به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، مصطفی سالاری، استاندار گیلان امروز (6 اسفند) در بازدید از اداره کل منابع طبیعی استان و نشست با کارکنان این سازمان با بیان اینکه منابع ملی مهمترین میراث مشترک مردم یک سرزمین است اظهار کرد: طبیعت زیبا و برخورداری از منابع طبیعی مهمترین وجه تمایز گیلان از سایر استان هاست که همین وظیفه و رسالت کارکنان این سازمان را خطیرتر می کند.
وی ادامه داد: این سازمان باید ساز و کار جامعه محور داشته تا از جنگل ها، مراتع و اراضی ملی صیانت کند.
سالاری با بیان اینکه در دوره ایی نتوانستیم در حفاظت از اراضی ملی به نحو مطلوب عمل کنیم تصریح کرد: در دوره ای اراضی ملی جهت اجرای پروژه های عمومی واگذار شد که بعد از چندین سال تغییر کاربری شده و این اراضی ملی به صاحبان پروژه ها منتقل شد.
وی برخی سیاست گذاری های غلط را موجب ضربه به انفال عمومی دانست و تاکید کرد: منابع ملی قطعا انفال محسوب شده و در هیچ جای دنیا انفال را به اشخاص، انتقال مالکیت نمی دهند.
استاندار گیلان با اشاره به برخی سواستفاده ها از انفال عمومی در اجرای پروژه ها تاکید کرد: اینگونه سواستفاده ها موجب تردید مسئولان جهت سرمایه گذاری در آینده شده و باید سرمایه گذاری ها توجیه اقتصادی داشته تا حمایت شوند.
وی تاکید کرد: بخش عمده ایی از این زمین ها که در گذشته جهت اجرای پروژه های اقتصادی واگذار شد با سند دار شدن زمین ها و مالکیت خصوصی، ارزشی بیشتر از تولید پیدا کرده و کارکرد خود را از دست داد.
سالاری خواستار بهره گیری از مشارکت مردمی در صیانت از منابع طبیعی شد و بیان کرد: باید با سازمان های مردم نهاد ارتباط گسترده داشته زیرا این سازمان ها بازوانی توانمند برای شما در حفاظت از اراضی عمومی هستند.
وی تاکید کرد: سازمان های مردم نهاد توانایی هدایت افکار عمومی را داشته و پژواک صدای شما در انجام رسالتتان هستند.
استاندار گیلان با تاکید بر تصمیم گیری با رویکرد جامعه محور و برخورداری از نگاه اجتماعی در صیانت از منابع طبیعی و اراضی ملی خاطرنشان کرد: در مدیریت جنگل بی عیب و نقص حرکت نکردیم، اقدامات بزرگی انجام شده اما می توانستیم با حضور مردم بهتر و موثرتر عمل کنیم.
وی با اشاره به طرح خروج از جنگل تصریح کرد: این طرح دوباره بررسی شود زیرا کسانی که در جایی زندگی می کنند تعلق خاطر بیشتری بدانجا داشته و از آن محافظت می کنند.
سالاری عدم نظارت بر جنگل را موجب عدم موفقیت در امور محوله این سازمان دانست و گفت: اگر مردم را در امور خود دخیل کرده و تعامل داشته باشید از میزان تصرف به اراضی کاسته خواهد شد.
وی با اشاره به رفع تداخل ها اذعان کرد: در جهت تسهیل امور برای مردم در چارچوب قانون گام برداشته و خطاها را به نفع مردم اصلاح کنید.
نماینده عالی دولت در استان به وجود 498 پرونده اختلاف در این سازمان اشاره و بیان کرد: در ساز و کار اداری اختلاف را کم کنید تا مردم گرفتار مسائل حقوقی نشوند که هم برای دولت هم برای مردم هزینه بردار است.
وی خواستار تسریع در تکمیل طرح کاداستر شد و افزود: با راه اندازی سامانه، استعلام ها را الکترونیکی کرده و سعی کنید از انجام امور پرهزینه خودداری کنید.
سالاری با اشاره به جذب نیرو برای این سازمان اذعان کرد: جذب نیرو با اعلام فراخوان باشد تا ضمن رعایت عدالت و ایجاد رقابت، افراد متخصص گزینش شوند.
وی با اشاره به آب بندان های استان، وجود این آب بندان ها را ظرفیتی جهت ایجاد اشتغال دانست و گفت: برخی آب بندان ها دارای ظرفیت لازم جهت راه اندازی مجتمع های خدماتی، رفاهی و گردشگری هستند که با رعایت خطوط قرمز و عدم لطمه به کشاورزی استان می توان شرایط را جهت اجاره فراهم کرد.
استاندار از اختصاص 13 میلیارد تومان اعتبار جهت صندوق حمایت از کشاورزی خبر داد و افزود: همچنین برای صندوق اشتغال خرد نیز 3 میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.
وی با تاکید بر اینکه صیانت از جنگل را باید اجتماعی کنیم اذعان کرد: این امر نیازمند آموزش و فرهنگ سازی است و باید مردم را در ارتباط و پیوند با جنگل قرار داده تا افکار عمومی بدان تعلق خاطر داشته باشند.
نظر شما