به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج و به نقل از روابط عمومی زندان های کردستان، هشتمین جلسه کارگروه اشتغال و حرفه آموزی زندانهای کردستان با حضور مدیر کل زندانها، مدیرکل فنی و حرفه ای، روسای زندانها و همچنین روسای مراکز آموزش فنی و حرفه ای شهرستان های استان تشکیل شد.
مدیرکل زندانهای کردستان در ابتدای این جلسه، ضمن خیرمقدم به مدیرکل و روسای مراکز آموزش فنی و حرفه ای استان گفت: معضل بیکاری در جامعه، یکی از مهمترین دلایل ارتکاب جرم و ورود افراد به زندان می باشد.
اسحاق ابراهیمی، زندانها را دارای دو رسالت مهم «تامینی» و «تربیتی» دانست و اظهار کرد: در حوزه برنامه های تامینی، به مقوله امنیت در این مراکز توجه می شود اما در حوزه فعالیت های تربیتی که بسیار مهم نیز می باشد، مسأله اصلاح و تربیت و همچنین بازگشت سعادتمندانه زندانیان به جامعه مدنظر می باشد.
وی با اشاره به نتایج به دست آمده از یک طرح تحقیقاتی پیرامون افرادی که به زندان وارد می شوند بیان داشت: بررسی ها حاکی از آن است که 60 درصد این افراد در بدو ورود خود را بیکار یا دارای مشاغلی کاذب معرفی می کنند که این موضوع به نوبه خود، موید وجود رابطه ای تنگاتنگ میان بیکاری و میزان وقوع بزهکاری در جامعه می باشد.
مدیرکل زندانهای کردستان توسعه برنامه های حرفه آموزی در زندانها را یکی از پررنگ ترین و موثرترین راهکارها در جهت کمک به بازسازگاری اجتماعی مددجویان دانست و گفت: خوشبختانه با همکاری و تعامل بسیار خوبی که میان زندانها و مراکز آموزش فنی و حرفه ای در سطح استان وجود دارد، شاهد برگزاری آموزش های فنی و حرفه ای برای مددجویان می باشیم که کسب رتبه برتر از سوی اداره کل زندانهای کردستان طی 9 ماهه اول سال جاری در میان زندانهای سراسر کشور در حوزه اشتغال و حرفه آموزی مهر تاییدی بر این ادعا می باشد.
وی در ادامه با بیان این مطلب که فعالیت های حرفه آموزی در زندانها تاثیر چشمگیری در کاهش نرخ بازگشت مجدد به این مراکز را دارد اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد که نرخ بازگشت مجدد آن دسته از زندانیان آزاد شده که در مدت زمان تحمل حبس ضمن کسب گواهینامه مهارت موفق به دریافت وام های اشتغالزایی شده اند کمتر از 2درصد می باشد.
ابراهیمی مدیر زندانهای کردستان از اعطای دو میلیارد و پانزده میلیون تومان وام اشتغالزایی به زندانیان آزاد شده و دارای مهارت از ابتدای سال جاری خبر داد و در این باره گفت: در این مدت بیش از 250 نفر از زندانیان آزاد شده و دارای گواهینامه مهارت که از سوی اداره کل فنی و حرفه ای صادر شده است، جهت دریافت وام اشتغالزایی به صندوق کارآفرینی امید معرفی که از این تعداد 144 نفر موفق به دریافت 12 تا 18 میلیون تومان وام قرض الحسنه شده اند.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان کردستان نیز در این جلسه ضمن تبریک دهه فجر و ایام پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی گفت: سازمان آموزش فنی و حرفه ای از سال 1359 کار خود را آغاز نمود و می توان این سازمان را مولود انقلاب دانست.
جمیل احمدی، برنامه های سازمان فنی و حرفه ای را در 4 حوزه صنعت، خدمات، کشاورزی و فرهنگ و هنر قلمداد کرد و اظهار داشت: برای این 4 حوزه شش هزار استاندارد آموزشی تعریف شده که در استان برای آموزش این استانداردها بیش از 400 کارگاه زیر نظر اداره کل آموزش فنی و حرفه استان فعالیت می نمایند.
وی افزود: با برشمردن اهداف آموزش های فنی و حرفه ای در جامعه گفت: ارتقاء دانش و مهارت افراد شاغل در جهت به روز شدن آنها و دیگری آموزش افراد جویای کار از اهداف آموزش های فنی و حرفه ای می باشد.
مدیرکل فنی و حرفه ای استان آموزش های فنی و حرفه ای را یکی از ارکان بسیار مهم اشتغال مولد و پایدار دانست و اظهار نمود: براساس مطالعات صورت گرفته در کشورهای توسعه یافته 70درصد آموزش های ارائه شده در این کشورها بر مبنای آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی می باشد که در این راستا آنچه که می بایست همواره مدنظر داشت این است که زمانی این آموزش ها موثر واقع خواهد شد که منطبق بر نیازهای بازار کار باشند.
احمدی با بیان این مطلب که آموزش های فنی و حرفه ای دانایی را به توانایی تبدیل می کنند گفت: یکی از دلایل بیکاری در میان افراد دارای تحصیلات دانشگاهی و تکمیلی این است که متاسفانه در دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی کشور کمتر به کارعملی و تبدیل دانش به عمل توجه می شود و در این خصوص می توان گفت که آموزش های فنی و حرفه ای می توانند اینگونه خلاء ها را پر کنند.
مدیرکل فنی و حرفه ای با تاکید بر این موضوع که آموزش های فنی و حرفه ای می بایست تغییر نگرش در افراد را نیز در پی داشته باشد افزود: یکی از فواید مهم آموزش های فنی و حرفه ای با توجه به محتوای این آموزش ها این است که در نگرش و دیدگاه کارآموزان تاثیر گذار است که این تاثیر از طریق آموزش های نرم که از آن جمله می توان به دوره های کارآفرینی، اصول و فنون مذاکره و ... امکان پذیر خواهد بود.
وی در ادامه یکی از دیگر جنبه های مهم آموزش های فنی و حرفه ای را افزایش اعتماد به نفس دانست و بیان داشت: تجربه ثابت کرده است که افرادی که دارای یک مهارت شغلی می باشند همواره دارای اعتماد به نفس خاصی می باشند که بر این مبنا می توان با توسعه آموزش های فنی و حرفه ای و مهارتی در زندانها، موجبات افزایش اعتماد به نقش در این قشر از جامعه شویم.
این مقام مسئول در پایان سخنان خود با اشاره بازدیدهای خود از زندانهای استان افزود: در مراکز اصلاحی و تربیتی استان تنها به بحث فعالیت های حرفه آموزی و اشتغالزایی توجه نمی شود بلکه برنامه های متعددی در حوزه های مختلف از جمله فرهنگی، ورزشی، عقیدتی و ... صورت می گیرد که این برنامه ها همگی مکمل یکدیگر بوده و موجب شده تا خروجی زندانها افرادی سالم از نظر روحی و روانی و دارای توانمندی های لازم به جامعه تحویل داده شوند.
شایان ذکر است که در پایان این جلسه از مدیرکل و مسئولین فنی و حرفه ای استان با توجه به تعاملات خوب و هدفمند از سوی ابراهیمی مدیرکل زندانها با اهدای لوح تقدیر قدرانی به عمل آمد.
نظر شما