عدالت ترمیمی راهکاری برای گسترش « صبر و مهربانی» در جامعه

خبرگزاری شبستان: معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه با اشاره به راهکارهای گسترش فرهنگ مهربانی گفت: عدالت ترمیمی راهکاری برای گسترش « صبر و مهربانی» در جامعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از یزد، محمد باقر الفت، معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه امروز (26 بهمن) در نخستین همایش استانی « صبر و مهربانی» گفت: در بین ده جرم اول کشور پنج مورد در زمینه خشونت است که این را عوامل مختلفی شکل می دهد.

 

وی افزود: در دعاوی از جمله دعاوی خانوادگی متاسفانه خشونت خانوادگی داریم و اختلافات موجود در خانواده ها امروز به ایراد ضرب و شتم منتهی می شود و در مذیقه قرار دادن بانوان و کم توجهی بانوان به همسران و در ادامه مشکلات پس از ان می شود.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه خاطرنشان کرد: خشونت در جامعه عوامل مختلفی را در خود دارد که از جمله عوامل آن را می توان به مهاجرت اشاره کرد.

 

الفت بیان کرد: ما باید تلاش کنیم تا اقدام ریشه ای انجام شود و محیط های فرهنگی را حفظ کنیم که اگر این اتفاق بیافتد دیگر لازم نیست که در شهرها تلاش کنیم تا گذشت و صبر و مدارا را ترویج کنیم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: از سوی دستگاه ها ترویج فرهنگ مهربانی تاثیر دارد اما بایستی در اصل سینه به سینه و از طریق ریش سفیدان صورت گیرد.

 

الفت بیان کرد: ما باید صله رحم و رفت و آمد ها و همچنین احترام به بزرگترها را تقویت کنیم تا از این طریق بتوانیم در جامعه فرهنگ سازی داشته باشیم.

 

وی افزود: گذشت را کودکان بایستی از والدین و بزرگترها بیاموزند و مدارا را در رفتارمان به دیگران نشان دهیم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: در زبان و سخنرانی ها به آن پرداختن کافی نیست و بایستی ارزش ها را بها دهیم زیرا اگر باور نداشته باشیم حتی اگر با پیامبر هم همنشینی داشته باشیم رفتارمان نیز خشن می شود.

 

الفت بیان کرد: اگر خشونت ملکه نفسانی یک نفر شود فاجعه ای برپا می کند که در مقابل ما باید سعی کنیم مهر ورزیدن ملکه نفسانی ما شود.

 

وی گفت: اگر لطافت طبع را از دست دهیم نمی توانیم با فردی که با ظلم کرده به یک ادبیات مشترک برسیم و ان را ببخشیم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه افزود: ما در عزاداری ها بر خشونت ها و نامهربانی ها زاری می کنیم در حالی که دشمنان ما آن را خشونت معرفی می کنند و مام عتقدیم که با عزاداری لطافت روح پیدا می کنیم ولی دنیا بر اساس تشخیص خود متفاوت به ما نمره می دهد.

 

الفت گفت: هر چقدر که از ابزار لطافت طبع فاصله بگیریم وضعیت ما ناهنجارتر می شود.

 

وی افزود: در مدارس در حسن خط و کتاب و کلاس های نقاشی چقدر ارزش می دهیم که باید به دستگاه های تبلیغاتی خود برگردیم.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان کرد: امروز اگر در حوزه ورزش مدال آوری داریم رشته هایی مدال آور ما بیشتر رزمی و همراه با خشونت است هرچند ما آنها را رد نمی کنیم و اصل ورزش کردن قابل تقدیر است ولی باید به این امر دقت کنیم.

 

الفت خاطرنشان کرد: اگر دنبال ترویج صبر و مهربانی هستیم باید به این آلارم ها در جامعه توجه کنیم.

 

وی افزود: ما در دستگاه قضا بر سازش تاکید اساسی داریم که شوراهای حل اختلاف و ستاد صبر نیز در این راستا تشکیل شده است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه گفت: ما بهترین توصیه ها را در بین و جامعه خود داریم ولی انها را در چارچوب هایی در زندگی آنها پیاده نمی کنیم.

 

الفت گفت: ما باید بهترین سازمان ها و دستگاه های قضائیه را داشته باشیم زیرا مرشد عالم را داریم که سخنرانی، نهج البلاغه، دستورات و همگی آنها را داریم ولی در دستور زندگی خود وارد نمی کنیم.

 

وی افزود: دنیا امروز سیاست عدالت ترمیمی را برای گذشت و صلح و صبر در اختلافات مردم تعریف کرده است و به جای عدالت کیفری به سمت عدالت ترمیمی رفته است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان کرد: فرهنگ ما در اصل فرهنگ عدالت ترمیمی است در حالی که امروز ان را پیاده نمی کنیم و در کشورمان عدالت کیفری را درست اجرا نمی کنیم.

 

الفت خاطرنشان کرد: عدالت ترمیمی به ما می گوید در مسئولیت جامعه و ظرفیت های مردمی در حل اختلافات غفلت نکنیم.

 

وی افزود: در عدالت ترمیمی بر حضور جامعه تاکید شده است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه تصریح کرد: بزهدیده با چند ماه حبس وضعیتش به حالت اول بر نمی گردد و فدری که در جامعه اسفای نقش می کند نیست بلکه باید برای او متفاوت عمل کرد.

 

الفت ادامه داد: ما به بزهکاران نیز توجهی نداشته ایم که این امر باعث شده تا بزهکار نیز به عنوان نوعی بزه دیده قرار گیرد.

 

وی افزود: در کشورمان زمینه صلح پذیری بسیار زیاد است.

 

معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضائیه بیان کرد: اگر میخواهیم مهر و عطوفت را ترویج کرده و مردم را با مبانی اسلام پایبند کنیم حتما باید از خانواده ها شروع کنیم و از ابزارهای فرهنگی در کشور نیز استفاده کنیم.

کد خبر 689960

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha