به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بجنورد؛ مرتضی ضرابی امروز پنج شنبه در نشست خبری با خبرنگاران خراسان شمالی، اظهارداشت: سلولهای بنیادی انواع مختلفی دارد که می توان به جنینی، بالغین، مغز استخوان، خونبند ناف و خون محیطی اشاره کرد.
وی مدتزمان لازم جهت استفاده از خونبند ناف را حداکثر 10 دقیقه پس از تولد نوزاد عنوان کرد و افزود: حجم خون بندباف معمولاً 80 تا 200 میلی لیتر است و این عملیات هیچگونه مشکلی در روند زایمان ایجاد نمیکند.
وی بابیان اینکه دو نوع بانک جهت جمعآوری خون بندناف در جهان وجود دارد، ادامه داد: بانکهای عمومی و خصوصی در جهان فعال هستند که در نوع اول به صورت رایگان بند خون ناف جمعآوری میشود و مالکیت از خانوادهها سلب میشود اما در جمع آوردی خون بند ناف خصوصی امکان استفاده با اجازه خانواده وجود دارد.
دکتر ضرابی خاطرنشان کرد : این نوع بانک خون با دریافت هزینهای بالغ بر دو میلیون و 500 هزار تومان برای دریافت و نگهداری و همچنین از سال دوم نیز مبلغ 120 هزار تومان سالانه از خانوادهها به جهت انجام استمرار در نگهداری دریافت میشود.
وی در خصوص اقدامات انجامشده در راستای خونبند ناف در جهان گفت: تاکنون 750 هزار نمونه در بانکهای عمومی و بالغ به سه و نیم میلیون نمونه در بانکهای خصوصی جهان جمعآوریشده که بالغ بر 35 هزار مورد پیوند در اقصی نقاط دنیا با این نمونهها صورت گرفته است.
مدیر عامل بانک خون بند ناف پژوهشگاه رویان از وجود 15 هزار نمونه در بانک عمومی و 90 هزار نمونه در بانک خصوصی کشور خبر داد و افزود: تمام این نمونهها از مراکز نمایندگیهای استانی که در 29 مرکز فعال است؛ جمع شده و در تهران نگهداری میشود.
وی بانک جمعآوری خون بندناف در کشور را بالاترین ظرفیت در غرب آسیا دانست که حتی از نمایندگیهای امارات و اقلیم کردستان عراق نیز دریافت نمونه خونی انجام میشود.
دکتر ضرابی نمونههای جمعآوریشده را 54 درصد از نوزادان پسر و 46 درصد از نوزادان دختران عنوان کرد و افزود: فقط 14 درصد این نمونهها از ظرفیت زایمان طبیعی جمع شده است و 86 درصد از این نمونهها از زایمانهایی بهصورت سزارین بوده است.
مدیرعامل بانک خونبند ناف پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی کشور بیشترین استفاده از سلولهای بنیادین خونبند ناف را در بیماریهای خونی اعلام کرد و ادامه داد: خانوادههای در معرض تولد فرزند میتوانند از این امکان استفاده کنند و بهخصوص خانوادههای دارای سابقه بیماریهای خونی بسیار نیاز بیشتری است که از این امکان استفاده کنند.
وی مدتزمان نگهداری استاندارد آن را نامحدود دانست و زمان 20 سال را زمانی حداقلی برای نگهداری این نمونهها عنوان کرد.
دکتر ضرابی از آغاز انجام طرح تحقیقاتی اوتیسم از سال آینده خبر داد و گفت: برای استقبال بیشتر به خصوص برای افراد نیازمند باید دولت حمایتهای خود را انجام دهد تا بتوان به توسعه و گسترش بانکهای عمومی پرداخت که البته در سال جاری هیچگونه اعتبار دولتی به این مجموعه تزریق نشده است.
وی گفت: 70 درصد پیوند هایی که توسط خون بندناف صورت گرفته موفقیت آمیز بوده و به فرد عمل شده حیات دوباره بخشیده است.
وی سلول درمانی را مکملی بر دارو درمانی طی سالیان آینده اعلام کرد و افزود: این فرایند میتواند 40 تا 50 بیماری بالینی را با استفاده از سلولهای بنیادی خون بندناف درمان بخشد.
نظر شما