مسلمانان به جای خلاقیت، تقلید می کنند/تمدن نوين اسلامی نيازمند الگوگیری از صدر اسلام است

خبرگزاری شبستان: زمانی به تمدن نوین اسلامی دست پیدا می کنیم که صدر اسلام را مشاهده کنیم و ظرفیت بخشی داشته باشیم و به تنوع احترام بگذاریم و از ظرفیت تمام ادیان بهره ببریم.

به گزارش خبرنگار اندیشه خبرگزاری شبستان، پروفسور عبیدلله فهد، رئیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه علیگر دهلی ظهر امروز، يكشنبه، ٢٩بهمن ماه در سمينار «وحدت، پيش شرط تمدن نوين اسلامي» كه در دانشگاه تقريب مذاهب اسلامي برگزار شد با بيان اينكه ریشه های تمدن را باید در قرآن جستجو کرد، اظهار كرد: این مسئله را مي توان به باران تشبیه کرد، در واقع بايد ديد که چگونه باران می تواند رشدآفرين باشد و اين مثال در خصوص تمدن هم همينطور است و بايد ديد تمدن نیز باعث شکوفایی می شود و باران هم زندگی آفرین و هم خلاقیت آفرین است.

 

وی ادامه داد: مسلمانان به جای خلاقیت به تقلید مي پردازند در حالی که تنوع مذهبی فرصتی است که اساساً هر مذهب باید در جای خود قرار بگیرد و تنوع مذهبی بر اساس تقاضای منطقه است.

 

در ادامه اين سمينار پروفسور محمد اسحاق، رئیس بخش مطالعات اسلامی دانشگاه ملیه اسلامی دهلی ضمن ارائه تعریف از معنای تمدن و فرهنگ به بررسی چهار فاکتور اقتصاد، علم، هنر و فرهنگ پرداخت و توضيح داد: عوامل سقوط تمدن اسلامی را در آياتي از سوره سبأ، عاد و ثمود مي توان ديد.

 

وی افزود: اوج تمدن اسلامی در ایران و مصر شکل گرفته است و شاخص های تمدن نوین اسلامی را مي توان با توحید درخالقیت، توحید در خلق و همچنین در خانواده و حریم خصوصی به عنوان شاخص های برتر و امر به معروف و عقلانیت را به عنوان شاخص های تمدن نوین اسلامی برشمرد.

 

اسحاق در پايان گفت: زماني به تمدن نوین اسلامی دست پیدا می کنیم که صدر اسلام را مشاهده کنیم و ظرفیت بخشی داشته باشیم و به تنوع احترام بگذاریم و از ظرفیت تمام ادیان که یکی از ویژگی های دانشگاه مذاهب بهره برداری از تنوع مذاهب و ادیان است، بهره ببریم.

کد خبر 690538

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha