به گزارش خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، نزدیک به 40 سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی می گذرد. این انقلاب پدیدهای الهی و مبارک بود که در اواخر قرن بیستم ، جهان را به لرزه درآورد و نور امید را در دل مسلمانان و مستضعفان عالم روشن کرد. اکنون پس از گذشت چهار دهه از عمر گرانمآیهی این شجرهی پر امید، نیکوست به بازخوانی برخی دستآوردهای آن پرداخته شود تا برخی نینگارند که به سادگی به بار نشسته و در حفظ آن کوشاتر باشند.
انقلاب اسلامی عمل به آموزه های قرآنی را تدایی کرد بر همین اساس امام خمینی(ره) این انقلاب را به انقلاب نور تعبیر کردند.لذا جا دارد تا در آستانه چهل سالگی جشن انقلاب به بررسی و دستاوردهای قرآنی طی سالیان اخیر بپردازیم.از همین رو سازمان اوقاف و امور خیریه به عنوان یکی از سازمان های پیشتاز در برگزاری محافل، مسابقات و امور قرآنی کشور متولی بررسی و ارزیابی عملکرد دستگاه های قرآنی کشور شد و طی نشستی با حضور نمایندگان دستگاه های قرآنی کشور به تجلیل از نفرات برگزیده پرداخت.
در ابتدای این نشست و بعد از تلاوت آیاتی از کلام الله مجید توسط حامد علیزاده، قاری بین المللی کشورمان، حجت الاسلام سید مصطفی حسینی،رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف ضمن خیر مقدم در سخنان ابتدایی خود ذات انقلاب اسلامی ایران را جدای از قرآن و آموزه های دینی ندانسته و گفت: انقلاب اسلامی ایران با محوریت حاکمیت قرآن و آموزه های اسلامی به پیروزی رسید و این افتخار وجود دارد تا پس از 40 سال از پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی به بررسی عملکردها دستگاه های مختلف بپردازیم.
نگاهی به دستاوردهای قرآنی رسانه ملی
این گزارش می افزاید: محمد حسین محمدزاده، مدیر شبکه قرآن سیما از دیگر سخنرانان این نشست بود که از دستاورهای چهل ساله رسانه ملی در حوزه قرآن کریم چنین گفت: پخش هزاران ساعت برنامه قرآنی در حوزههای آموزش، تلاوت، معارف، تفسیر، اطلاعرسانی، نغمات، مسابقات، تولید فیلم و سریال فاخر قرآنی و دینی و ... از دیگر دستاوردهای قرآنی رسانه ملی است. در بعد اطلاعرسانی و برقراری نقاط تلاقی و تعامل نیز توانسته دستاوردهای قرآنی سایر نهادها را انعکاس دهد که این هم دستاورد بزرگی است.
دارالقرآن سازمان تبلیغات پیشگام عرصه قرآنی
در بخش دیگری از این نشست مهدی شکری، معاون آموزش سازمان دارالقرآن در سخنانی به بیان دستاوردهای قرآنی این سازمان پرداخت و گفت: یکی از دلایل مهجوریت قرآن برگزاری نسبتاً نامطلوب فعالیتهای قرآنی است که امیدواریم با برنامه ریزیهای بهتر این موضوع برطرف شود.
وی افزود: بعد از انقلاب تلاشهای فراوانی صورت گرفت و دستاوردهای خوبی در عرصه فعالیتهای قرآنی به وجود آمده است اما باید اذعان کنیم که با فاصله ای که زندگی مسلمانان با قرآن پیدا کرده است، خلاهایی در این زمینه احساس میشود. تلاش وافری برای رسیدن به این موضوع صورت گرفته است و البته باید این تلاشها بسیار بیشتر شود.
وی افزود: دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی کشور اولین تشکل قرآنی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در سازمان تبلیغات اسلامی راه اندازی شد. ایجاد کانونهای قرآن در سراسر کشور شبکه قرآنی مهمی را ایجاد کرد و امروز این شبکه بیش از ۵۰۰ پست قرآنی در کل کشور را به وجود آورده است. به همین مناسبت این امکان فراهم شده است که در طول سال و نه به صورت مقطعی فعالیتهای قرآنی در حوزههای مختلف در اقصی نقاط کشور به اجرا در بیاید و جز اولین دستاوردهای این جریان باشد.
شکری بیان کرد: ایجاد مجموعه نظارت تخصصی بر چاپ قرآنی و تصحیح مصحف شریف از دیگر دستاوردهایی است که طی این سالها برکات زیادی را به همراه داشته است. برگزاری دورههای مختلف آموزشی اعم از تخصصی و عمومی قرآن در شهرهای مختلف کشور از دیگر دستاوردهای این سازمان است. در حال حاضر بیش از ۵۰ هزار دوره آموزش قرآن در کشور برگزار میشود.
پایان بخش این نشست سخنان حسین اسدی، دبیر شورای گسترش فعالیتهای قرآنی حوزویان همراه بود وی ضمن تشریح دستاوردهای قرآنی حوزه های علمیه عنوان کرد: این نوید را میتوان دید که طی پنج سال آینده موجی از طلاب قرآنی تربیت خواهند شد، همچنان که حوزههای علمیه در تربیت طلاب جوان قرآنی چه در داخل و چه در خارج با تشکیل بیش از 450 دارالقرآن و مرکز قرآنی فعالیت میکند امیدوار هستیم شاهد تربیت جمع کثیری از طلاب حوزههای علمیه مسلط بر علوم و معارف قرآنی باشیم.
تجلیل از دستگاه های قرآنی برتر
نشست بررسی دستاوردهای قرآنی انقلاب اسلامی و تجلیل از دستگاهها و نهادهای برتر به همراه تجلیل از نمایندگان کشورمان در مسابقات بینالمللی کشورهای مختلف در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در این مراسم دستگاههای برتر قرآنی با محوریت فعالیتهای شاخص معرفی شدند که اسامی آنها به شرح ذیل است؛
وزارت آموزش و پرورش
کسب نمره کمی مطلوب از شاخصهای ارزیابی و نظارت در مسابقات دانشآموزی و فرهنگیان
زمینهسازی مطلوب جهت احیا مسابقات بینالمللی قرآن دانش آموزان کشورهای اسلامی
سازمان اوقاف و امور خیریه
نوآوری در برگزاری مسابقات سراسری سال 95 و بینالمللی
کسب نمره کمی مطلوب از شاخصهای ارزیابی و نظارت در مسابقات مذکور
ایجاد زیرساختهای لازم در شبکه استانی
سازمان بهزیستی
برگزاری مطلوب و هماهنگ اولین دوره مسابقات بینالمللی نابینایان کشورهای اسلامی
کسب نمره کمی مطلوب از شاخصهای نظارت و ارزیابی در مسابقات بینالمللی نابینایان کشورهای اسلامی
ارتش جمهوری اسلامی ایران
برگزاری منظم و برنامهریزی شده مسابقات در سطوح مختلف سازمانی
کسب نمره کمی مطلوب و شاخصهای ارزیابی و نظارت
نهاد راهبری در دانشگاههای جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور
تنوع رشتهها و فراگیر بودن مخاطبان در گستره دانشگاههای کشور
کسب نمره کمی مطلوب از شاخصهای ارزیابی و نظارت در جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان کشور در سال 95
جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت و درمان
تنوع رشتهها
فراگیر بودن مخاطبان
جهش و ارتقای بسیار حساس مسابقات در سال 95
کسب نمره کمی مطلوب از شاخصهای ارزیابی و نظارت در جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت در سال 95
گفتنی است در این نشست از چهره های برتر قرآنی و شرکت کننده در مسابقات بین المللی قرآن تجلیل شد که اسامی آنها به شرح زیر است.
ابراهیم فلاح تبسم چهره
محمد محمودی
مهدی غلام نژاد
سعید علی اکبری
سماء بابایی
علی اسدی صیفار
مهدی ساعد
مجتبی علیرضا لو
حنانه خلفی
محمد خاکپور
رضا نژاد تبریزی
هادی موحد امین
حامد ولی زاده
مجتبی فرد فانی
عبدالغفور جوهری
محمد رسول تکبیری
مجتبی محمد بیگی
سید مصطفی حسینی
مصطفی اصفهانیان
محمد داود فلاح میبدی
زهرا قربانی
ابوذر کرمی
حامد علیزاده
علی فیضی
محمد علی اسلامی
سید محمد کرمانی
مهدی قشملی حق
امیر لعل اول
زهرا سادات حسینی
سعید پرویزی
موسی معتمدی
زینب محمد نژاد
عبدالله محمد نژاد
محمد بهرامی
مهدی تقی پور
سعید خانی بیدگلی
معصومه حمیدی
آتنا علی نقی
سید محمد حسینی پور
مهدی عبرتی
نظر شما