به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، پروفسور ساراد چاندرویجا، رئیس دانشگاه هنرهای تجسمی و نمایشی شهر کلمبو کشور سریلانکا به همراه هیئتی از این دانشگاه، دوشنبه 23 بهمنماه از حوزه هنری بازدید کرد. این هیئت دانشگاهی پس از ادای احترام به شهدای غواص، از فروشگاه کتاب سوره مهر، گالری ابوالفضل عالی، نمایشگاه گنجینه هنر انقلاب، گالری خانه عکاسان ایران، نمایشگاه انقلاب با موضوع فصل بیداری و بازدید از کارگاه هنری و گنجینه و کتابخانه تخصصی جنگ نیز بازدید کردند.
ساراد چاندرویجا در نشست با جمعی از مدیران ستادی حوزه هنری، اظهار کرد: با هماهنگی رایزن فرهنگی ایران در کلمبو به ایران آمدیم. امسال دانشگاه ما 25اُمین سال تأسیس خود را جشن گرفت. این دانشگاه قدیمیترین موسسه کشورمان است که در سال 2005 از یک موسسه فرهنگی و هنری، تبدیل به دانشگاهی با چهار دانشکده مجزا شد.
وی ادامه داد: این نخستین دیدار من و همکارانم از ایران است. من در سابقه تحصیلی خود، سابقه تدریس هنرهایی از پارسی باستان و راه ابریشم به دانشجویانم دارم. همچنین فرش ایرانی در سریلانکا از جایگاه بالایی برخوردار است و از این طریق نیز با کشور ایران آشنا هستیم. اما در جریان نمایش فیلمهای ایرانی در فستیوال فیلمی در سریلانکا به ایران بیش از پیش علاقهمند شدم و علاقهمند هستم فستیوالهای مشترک فیلم و برنامههای مشترک فرهنگی، هنری با ایران برگزار کنیم.
چانی اوسانا مسئول ارزشیابی و معاونت ریاست دانشگاه هنر شهر کلمبو نیز در سخنانی ضمن تأکید بر لزوم تبادل فرهنگی و هنری بین دو کشور، عنوان کرد: این همکاریها میتواند در زمینههایی همچون سینما، نمایش، نمایشگاه آثار تجسمی و ... باشد.
امیدوارم بتوانیم برای راهاندازی دپارتمان دانشگاه از همکاری شما استفاده کنیم؛ چرا که به دنبال تجربههای جدید فرهنگی و هنری هستیم. فکر میکنم اولین و آخرین بار نخواهد بود که در ایران حضور دارم و در آینده میتوانیم همکاری خوبی بهویژه با حوزه هنری داشته باشیم.
عبدالحمید قرهداغی، مدیر عامل انتشارات سوره مهر، نیز در ادامه این نشست، با بیان اینکه ارتباط نزدیک حوزه هنری با هنرمندان و تولید آثار هنری، تفاوت حوزه هنری با مراکز دانشگاهی است، اظهار کرد: همینطور توجه ویژه حوزه هنری به اقسام هنر که بعد از پیروزی انقلاب ایران ایجاد شد و شکل گرفت از دیگر تفاوتهای این نهاد با بسیاری از مراکز فرهنگی و هنری است.
وی ادامه داد: یکی از این ویژگیها بخشی است که ما از آن به عنوان خاطرات شفاهی ادبیات جنگ تحمیلی ایران نام میبریم. در بخش پژوهش هنر هم هر ساله پژوهشهایی داریم که مورد استفاده هنرمندان و اساتید دانشگاهها قرار میگیرد.
قرهداغی گفت: با کشورهای زیادی تبادل اطلاعات و همکاری داشتهایم و خوشحال میشویم که این همکاری با کشور سریلانکا و دانشگاه شما هم صورت بگیرد.
سمنانی، سرپرست دفتر برنامهریزی و نظارت، نیز در سخنان کوتاهی گفت: امیدوارم در تمام جشنوارهها بهویژه جشنوارههای بینالمللی حوزه هنری مشارکت خوبی با دوستان داشته باشیم؛ همچنین در بخشهای دیگر همچون سینما هم حوزه هنری آمادگی همکاری با دانشگاه هنر شهر کلمبو کشور سریلانکا را دارد.
هادی مولویدوست، مدیرکل اداره کل روابط عمومی و امور بینالملل حوزه هنری، نیز در این نشست توضیحاتی درباره چگونگی فعالیتهای حوزه هنری ارائه داد.
نظر شما