حق داریم چیزی را که غلط می دانیم، ترویج نکنیم/بسته به تعریف مان از انسان، علوم متفاوت می شوند

خبرگزاری شبستان: حقیقت آن است که غرب نمی خواهد یک فرهنگ و تمدن دیگری در دنیا اظهار وجود کند، غربی که در قرن ۲۱ می بینید هیچ تفاوتی با غرب قرن ۱۷ تا ۱۹ یعنی دوران استعمار کهن و کلاسیک ندارد.

به گزارش خبرنگار گروه اندیشه خبرگزاری شبستان: نخستین روز از کارگاه زمستانه «مطالعات علوم انسانی» با همکاری پژوهشکده تحول علوم انسانی و دانشگاه علامه طباطبایی(ره) صبح امروز چهارشنبه، ۹ اسفند در پردیس دانشگاه علامه طباطبایی(ره) برگزار شد.

 
بنابر این گزارش، دکتر غلامعلی حداد عادل، رئیس شورای تحول و ارتقاء علوم انسانی طی سخنانی در این مراسم اظهار کرد: کتبی که در جای دیگری نوشته می شود فرهنگ آن کشور و اقلیم را در جامعه ما تعلیم می دهد پس ما حق داریم چیزی که غلط می دانیم را ترویج نکنیم.
 
 

حداد عادل با بیان اینکه اسلامی سازی علوم انسانی هر جا یک معنا پیدا می‌کند، تصریح کرد: برای مثال در رشته تاریخ، باید تاریخ اسلام در دانشگاه های ما رشته شود، ما در کشوری زندگی می کنیم که به نام اسلام، انقلاب کردیم پس باید رشته ای را بگذاریم که شرح دهد مسلمانان چه کردند.

 
 
وی ابراز کرد: هفتصد سال مسلمین در اندلس حکومت می کردند اما امروز در ایران پنج نفر را پیدا نمی کنید که تخصص این حوزه را داشته باشند، درباره تاریخ تشیع نیز وضع چنین است. این تشیع را که خیلی ها می گویند صفویه درست کرده قبل از به قدرت رسیدن این سلسله در هند بوده است. من دو هفته قبل برای همایشی به هند سفر کرده بودم، این همایش در مورد سلسله پادشاهی در دکن بود.  جریان این بود که یک نوجوان همدانی از همدان به دکن می رود و و این نوجوان همدانی شیعه در آنجا شاه شده و سلسله تأسیس می کند . ما چه زمان این نمونه ها و موارد را بررسی کرده ایم؟
 
 
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی اظهار کرد: مثال دیگر رشته حقوق است، آیا حقوق در اسلام داریم یا خیر؟ فقه ما بعد حقوقی دارد یا خیر؟ قوانین اقتصادی، مسایل مربوط به ارث، حقوق خانواده، مسایل اجتماعی و ... همه در اسلام احکامی دارد، پس آیا ما باید جامعه را با حقوق خودمان اداره کنیم یا با حقوق کشورهای اروپایی؟
 
 
وی ادامه داد: اسلامی کردن حقوق یعنی این بایدها و نبایدها باید بر اساس اعتقادات مردم باشد، مثال دیگر در جامعه شناسی و علوم تربیتی است که بحث ما این است آیا این رشته ها حول محور انسان شکل می‌گیرد؟؛ پس بسته به تعریفی که از انسان داریم رشته ها متفاوت می شوند.
 
 
وی تاکید کرد:‌ اکر بگوییم انسان موجودی تک ساحتی و مادی است و بر اساس فعل و انفعالات مادی به وجود آمده و بر اساس فعل و انفعالات مادی می‌میرد و متوقف می شود، بسیار متفاوت از آن دیدگاهی است که می گوید انسان تک ساحتی نیست و قبل از تولد فطرتی داشته و در این دنیا وظیفه و بعد از مرگ هم ادامه ای دارد.
 
 
حداد عادل افزود: بنابراین با دو دیدگاه مواجهیم، اگر شخصی نزد فردی که در مکتب های غربی مشاوره خوانده است برود و و مثلاً زنی از خطاکاری شوهرش شکایت کند آن شخص می گوید. مقابله به مثل کن، آیا ما این باورها را می پذیریم؟
 
 
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی گفت: حقیقت آن است که غرب نمی خواهد یک فرهنگ و تمدن دیگری در دنیا اظهار وجود کند، غربی که در قرن ۲۱ می بینید هیچ تفاوتی با غرب قرن ۱۷تا ۱۹یعنی دوران استعمار کهن و کلاسیک ندارد. آن روزها غربیان معتقد بودند که تمدن های دیگر، تمدن نیستند بلکه مقدماتی برای ایجاد تمدن غرب بوده اند، این سخن آگوست کنت از فیلسوفان غرب بود!!
 
 
وی گفت: چه اتفاقی در غرب افتاده که باید فکر کنیم بینش غرب در قرون ۲۰و۲۱ تغییر کرده است؟ در آن زمان استعمار می‌کردند و می‌گفتند مستعمره‌ها شکل ناقصی هستند که باید آنها را متمدن کنیم، این تفکر امروز هم هست و نمی خواهد اجازه دهد که درباره غرب حرف مستقل زده شود.
 
 
حداد عادل تصریح کرد: یا درباره مسأله حجاب، در دنیای لباس های مختلفی هست، هندی ها ساری می پوشند، ژاپنی ها کیمونو و زنان مسلمان چادر؛ امروز می بینیم ما را تحریم کردند و بیمارستان ما ممکن است، دارو نداشته باشد، برای این موارد دلسوزی نمی کنند اما بابت اینکه زنان خارج از منزل یک روسری بر سرشان است داستان سرایی می کنند و تعبیر فاجعه برایش به کار می برند!؛ چون احساس می کنند زن مسلمان با رعایت حجاب در برابر تمدن غرب موضع گیری و اعلام استقلال می کند.
 
 
رییس شورای تحول و ارتقای علوم انسانی ادامه داد: این در حالی است که خودشان چهارصد میلیارد دلار قرارداد اسلحه با سعودی می‌بندند و بعد ایران را که مستقل از سیاست های آنان با داعش (که آنان مدعی مقابله با آن هستند) می جنگد،ابی ثبات کننده منطقه معرفی می کنند.
 
 
حداد عادل افزود: نزدیک به سی سال است که مقام معظم رهبری بعد از امام راحل کشور را اداره می کند و دنیا می خواهد با این انقلاب مقابله کند، یک نفر می خواهد این اندیشه را عقیم کند. شش سال است که سلاح های آمریکا و فرانسه و سایر کشورها می خواهند کاری کنند اما ایران و جبهه مقاومت مقبلشان ایستاده اند.
 
 
وی در پایان خاطرنشان کرد: علوم انسانی مثل ریاضی و فیزیک نیست، این علوم انسانی اسلامی با هستی شناسی و معرفت شناسی ارتباط دارد.
 
 
کد خبر 692627

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha