سینمای دفاع مقدس نیازمند فیلمنامه های  خوب است

خبرگزاری شبستان: مدیر هنری و ادبیات اداره کل حفظ آثار ونشر ارزش های دفاع مقدس گیلان کمبود داستان های خوب در حوزه دفاع مقدس را علتی برای کمبود فیلمنامه های خوب بیان کرد و گفت: می توان از دل یک داستان خوب فیلمنامه خوب بیرون آورد.

اسماعیل محمدپور، مدیر هنری و ادبیات اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گیلان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان به آسیب هایی که در حوزه ادبیات داستانی وجود دارد اشاره کرد و افزود: ادبیات داستانی نسبت به ادبیات منظوم و شعر در کشور ما بسیار فقیرتر است.

این شاعر، نویسنده و منتقد ادبی، با بیان اینکه ادبیات داستانی دفاع مقدس به جایگاه واقعی خود در جامعه دست نیافته است، گفت: این فقر به ویژه چند دهه اخیر جلوه بیشتری پیدا کرده است.

محمدپور، کمبود داستان های خوب دفاع مقدسی را علتی برای کمبود فیلمنامه های خوب عنوان کرد و افزود: معتقدم که یک نویسنده خوب دلیلی نیست که یک فیلمنامه نویس خوب هم باشد چرا که مرز میان داستان و فیلم نامه مشخص است.

وی با تاکید بر اینکه، از دل یک داستان خوب می توان فیلمنامه خوب هم بیرون کشید، به اصل اقتباس در سینما اشاره  کرد و ادامه داد: اقتباس از داستان و رمان در سینمای ایران و جهان دارای پیشینه است.

محمدپور با اشاره به اینکه آرماندو یانوچی که فیلم جنجالی «مرگ استالین» را در کارنامه دارد در حال ساخت یک روایت سینمایی از رمان «دیوید کاپرفیلد» چارلز دیکنز است که در سال 1849 منتشر شده بود و یا فیلم «پل خواب» ساخته اکتای براهنی فرزند نویسنده مشهور ایرانی، رضا براهنی، اقتباس آزادی است از داستان «جنایت و مکافات» داستایوفسکی، گفت فیلم های «پاداش سکوت» و «شیار 143» نیز اقتباسی از داستان های دفاع مقدسی هستند.
 
وی اظهار کرد: در عمده فیلم های دفاع مقدس که دهه شصت و اوایل دهه هفتاد ساخته می شدند، قصه وجود ندارد و فیلمنامه نویس و فیلمساز تنها به قصد تهییج آحاد جامعه و پر رنگ کردن جنبه های حماسی دفاع مقدس به چنین فضایی رسیده بودند.

محمدپور با بیان اینکه امروز ذائقه مخاطب تغییر کرده است، گفت: در داستان ها و فیلمنامه های دفاع مقدس نیز باید به این سلیقه و خواست مخاطب توجه داشت و این رسالتی است که بر عهده داستان نویسان و فیلمنامه نویسان و فیلمسازان قرار دارد.

کد خبر 691271

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha