به گزارش خبرگزاری شبستان از چهارمحال و بختیاری، عباس قنبری، رئیس بنیاد ایرانشناسی چهارمحال و بختیاری در نشست تخصصی نقد کتاب در غرفه برنامههای جنبی هشتمین نمایشگاه کتاب ناشران کشوری در استان به نقش و اهمیت کتاب در تاریخ بشریت اشاره کرد و گفت: کتاب سرمنشا و مادر همه تمدنهای بشری است و بینش افراد از همان ابتدا با کتاب شکل گرفت.
وی ادامه داد: نقش ایرانیان در توسعه افکار و آراء مردم در ادبیات جهان نقشی برجسته و انکارناپذیر است که با مروری بر تاریخ میتوان این نکته را به خوبی دریافت.
قنبری، کتاب را عامل تحول جوامع به سمت رشد و پیشرفت دانست و گفت: اگر بخواهیم در ساختار سیاسی، اجتماعی و فرهنگی هر کشوری شاهد تحولات مثبت و سازنده باشیم باید زمینهای فراهم کرد تا فرهنگ کتاب و کتابخوانی در آن جامعه نهادینه شود.
مدرس دانشگاه شهرکرد تصریح کرد: خوشبختانه در کشور ما از چاپ و نشر کتابهای مفید و ارزشی حمایتهای خوبی بعمل آمده اما با این وجود هنوز صاحبان فکر و قلم نمیتوانند به راحتی کتب مورد نظر خود را تهیه کنند.
قنبری افزود: تیراژ کتابهای چاپ شده در کشور بسیار بالاست قرار دارد اما این درحالی است که میزان بهرهوری و مطالعه در کشور پایین بوده و ما نسبت به شریط آرمانی و ایده آل فاصله زیادی داریم.
وی بر ضرورت توسعه نشستهای نقد و بررسی کتابهای چاپ شده در کشور تاکید کرد و گفت: از نکات بسیار مهم و تأثیرگذاری که در حوزه کتاب و کتابخوانی باید به آن توجه داشت نقد و بررسی کتابهاست چراکه نقد میزان سنجش آثار خوب و بد است.
قنبری افزود: یک کتاب هرچه بیشتر نقد شود نشان میدهد که دارای محتوای خوب و ارزندهایی است چراکه از نگاه و دید نقادان و صاحبان فکر و قلم جامعه دور نمانده است.
رئیس بنیاد ایرانشناسی چهارمحال و بختیاری، برپایی نمایشگاه سراسری کتاب را اقدامی مهم و مثبت در راستای ارتقاء توسعهی فرهنگی این استان دانست و گفت: باید سعی شود تا گسترش فرهنگ کتاب و کتابخوانی از عرصه شعار و یک برنامه سازمانبندی شدهی روتین سالانه خارج شود و با نیاز سنجی مخاطبان شاهد افزایش بهرهوری بیش از پیش این نمایشگاهها باشیم.
پایان پیام/
نظر شما