنامه های محوله را به نحو احسن انجام دهند که خوشبختانه با پتانسیل موجود در قاریان جوان و خوش آتیه این مهم محقق می شود.
وی با تاکید بر لزوم حضور در برنامه های فرهنگی بعثه مقام معظم رهبری بیان کرد: انجام ختم قرآن های گروهی از موفق ترین طرح های اجرا شده توسط کاروان نور به ویژه در مک مکرمه است که تداوم آن توسط این کاروان در سال های مختلف می تواند دستاوردهای موثری را داشته باشد.
دغاغله حضور در میان حجاج اهل سنت و برقراری تعامل با آنها را ضروری دانست و یادآور شد: البته اجرای برنامه در میان اهل سنت سابقه نداشته است، اما می توان با ارتباطات مسالمت آمیز در کنار پرهیز از هر گونه جدل و بحث بستر نزدیکی پیروان این دو مذهب را ایجاد کرد.
شایان ذکر است، نشست دو روزه توجیهی آموزشی کاروان نور هم اکنون با حضور اعضای این کاروان در سازمان اوقاف و امور خیریه در حال برگزاری است و ظهر فردا به کار خود پایان می دهد.
پایان پیام/
نظر شما