به گزارش خبرنگار شبستان، دکتر توحید محرمی، استاد دانشگاه امروز در نشست تخصصی فرهنگ آینده و تمدن نوین اسلامی که در پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات برگزار شد، گفت: امنیت بستر ظهور تمدن ها بوده است و ناامنی سرآغاز افول تمدن ها بوده است. رمز ماندگاری و توسعه تمدن ها در حفظ و ارتقای امنیت فرهنگی آنهاست. وقتی تاریخ تمدن ها را مطالعه می کنیم می بینیم اشاعه عناصر فرهنگی به سایر جوامع از جمله امنیت مقتدرانه جوامع بوده است.
دکتر محرمی بیان کرد: تحرک و جابجایی سادات علوی و آمدن امام رضا به ایران را زمینه شروع تمدن ایرانی اسلامی با رویکرد شیعی می دانم، نمی شود ایرانیت خود و سرزمین ایران را نادیده بگیریم. مسلمانی صفتی است بر من ایرانی، ایرانی بودن خود را باید مدنظر قرار دهیم. پیشرفت تمدنی ما به دلیل وجود شاهان بی کفایت در دوران قاجاریه به محاق رفت. آنچه بر پهلوی اتفاق افتاد یک جشن 2500 ساله بود که حتی طراحان دکور و لباسش هم فرانسوی بودند و از ایرانیت چیزی در آن جشن مشاهده نمی شد.
وی با اشاره به دوره انقلاب اسلامی تصریح کرد: امید به زندگی به 75 سال و شش ماه رسیده است و ما جزو 10 کشور برتر دنیا شدیم. حدود پنج میلیون دانشجو داریم. نرخ پوشش تحصیلی دوره ابتدایی و دوره متوسطه به ترتیب 98 درصد و 83 درصد است، این اتفاق مبارکی است. وزیر صنعت چند روز پیش گفت 62 درصد تولید فولاد خاورمیانه در ایران اتفاق می افتد. در رشد دانش پس از انقلاب توفیقات خوبی داشتیم و البته در رشد سازه های ابنیه نیز شاهد رشد بودیم. آبادانی هر کشور نیازمند مصالحی است که آن مصالح ماندگار باشد.
دکتر محرمی خاطرنشان کرد: تمدن وقتی اتفاق می افتد که سرریز شود و جوامع دیگر از آن استقبال و استفاده کنند. وقتی عدس پلوی ما در ایتالیا مطرح شود یعنی چیزی در جلوی پیتزا گذاشتیم. هرچه کنترل و تسلط یک نظام و تمدن به زیست محیط خودش بیشتر باشد و امنیت بیشتری برای شهروندان فراهم کند آن نظام متمدنتر است. اگر تمدنی بخواهد در مسیر ارتقا باشد باید هم قدرت زایایی داشته باشد و هم مقاومت در مقابل میرایی.
این پژوهشگر با بیان اینکه رمز ماندگاری تمدن ها امنیت فرهنگی است، عنوان کرد: افسران این حوزه شعرا، نویسندگان، فیلمسازان و سایر هنرمندان هستند که باید تصویر درستی از ایران و اسلام ارایه دهند. این اغتشاشاتی که در جامعه خود در حوزه های مختلف می بینیم ناشی از آشفتگی مفهومی و درست تعریف نشدن مفاهیم است، آن قدر مسایل سطحی شده که شاعر و نویسنده و فیلمساز خود را مقید به حفظ هویت ایرانی اسلامی نمی داند و تقابلی برخورد می کند، فیلم می سازد و از ایرانیت خود سیاه نمایی می کند.
نظر شما