به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، مهدی ایزدی،معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: بسیاری از دستاوردهای ما در صنایع نظامی و هسته ای توسط فرزندان ایثارگران و شهدا اتفاق افتاده است.
وی افزود: تلاش بر این است تا فضای آرام در جامعه ایثارگری حاکم باشد. تعامل خوبی نیز بین ایثارگران و بنیاد شهید ایجاد شده است.
ایزدی گفت: حتی در سال هایی که نفت به بالاترین قیمت فروخته شد، مطالبات جامعه ایثارگری پرداخت نشد اما در دولت یازدهم تمام مطالبات را پرداخت کردیم.
معاون تعاون و امور اجتماعی بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در سال ۹۵ صندوق اشتغال بنیاد شهید تاسیس شد. بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومان برای ایجاد اشتغال و کارافرینی جامعه ایثارگری در این صندوق هزینه شد.
وی افزود: توسط همین صندوق بالغ بر ۸ هزار نفر توانستند از تسهیلات اشتغالزایی بهره مند شوند. همچنین ۳۰ میلیون تومان وام قرص الحسنه با کارمزد ۴ درصد به جامعه ایثارگری داده می شود. ۲۰۰ میلیون تومان وام نیز به افرادی که کارگاه می خواهند ایجاد کنند پرداخت می شود که سود آن ۱۰ تا ۱۵ درصد است.
ایزدی بیان کرد: تعداد۵۱ هزار و ۲۱ استخدام در حوزه جامعه ایثارگری رخ داده است.۳۴ هزارو ۱۴۹ نفر از طریق خود اشتغالی طی۴ سال گذشته شاغل شده اند. ۴۱۷ هزار نفر از برنامه مشاوره و آموزش توانسته اند استفاده کنند.
وی بیان کرد:شهدای مجلس شورای اسلامی تحت پوشش بنیاد شهید و امور ایثارگران قرار گرفته اند. براساس آیین نامه شهید هستند. برای شهدای خدمت و وقایعی همانند پلاسکو و سانچی، باید آیین نامه ای تدوین شود که از دولت قبل نیز این آیین نامه پیگیری می شد. مسئول تدوین آن وزارت کشور است.
ایزدی یاد آور شد: در زمان جنگ یکی از معاونان وقت وزارت دفاع در حین ماموریت فوت می کند. خانواده او از دفتر مقام معظم رهبری پیگری می کنند تا عنوان شهید داشته باشد. در سال ۱۳۷۲ دفتر مقام معظم رهبری نامه ای را به بنیاد شهید ابلاغ می کند که بنیاد می تواند عنوان شهید را به این عزیزان(شهیدان راه خدمت) بدهد و یک لوح بدون خدمات مالی ارایه دهد. بنابراین کسانی که ماموریت در راستای امنیتی و حفاطتی از کشور دارند شهید هستند، تحت پوشش کامل بنیاد در می آیند.
وی افزود: حدود ۲۴ شغل در کشور داریم که مخاطره آمیز است. خدمت آنان پرمخاطره است. کار آنان امنیتی و دفاعی نیست. معتقدیم فوت آنان در اثر حادثه، باید آیین نامه جدا با تسهیلات بیشتری تدوین شود.آیین نامه شهدای را خدمت توسط ستاد بحران کشور و وزارت کشور تقدیم دولت شده است و در حال بررسی است.
وی ادامه داد: حادثه سانچی متفاوت تر از حادثه پلاسکو است. شهدای پلاسکو به دلیل نجات دیگران جان دادند و شهدای سانچی در راه وظیفه خود شهید شده اند که فداکاران راه خدمت هستند.که سازمان ها و نهادهای مربوطه باید خانواده آنان را تحت پوشش قرار دهند.براساس مقرارت ارایه تسهیلات به شهدای پلاسکو دستگاه های مربوطه محل خدمت آنان است.
ایزدی درباره ی طرح ترافیک به صورت پولی به جانبازان گفت: در ماده ۴۴ خدمات رسانی ایثارگران آمده است، وزارت کشور باید نسبت به خدمات ترددی همانند ورود به طرح ترافیک به ایثارگران بالای ۲۵ درصد خدمات رایگان دهد.شورای شهر باید مصوبه ارایه شده را اصلاح کند چون خلاف قانون است.
نظر شما