خبرگزاری شبستان_ خراسان شمالی؛ متعاقب مأموریتی که شورای عالی انقلاب فرهنگی در تاریخ دوازدهم اسفند ماه سال 71 و تحت عنوان مصوبه ٣٠٢ به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینه ارایه طرحهایی برای مقابله با تهاجم فرهنگی محول کرد، مقرر شد از باب احیای نقش واقعی فرهنگی و تبلیغی مساجد و استفاده بهینه از امکانات و تأسیسات دستگاههای دولتی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی هیأتی را در راستای هدایت و سازماندهی فعالیتهای فرهنگی و هنری در مساجد ایجاد کند. این هیأت بعد از شکلگیری و فعالیت به ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد شهرت یافت.
شبکه عظیم کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور، یکی از وسیعترین و مؤثرترین مراکز فرهنگی نظام مقدس جمهوری اسلامی به شمار می رود که از سال 72 رسماً آغاز به فعالیت نموده و تاکنون مأمن صدها هزار نوجوان و جوان علاقهمند و مستعد بوده است. ستاد عالی هماهنگی و نظارت بر کانونهای فرهنگی و هنری مساجد کشور با رویکرد تأسیس کانون در تمام مساجد کشور، برنامهریزیهای خود را انجام داده و به افزایش تأسیس تعداد کانونها در هر سال اهتمام ویژهای دارد. هر مسجدی در صورت آمادگی تمایل و ارایه درخواست کتبی به دبیرخانههای استانی و با ارایه مدارک لازم میتواند به این شبکه اجتماعی مذهبی وارد و عضو شود.
در آستانه هجدهم اسفند و ربع قرن تلاش کانون های فرهنگی و هنری مساجد به سراغ یکی از کانون های فرهنگی و هنری فعال روستایی رفته ایم تا ضمن گرامیداشت این مناسبت و تقدیر از فعالیت های اعضای کانون، دستاوردهای کانون، مدیرکانون و اعضای فعال را معرفی کنیم.
کانون فرهنگی و هنری معراج السعاده مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام روستای بزنج شهرستان اسفراین که از سال 90 فعالیت رسمی خود را آغاز کرده، با مدیریت «هاجر قادری» یکی از کانون های فعال استانی به شمار می رود که در همه مناسبت های ملی و مذهبی با مشارکت مردم به ویژه نوجوانان و جوانان و دستگاه ها، فعالیت های مثمرثمری انجام داده است.
کانون فرهنگی و هنری معراج السعاده به عنوان تنها کانون فرهنگی و هنری روستاهای بزنج و بُرج با جمعیت هزارو 380 نفری در این منطقه، توانسته از گروه های مختلف سنی چه زن و چه مرد، میانسال و جوان بهره گرفته و فعالیت های شاخصی را در روستا، شهرستان و استان عملیاتی کند.
هاجر قادری، مدیر کانون فرهنگی و هنری معراج السعاده با بیان اینکه ما برای اجرای هر برنامه، جلسات هم اندیشی با حضور فرمانده پایگاه بسیج، هیئت امنا، دهیاری و اعضای شورای روستا برگزار می کنیم تا از نظرات صاحب نظران بهره برده و بتوانیم بهترین برنامه و طرح را اجرایی کنیم، ادامه می دهد: در ایام ولادت ها و وفات ائمه اطهار علیه السلام برنامه های ویژه ای شامل سخنرانی، مسابقات فرهنگی، طرح های بصیرت افزایی و دیدار با خانواده شهدا انجام می شود.
وی به برگزاری آئین اعتکاف، نمایشگاه های فرهنگی عفاف و حجاب، نمایشگاه صنایع دستی و کارآفرینی بانوان و کارگاه های آسیب شناسی اجتماعی در کانون اشاره می کند و می گوید: کلاس های مقدماتی و تکمیلی هلال احمر هم طی امسال با حضور 35 شرکت کننده خانم و آقا برگزار شد که پس از اتمام دوره ها، به شرکت کنندگان گواهینامه حضور اعطا شد.
مدیر کانون فرهنگی و هنری معراج السعاده با بیان اینکه اعضای کانون ما هر ساله در مسابقات قرآنی مدهامتان حائز رتبه های استانی می شوند، بیان می کند: در این کانون از پهلوان کُشتی با چوخه تا استاد دانشگاه، کارآفرین، مداح و برگزیدگان مسابقات قرآنی عضو هستند که بنا به نوع و عنوان هر برنامه ای، از فکر و نظرات این گروه از فرهیختگان بهره می گیریم.
این بانوی فعال فرهنگی که متولد دهه 70 و دارای تحصیلات کارشناسی در رشته جغرافیای انسانی گرایش روستایی است، خود یکی از فعالان شهرستان اسفراین است که مسئولیت های مختلفی از جمله مسئول هیئت مذهبی در روستا، مربی خانه قرآن، مربی حفظ قرآن کریم، پلیس افتخاری نیروی انتظامی، مربی حلقه صالحین، مشاور خانواده در موسسه راهجویان و بنیاد صیانت و سفیر سلامت در خانه بهداشت را عهده دارست و به واسطه فعالیت مستمر و ارتباط خوب با سایر نهادها توانسته از کمک و همفکری سایر نهادها در پیشبرد اهداف کانون نهایت استفاده را ببرد.
وی که در حال حاضر به عنوان دهیار در روستای بزنج فعالیت می کند در تلاش است تا کتابخانه ای مجزا برای روستا بسازد و در این خصوص می گوید: در حال حاضر فضای کتابخانه کانون در طبقه دوم مسجد واقع است که با عنایت خداوند جمعی از خیران روستا زمینی را برای احداث مجتمع فرهنگی و هنری اهدا کردند و بنا داریم هر چه سریع تر با کمک مسئولان و جذب اعتبارات، کلنگ ساخت این مجتمع که شامل کتابخانه هم می شود را به زمین بزنیم.
روستای بزنج یکی از 37 روستای خراسان شمالی ست که با 20 طرح از مجموع 146 طرح حوزه ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی در چهارمین جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب شرکت کرده بود که توانست یکی از 10 برگزیده این دوره از جشنواره شود و قرار است امروز سه شنبه هشتم اسفندماه طی آئین اختتامیه در تهران از دهیار روستا تقدیر شود.
قادری با بیان اینکه با همفکری و نظرسنجی از اعضای فعال کانون توانستیم 20 طرح در حوزه فرهنگ مطالعه و ترویج کتابخوانی را تهیه کنیم، اسامی برخی از طرح ها را سواد رسانه، اهدای کتاب به بانوان محجبه، تاکسی کتاب، کوله کتاب، کتاب بی کلام، میدان کتاب، حافظ کتاب، صوت کتاب و کتاب یار معرفی می کند.
مدیر کانون فرهنگی و هنری معراج السعاده با اشاره به اینکه «جشنواره روستاها و عشایر دوستدار کتاب» برنامهای است که هر سال با محوریت معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و با همکاری مجموعهای از دستگاههای دولتی و غیردولتی اجرا میشود که بر این اساس هر سال 10 روستا یا آبادی عشایری به عنوان روستاها و عشایر دوستدار کتاب معرفی میشوند، ادامه می دهد: ما موفق شدیم ضمن معرفی ویژگیهای خاص فرهنگی و اجتماعی روستا، مجموعه فعالیتها و برنامههای اجرایی برای تقویت زیرساختهای کتابخوانی و ترویج عمومی کتاب در روستا با ارائه 20 طرح، به عنوان یکی از 10 برگزیده کشوری انتخاب شویم.
وی در پایان با اشاره به ضرورت حضور جوانان و نوجوانان در فعالیت های فرهنگی به ویژه فعالیت های درون مسجدی اظهارامیدواری کرد ریش سفیدان و بزرگان روستا با درک خواسته ها و مطالبات قشر جوان و همچنین میدان دادن به آنها، زمینه حضور جوانان در عرصه های اجتماعی را فراهم کنند ضمن اینکه وی بازدید مسئولان و سرکشی آنان از فعالیت های فرهنگی و هنری را در امید بخشی و ایجاد انگیزه در این قشر برای تداوم کار فرهنگی و حضور مستمر در فعالیت ها را هم حائز اهمیت ویژه تری خواند.
نظر شما