حوزه از فقدان مطالعات راهبردی رنج می برد/نگاه تحول خواهانه فرصت طلایی برای حوزه ایجاد می کند

خبرگزاری شبستان: آیت الله اعرافی: حوزه و روحانیت از فقدان مطالعات راهبردی درباره امروز و آینده رنج می برند و این از مسائل سرنوشت ساز برای حوزه است. آیت الله رشاد: امروز حضور عناصر خوشفکر و نگاه تحول خواهانه در رأس حوزه، یک فرصت طلایی محسوب می شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، نشست مشترک آیت‌الله اعرافی، مدیریت حوزه‌های علمیه سراسر کشور و آیت‌الله علی‌اکبر رشاد، موسس و رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی روز شنبه، ۲۸ بهمن‌ماه جاری، جهت بررسی زمینه‌های تعامل و همکاری دو جانبه برگزار شد.

 

آیت علی اکبر رشاد در این نشست گفت: روال تولید علم در پژوهشگاه یک روال تعریف شده و مجربی است و بحمدلله مورد وثوق و اعتنای نهادهای نظاره گر هم واقع شده است. بعضاً مورد اقتباس قرار گرفته و به سفارش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، در حد طرح های کلان در حال تدوین و تقریر است و به عنوان تجربه علمی موفق قلمداد می شود. جوهره این روش فرآیند محوری و تمحض گرایی است. این تجربیات با مساعدت حوزه قابل ارائه و انتقال و تکمیل و بسط است.

 

رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی تاکید کرد: امروزه حضور عناصر خوشفکر و نگاه تحول خواهانه در رأس حوزه، یک فرصت طلایی برای اعتلای حوزه و احیای مأموریت های ذاتی آن است و وظیفه آحاد متعلقین به حوزه کمک به مدیریت کلان آن است.

 

وی در ادامه افزود: پژوهشگاه «تولید علوم انسانی» در چهار محور «تولید مبانی» که بسیار گسترده کار شده، «منطق و روش شناسی» در رشته ها و در کلان روش شناسی دانش اسلامی، «تولید گزاره ها» دنبال می شود و محقق شده کلیت آن مبنای تولید علم انسانی اسلامی است.

 

بنابر این گزارش، آیت‌الله اعرافی نیز در این نشست گفت: حوزه و روحانیت از فقدان مطالعات راهبردی در خصوص امروز و آینده اش رنج می برند و این از مسائل سرنوشت ساز برای حوزه است؛ هرچند اقداماتی در این زمینه شروع شده است.

 

مدیر حوزه‌های علمیه سراسر کشور تصریح کرد: تحول حوزه امری حیاتی است و بی آنکه ادعا شود قدم‌هایی در این راه سخت برداشته شده و تقریباً نظریه‌ای برای آینده و تحول حوزه وجود دارد و در حال تکمیل است. تقویت و اعتلای آن نیازمند صاحبنظران حوزه و مراکز حوزوی چون پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی است.

 

وی در پایان خاطرنشان کرد: کارهای خوب و سرمایه‌های دانشی و انسانی در حوزه علوم انسانی و اجتماعی در نهادهای پیرامونی بدنه اصلی حوزه چون پژوهشگاه انجام شده و گردآمده است ولی به هیچ وجه کفایت خواست عمومی از حوزه را نمی‌کند. اساسا حوزه، فلسفه وجودی‌اش گره‌گشایی از نظام، جامعه و مردم است؛ در اینجا موسساتی چون پژوهشگاه با ظرفیتی که دارند به عنوان بخشی از نهادهای حوزه فعالانه و موثر عمل می‌کنند.

کد خبر 691052

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha