هویت عاشورایی، سلاح زنان ایرانی در عرصه دفاع مقدس

مشاور عالی رئیس جهاد دانشگاهی هویت عاشورایی را سلاح زنان ایرانی در عرصه دفاع مقدس عنوان کرد و گفت: اندیشه و ایمان مـادران شهید در تکلیف گرایی و آرمان خواهی، آنان را بـه سویی ‌برد که حاضر به از خود گذشتگی شدند.

خبرگزاری شبستان: تاریخ اسلام، تاریخ جهان، جنگ های بین الملل اول و دوم و تاریخ معاصر ایران، نمونه های حضور و مشارکت زنان در امور پشتیبانی و حمایت از مردان برای پیشبرد جنگ را فراوان در خود جای دارد. جمهوری اسلامی ایران با داشتن الگوی مشارکت زن در هنگامه دفاع و صحنه های نبرد در صدر اسلام، زنان را برای انجام امور مهم در هشت سال دفاع مقدس سازماندهی و به کار می گرفت. زنان ایران با یادآوری رفتار و سیره حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) و دیگر زنان قهرمان صدر اسلام، به وظیفه الهی و انسانی خویش در طول دفاع مقدس عمل می کردند.

 

تقویت روحیه رزمندگان برای حضوری هر چه پرشورتر در جبهه‏ها و تشویق مداوم آنان، یکی از مهمترین و بارزترین فعالیت‏های زنان در ایام جنگ تحمیلی بود. حضور چشمگیر خواهران و همسران و مادران رزمندگان در هنگام بدرقه آنان، دلیلی است ‏بر این مدعا. این ترغیب و تشویق تا جایی ادامه داشت که حتی گاهی این زنان نمونه، خود، پیشانی بندهای این مسافران را محکم کرده، کوله بار سفرشان را می‏بستند و آنان را مهیای اعزام به جبهه می‏نمودند و گاه برای احیای این هدف متعالی، از احساسات، گذشته و آمال و آرزوهای جوانی‏شان را برای دفاع از آرمان‏های اسلام و رسیدن به پیروزی لگدمال می‏کردند.
 

حجت الاسلام  اسماعیل گندمکار، مشاور عالی رئیس جهاد دانشگاهی، پیرامون نقش زنان در دوران دفاع مقدس گفت: حضور اقشار مختلف در انقلاب اسلامی نقش بسزایی در پیروزی انقلاب داشت، در این میان به ویژه حضور بانوان چه دختران دانشجوی جوان و چه خواهران حزب‌اللهی و معتقد با نماد پوشش اسلامی و حجاب برتر در ارگان‌های انقلابی مانند جهاد سازندگی، سپاه پاسداران و بسیج در پیروزی دفاع مقدس نقش مهمی را ایفا کردند.

  

 

 زنان با پشتیبانی از امام(ره) و رزمندگان نقش مهمی در دفاع مقدس داشتند

وی با بیان اینکه زنان با حضور در مناطق جنگی کشور به ویژه در شهرهای سرپل‌ذهاب، قصر شیرین، اسلام‌‌آباد و گیلان غرب نقش مهمی را در پیروزی رزمندگان ایفا کردند، اظهار کرد: بانوان و مردان ایران در دوران انقلاب اسلامی نیز با پشتیبانی از امام (ره) در جنگ تحمیلی و پشتیبانی از سطوح گوناگون از رزمندگان و همچنین با فعالیت در بخش‌های هنری، تئاتر و صدا و سیما سهم بسیار مهمی در دفاع مقدس داشتند.

 

حقانیت رزمندگان از دلایل مهم زنان برای پشتیبانی از آنهابود

این استاد دانشگاه، در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چه عواملی باعث شد که زنان در دوران دفاع مقدس در دو جبهه خانه و میدان جنگ به نقش‌آفرینی بپردازند، تصریح کرد: یکی از دلایل مهم پشتیبانی بانوان نسبت به رزمندگان در درجه اول حقانیت رزمندگان و بعد رهنمودهای امام (ره) ولی‌فقیه زمان و مقام معظم رهبری بود. همچنین تقویت روحی و معنوی رزمندگان از دلایل دیگری بود که بانوان ما با الگوگیری از حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) در پشتیبانی از ولایت به دفاع و حمایت از رزمندگان انقلاب اسلامی پرداختند.

 

وی در پاسخ به سؤال دیگری مبنی بر اینکه امام (ره) فرمودند: "مرد از دامن زن به معراج می‌رود"، زنان ما در دوران دفاع مقدس این فرمایش امام (ره)را چگونه به منصه ظهور رساندند، خاطرنشان کرد: شما فرض کنید اگر مادران و خواهران جامعه اسلامی به دلایل بعد عاطفی شدیدی که داشتند مانع از رفتن عزیزان خود به جبهه می‌شدند چه اتفاقی رخ می‌داد؟ چیزی جز پیروزی دشمن واقع نمی‌شد، در صورتی که ما شاهد بودیم زنان ما با یک بصیرت انقلابی، روحیه اسلامی، سیره علوی و فاطمی به میدان آمدند و با برانگیختن انگیزه فرزندان خود برای رفتن به جبهه باعث پیروزی‌های پی در پی برای رزمندگان و انقلاب اسلامی شدند.

 

حجت الاسلام گندمکار تصریح کرد: آنان ضمن مقابله با مشکلات، با صبر و بردباری به تقویت روحیه همسران و فرزندان خود پرداخته و با سلام و صلوات در میان هلهله و اشک و لبخند رزمندگان را به سوی جبهه‌ها روانه می‌کردند. عطر بدرقه‌های باشکوه رزمندگان در میان بوی خوش عطر و گلاب و اسپند که در نوع خود مانوری اجتماعی و ملی است.

 

 زن تبر به دست در کرمانشاه

معاون مرکز افکار سنجی جهاد دانشگاهی با اشاره به داستان «فرنگیس حیدرپور» (زن تبر به دست)در کرمانشاه افزود: این بانوی دلاور در جریان جنگ تحمیلی(گیلان غرب) با رشادت و شجاعت خود حماسه ای را آفرید که بر اثر آن به شیرزن ایران شهرت یافت. وی زمانی که افسران عراقی شهر را مورد حمله قرار داده بودند با تبری که در دست داشت به آنها هجوم  برده و یکی از افسران  آنها را به درک واصل می کند این زن هم اکنون نماد مقاومت زنان ما در دفاع مقدس است و تندیس این شیرزن نیز در کرمانشاه نصب شده است.

 

 

 امام (ره) بارها از روحیه حماسی و انقلابی زنان تقدیر کردند

حجت الاسلام گندمکار با بیان اینکه پشتیبانی مالی و معنوی بانوان از رزمندگان در دوران دفاع مقدس انکارناپذیر است، افزود: امام (ره) بارها از این روحیه حماسی، انقلابی و اسلامی بانوان تقدیر و تشکر کردند.

 

وی در ادامه اضافه کرد: بسیاری از خواهران و زنان ما در دوران دفاع مقدس به دلیل فعالیت‌های شبانه‌روزی خود به جهت یاری رزمندگان در مناطق جنگی جانباز شدند که هم‌اکنون نیز در جهاد سازندگی، سپاه پاسداران و سایر ارگان‌های دولتی مشغول فعالیت هستند.

 

این استاد دانشگاه، اظهار کرد: اینکه حضرت امام (ره) فرمودند: « از دامن زن مرد به معراج می‌رود» به این معنا است که در فرهنگ اسلامی (ام) به معنای مادر یعنی ریشه و اصل است و اینکه در فرهنگ اسلامی گفته می‌شود، بهشت زیر پای مادران است یعنی مادران بر بهشت اشراف دارند و حضرت زهرا (س) بهترین نماد مادر بودن است و زنان ما هم با تأسی از این بانوی بزرگوار با روحیه‌بخشی بر مردان مقاوم در جبهه حق باعث پیروزی آنها می‌شدند.

 

حجت الاسلام گندمکار ادامه داد: اندیشه و ایمان مـادران شهید در تکلیف گرایی و آرمان خواهی، آنان را بـه سویی می‌برد که حاضر به از خود گذشتگی شدند و در مقابل مهر مادری و خواسته‌های درونی خود ایستادند و برای نجات کشور اصلی‌ترین سرمایه زندگی خود را هدیه کردند. زندگی سرداران و فرماندهان شهید و رزمندگان غیور هم سرشار از ایثار و از خودگذشتگی همسران جوانی است که آسایش و امنیت ملی را بر خانه و خانواده خود ترجیح دادند.

 

حمایت روحی و روانی زنان از مردان در پیروزی و موفقیت آنها اثر گذار بود

این محقق و مفسر قرآن با بیان اینکه زنان علت تامه ارتقای معنوی، سیاسی، اجتماعی و علمی مردان هستند، یادآور شد: مردانی که در صحنه مبارزه حق علیه باطل حضور می یابند و از لحاظ عاطفی، روحی و خانوادگی در آرامش قرار داشته باشند، قطعا با این آرامش روحی و روانی بهتر می‌توانند، در عرصه‌های سیاسی و اجتماعی نقش فعال و اثرگذاری از خود نشان دهند.

 

حجت الاسلام گندمکار در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه زنان ما در دوران دفاع مقدس به کدام بعد تربیتی فرزندان بیشتر توجه داشتند، گفت: زنان جامعه ما در پای همین منابر، مساجد، کلاس‌های روحانیت، مرجعیت، رهبریت، ولایت‌فقیه و کلاس‌های عاشورا پرورش یافته و بزرگ شدند و همین کلاس‌ها (عاشورا، حضرت زهرا (س)، حضرت زینب (س) ) از قدیم‌الایام الگوهای فکری و فرهنگی زمان ما را تشکیل می دادند. 

 

 

 هویت عاشورایی بانوان ایرانی باعث تربیت شیرمردان انقلاب شد

حجت الاسلام گندمکار با بیان اینکه زنان ما دارای بن‌مایه‌های فکری یعنی ریشه‌های معنوی و فرهنگی هستند، افزود: برخلاف زنان اروپا، زنان ما آبشخور هویت دینی، ولایی و عاشورایی هستند و همین هویت عاشورایی بانوان ایرانی باعث تربیت و پرورش جوانان و مردانی شده است که هیچ‌گاه در برابر دشمن سرخم نکرده و تا آخرین قطره خون خود مقاومت و ایستادگی کردند، این سلحشوری و مجاهدت را از مکتب عاشورایی درس گرفتند و به فرزندان خود انتقال دادند.

 

وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه زنان امروز ما چگونه می‌توانند فرزندانی همچون دوران دفاع مقدس تربیت کنند، یادآور شد: زنان جامعه ما می‌توانند با شناسایی هر چه بیشتر فرهنگ عاشورا، فرهنگ اسلامی، اعتقادی، اصولگرایی اسلامی، اطاعت از ولی‌فقیه زمان، استفاده از سیره اهل بیت (ع)، وصیت‌نامه امام (ره) و به روز بودن و شناخت اوضاع بین‌المللی و منطقه‌ای به تربیت صحیح و دینی فرزندان خود بپردازند.

 

 الگوگیری زنان جهان اسلام از زنان ایرانی

این استاد دانشگاه ادامه داد: مقاومت اسلامی زنان مسلمان در کشورهای بحرین، عربستان، مصر و یمن بیانگر این است که نه تنها زنان ما در دفاع مقدس ایران، بلکه زنان مسلمان این کشورها در سراسر جهان اسلام نیز با الهام از فرهنگ عاشورایی می‌توانند در برابر استکبار جهان نقش‌آفرینی کنند.

 

تشکیل مجلس زنان جهان و مقاومت اسلامی توسط بانوان اسلامی

حجت الاسلام گندمکار خاطرنشان کرد: پیشنهاد بنده به زنان جهان اسلام این است که مجلسی به نام مجلس زنان جهان و مقاومت اسلامی توسط بانوان اسلامی در سطح جهان تشکیل دهند تا آنها با آشنایی با زبان‌ها و فرهنگ‌های گوناگون در حوزه بین‌الملل بتوانند به وظایف شرعی، قانونی، انقلابی و سیاسی خود و با بصیرت‌افزایی انقلابی و الهام‌پذیری از خط نورانی ولایت به وظایف خود عمل کنند.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 69300

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha