رضوان حکیم زاده، معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار شبستان درباره ی جزییات حذف آزمون از دوره ابتدایی گفت:هدف مصوبه شورای عالی آموزش و پرورش تقویت و محوری کردن تربیت در دوره ابتدایی است.
وی افزود: برگزاری آزمون ورودی پایه هفتم، جریان تعلیم و تربیت را مخل کرده بود و آموزش های مهارت های تست زنی تقویت شده بود.
از هر 16 نفر یک دانش ابتدایی در آزمون مدارس سمپاد و نمونه دولتی موفق می شد
معاون آموزش ابتدایی وزیر آموزش و پرورش گفت: برگزاری آزمون ها استرس و اضطراب زیادی را به دانش آموزان وارد می کرد. در این آزمون ها از هر 16 دانش آموز یک نفر قبول می شد.
سواستفاده مافیای تست زنی از آزمون مدارس
وی ادامه داد: در حالی تمام این دانش آموزان از دانش آموزان خوب بودند اما عدم قبولی تاثیر روحی و روانی برآنان می
گذاشت. خانواده ها هزینه های زیادی را می کردند تا فرزندانشان را آماده آزمون کنند. موسسات مافیای تست و آزمون نیز از تقاضای خانواده ها سو استفاده می کردند.
حکیم زاده با بیان اینکه برگزاری آزمون در دوره ابتدایی اثرات مخرب زیادی داشت گفت: هدف این مصوبه با توجه به شرایطی که در دوره ابتدایی حاکم بود، برگرداندن روح تعلیم و تربیت و حذف استرس و ایجاد شادی و نشاط در مدارس است.
مدارس سمپاد و نمونه دولتی پذیرش نخواهند داشت
معاون وزیر آموزش و پرورش بیان کرد: برای پایه هفتم آزمون تیزهوشان برگزار نمی کنیم، این معنی را می دهد که پذیرش برای مدارس سمپاد نخواهیم داشت. برای دوره سه ساله این مدارس به دوره دوم متوسطه منتقل می شوند.
افزایش کیفیت مدارس سمپاد در دوره متوسطه دوم
وی تصریح کرد: هدف آموزش و پرورش این است که کیفیت مدارس را افزایش دهد و کیفیت مدارس دوره دوم استعداد های درخشان ارتقا یابد. برای سنجش تیزهوشی تکیه بر آزمون هایی مهارت علوم و ریاضی از جهت علمی جای تامل دارد.
وی ادامه داد:دانش آموزان متقاضی مدارس سمپاد می توانند از دوره متوسطه دوم که سن دانش آموزان بیشتر است اقدام کنند.
آزمون تستی با ارزشیابی توصیفی تناقض دارد
معاون وزیر آموزش و پرورش گفت:برگزاری آزمون های تستی و چهارگزینه ای در تناقض آشکاربا برنامه ارزشیابی کیفی و توصیفی نیز بود و این طرح را به حاشیه رانده بود و تحت الشعاع قرار داده بود.
وی ادامه داد: دانش آموزان در جریان آسیب رسان مجبور بودند به موسسات خارج از مدرسه بروند تا آموزش تست زنی را فرا گیرند. این نگرانی در دوره متوسطه دوم وجود ندارد. مدارس سمپاد تنها در یک دوره دوم متوسطه فعالیت خواهد داشت و پذیرش از متوسطه اول برای نمونه دولتی و استعداد های درخشان نخواهیم داشت.
نجات دانش آموزان از استرس و ترس
حکیم زاده گفت:این آزمون ها جدا ساز که استرس های زیادی را به دانش آموزان وارد می کرد، دوره ابتدایی را نیز تحت الشعاع قرار می داد. دانش آموزان از سنین کم درگیر فرایند فرسایشی و انتظارات بالا بودند. حذف آزمون، آنان را از استرس و هراس قبولی در آزمون نجات می دهد.
وی درباره ی اینکه مدارس غیردولتی نیز شامل می شوند بیان کرد:این مصوبه درباره ی مدارس نمونه دولتی و تیزهوشان که آزمون سراسری دارند است و فشار آزمون به دلیل پایین بودن سن دانش آموزان و رقابت زیاد از کنکور نیز بیشتر است.
آزمون تست زنی در مدارس ابتدایی دولتی وغیردولتی ممنوع است
حکیم زاده گفت: برگزاری آزمون تست زنی در مدارس دولتی و غیردولتی ممنوع شده است. ورود کتاب های کمک آموزشی به مدارس دولتی و غیردولتی ممنوع است.
حکیم زاده گفت:مطالبات اجتماعی در رابطه با حذف آزمون ها وجود داشت. جامعه علمی نیز به شدت منتقد برگزاری آزمون ها و جداسازی دانش آموزان در این مرحله سنی بودند.
حذف آزمون از دوره ابتدایی مطالبات چندین ساله بود
وی افزود:این مطالبات چندین ساله بوده است و به صورت مرتب مورد بحث قرار گرفت، ابعاد مختلف آن بررسی شد و با توجه به اینکه وزیر آموزش و پرورش قول داده بودند استرس و اضطراب را از مدارس ابتدایی حذف کنند با بررسی به این نتیجه رسیدند که یکی از موانع شادابی و نشاط دانش آموزان و استرس زا در آنان برگزاری آزمون ها است که کل جریان تعلیم وتربیت را تحت الشعاع قرار داده است، لذت یادگیری را از دانش آموزان گرفته است.بنابراین روی این مصوبه کار شد و در شورای عالی آموزش و پرورش به تصویب رسید.
نظر شما