به گزارش خبرگزاری شبستان،حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری، در همایش سالانه ائمه جماعات مساجد استان تهران که در محل سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد با اشاره به آیهای از سوره توبه، اظهار کرد: واقعیت امر این است کسانی که در مسجد کار میکنند به نوعی سرباز حضرت ولی عصر (عج) هستند، پس باید همگی این تفکر را داشته باشیم که ما کاری انجام میدهیم که تحت نظارت مستقیم خداوند، پیامبر (ص) و ائمه اطهار (ع) است.
وی در بخش دیگری از سخنرانی خود با اشاره به برنامهها و اسناد راهبردی مرکز رسیدگی به امور مساجد در سالهای اخیر بیان کرد: با همت و خواست ائمه جماعات مساجد استان تهران مسیری را آغاز کردیم که امروز در پایان سال نخست از سومین برنامه راهبردی این مرکز قرار داریم.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، تاکید کرد: آثار و دستاوردهای موجود در مساجد نشان میدهند که اتفاقاتی بسیار جدی و مهم در این کانونهای الهی شکل گرفته است اما باید همچنان در راه خود به مدیریت جهادی که خواست رهبر معظم انقلاب است توجه کنیم.
حاج علی اکبری با نگاهی نقادانه به مجموعه متبوع خود، تاکید کرد: باید واقعبینانه اعلام کنیم که در برخی از موارد بسیار عالی عمل کردیم اما مواردی نیز وجود دارند که در آنها کاستی موج میزند و باید آنها را برطرف کنیم.
وی با تشریح برنامههای مرکز رسیدگی به امور مساجد، گفت: هرچند در تمام برنامههای سالهای گذشته حرکت رو به جلو داشتهایم اما واقعیت امر این است که باید به کارهای خود شتاب بدهیم.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، اظهار کرد: در برنامه سوم این مرکز اولین بخشی که به آن توجه کردیم موضوع تولید محتوا است که امروز دو اثر مکتوب و همچنین دو سند راهبردی در این زمینه را رونمایی میکنیم.
حاج علی اکبری اضافه کرد: دو سند در حوزه نوجوانان و مسجد و همچنین جوانان و مسجد به عنوان شاکله اسناد راهبردی مرکز تدوین شده است که نشانگر از وجود برنامه در این بخش است.
بنا بر گزارش شبستان به نقل از پایگاه تخصصی مسجد، وی با تاکید بر این موضوع که در آینده اسناد راهبردی دیگری را نیز منتشر خواهیم کرد، گفت: به زودی سندی در حوزه «مسجد و بانوان» نیز تبیین و منتشر خواهد شد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، ادامه داد: سند جامع «مسجد تراز اسلامی» نیز به عنوان یک نقشه راه اصلی و سند مادر تدوین و منتشر خواهد شد تا سایر اسناد راهبردی تحت پوشش این سند مهم قرار بگیرند.
حاج علی اکبری بار دیگر موضوع مسجد و بانوان را بسیار مهم دانست و تاکید کرد: مسئله حضور بانوان در مساجد بسیار اهمیت دارد، ما نیز تلاش کردیم در برنامه راهبردی خود با نام مسجد و بانوان کارهای بسیار مهمی در این زمینه انجام بدهیم.
وی نیاز امروز مدارس و مساجد را پیوند این دو نهاد اجتماعی نامید و گفت: طرحی با نام «مسجد و مدرسه» در مرکز رسیدگی به امور مساجد کلید خورده است که در قالب آن ۲۰۰ مسجد به صورت ویژه وارد این طرح شدند، هرچند که امیدواریم تمام مساجد و ائمه جماعات تلاش خود را به کار بگیرند و با مدارس و محیطهای آموزشی نزدیک خود ارتباط مستمر برقرار کنند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، ادامه داد: یکی از مهمترین اتفاقاتی که در مساجد رخ داده است، بحث اعتکاف است که امسال حدود ۵۷۰ مسجد این ویژهبرنامه را داشتند که از میان آنها بالای ۹۵ مسجد، اعتکاف دانشآموزی برگزار کردند.
حاج علی اکبری کارکرد اجتماعی مساجد را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: در قالب فعالیتهای اجتماعی مرکز رسیدگی به امور مساجد طرح «هر مسجد یک جهیزیه» را با همکاری «کمیته امداد» برگزار کردیم، تلاش ما بر این موضوع معطوف شده است که تهیه جهیزیه از مساجد در طول سال نیز انجام شود و به آن در قالب یک طرح نگاه نکنیم.
وی به حرکت جهادی مساجد در کمکرسانی به زلزلهزدگان کرمانشاه نیز اشاره کرد و ادامه داد: مساجد سطح استان تهران در امر کمکرسانی به زلزلهزدگان کرمانشاه بسیار بینظیر عمل کردند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، اضافه کرد: حجم بالای دریافت کمک از مردم از طریق مساجد و ائمه جماعات این موضوع را نشان داد که یک امام جماعت امین مردم است، باید توجه داشت جایگاه امام جماعت برآمده از پایگاه مقدس روحانیت است و مردم به همین دلیل به مساجد و ائمه جماعات اعتماد میکنند.
حاج علی اکبری تاکید کرد: انتظار ما از امامان جماعات و مساجد این است که در تمام رویدادهای ملی به صورت کاملا جدی ظاهر شوند.
وی ورود به حوزه فناوریهای نوین را بسیار مهم ارزیابی کرد و گفت: ایجاد سامانه «سجم» به عنوان یک پله در مسیر ورود به استفاده از فناوریهای نوین در مرکز رسیدگی به امور مساجد کلید خورده است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، اضافه کرد: تلاش ما بر این است که در افق سامانه سجم به جایی برسیم که کاربران تنها با چند کلیک بتوانند تمام اطلاعات مورد نیاز خود از مساجد را کسب کنند.
وی ادامه داد: باید در حوزه دین بیشترین بهره برداری را از فناوریهای نوین داشته باشیم، نگاه رهبر معظم انقلاب نیز به این موضوع اینگونه است که مساجد و کانون های دینی باید از فضای مجازی و فناوریهای نوین ارتباطی استفاده کنند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، اظهار کرد: با وجود تمام کاستیها تلاش خود را به کار بستهایم تا به هیچ عنوان حمایت خود را از مساجد و ائمه جماعات برنداریم.
حاج علی اکبری با تمجید از معاونت آموزشی این مرکز ابراز کرد: این معاونت، ساختمان محراب مرکز رسیدگی به مساجد استان تهران را تبدیل به یک پایگاه آموزشی مهم کرده است، قطعاً نگاه ما نیز بر این امر استوار شده است که به امر آموزش ائمه جماعات و کارگزاران مسجد اهتمام ویژه بورزیم.
وی با اعلام این خبر که در روزهای آتی از خدام مساجد تجلیل خواهد شد، ابراز کرد: در موضوع حمایت از خدام مساجد، اتفاقات بسیار خوبی در بخشهای آموزشی، فرهنگی و حتی مالی انجام شده است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، ادامه داد: بنا بر برنامهریزیهای انجام شده، از این پس تمام خدام مساجد با لباسی متحدالشکل که از سوی مرکز رسیدگی به امور مساجد تهیه و طراحی شده است در مساجد انجام وظیفه خواهند کرد.
حاج علی اکبری به نوع تعامل با هیئات امنای مساجد نیز اشاره کرد و افزود: پیش از این تمام اختلاف نظرهایی که بین هیئات امنای مساجد و امامان جماعات پیش میآمد به دلیل عدم دانش در حیطه وظایف کارگزاران مسجدی بود، اما با تدابیر انجام گرفته، جلساتی برای اعضای هیئات امنای مساجد برگزار شد تا اختلاف نظرها به حداقل ممکن برسند.
وی تاکید کرد:بحث حسابرسی و انتظام مالی مساجد نیز از جمله مواردی بود که به صورت مستمر انجام پذیرفت، قطعا شفافیت مالی در مساجد منجر به افزایش اعتماد عمومی نسبت به کارگزاران مسجدی خواهد شد.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، اظهار کرد: مساجد باید همچنان قرآن و جلسات قرآنی را در اولویت کار خود قرار بدهند.
حاج علی اکبری با تاکید بر این موضوع که باید ارتباط خود را با سازمانها و نهادهای همسو با مساجد حفظ کنیم، ابراز کرد: تلاش ما بر این است که بتوانیم ارتباط خوبی با سازمانها و نهادهایی که دغدغه مسجدی دارند برقرار کنیم.
وی با تشریح کارویژههای مرکز رسیدگی به امور مساجد استان تهران در سال آتی، ادامه داد: اولین و مهمترین موضوعی که باید در سال پیش رو مدنظر مساجد باشد، بحث چهل سالگی انقلاب اسلامی است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، اضافه کرد: واقعیت امر این است که بحث چهل سالگی انقلاب اسلامی نباید معطوف به دهه فجر شود، بلکه در یکسال آتی باید موضوعات مرتبط با انقلاب اسلامی در مساجد تبیین و تشریح شوند.
حاج علی اکبری پرداختن به اندیشههای رهبر انقلاب را مهم خواند و ابراز کرد: باید طرحی در مساجد اجرا شود که بر اساس آن جوانان مسجدی در مساجد به تحلیل و ارزیابی اندیشههای ایشان بپردازند.
وی با اعلام این که تلاش ما این است که در سال ۹۷ یک سند راهبردی در موضوع مسجد و خانواده را تهیه و منتشر کنیم، گفت: باید همه کارگزاران مسجدی تمام همت خود را به کار بگیرند تا به موضوع مهم مسجد و خانواده ورود کنند زیرا امروزه خانوادهها بسیار در معرض آسیب قرار دارند و مساجد باید یک برنامه جامع برای ارتباط با خانوادهها تدوین و اجرا کنند.
حاج علی اکبری «فضای مجازی» را یک واقعیت روزگار کنونی دانست و تصریح کرد: توجه به فضای مجازی یکی دیگر از خواستههای مهم رهبر انقلاب است و باید مساجد نیز تلاش کنند ضمن مقابله با آسیبهای این فضا، از امکانات دنیای مجازی نیز بیشترین بهره را ببرند.
وی تاکید کرد: سال آینده در برنامهای سراسری با حضور تمامی امامان جماعات استان تهران از چندین کارشناس خبره در حوزه فضای مجازی دعوت خواهیم کرد تا آخرین تغییرات و موضوعات مرتبط با فضای مجازی را مورد تحلیل و بررسی قرار دهیم.
حاج علی اکبری گفت: قطعا یکی از مواردی که در حوزه فضای مجازی مدنظر خواهیم داشت، بحث خانوادهها و آسیبهای احتمالی آن برای خانوادهها است.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، خواستار پیگیری موضوع «نهضت قرآنی» در مساجد شد و اظهار کرد: باید ائمه جماعات مساجد استان تهران در موضوع نهضت قرآنی حضور فعالتر داشته باشند.
حاج علی اکبری اضافه کرد: سال آتی علاوه بر توجه به کلام الله مجید در مساجد، قصد داریم «نهجالبلاغه» را نیز در مساجد مورد بازخوانی قرار دهیم و در این راه از تمام ائمه جماعات میخواهیم حداقل روزی یکبار از نهجالبلاغه در منابر خود استفاده کنند، زیرا نهجالبلاغه نقشه شفای دردهای امروز است.
وی با تاکید بر خواسته مهم رهبر انقلاب درباره «مسجد برقرار»، گفت: در ابتدا باید تلاش کنیم تمامی مساجد از طریق ائمه جماعات و یا نُواب آنان موضوع ناقامه مازصبح را جدی بگیرند، ضمن اینکه باید درهای مساجد از نماز عصر تا پایان نماز عشاء به روی مردم و نمازگزاران باز باشند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، تهیه یک برنامه جامع کاربردی برای یکسال کاری در مساجد را مهم دانست و ابراز داشت: باید تمامی مساجد نمایهای از فعالیت یکساله خود را تدوین کنند تا در یک برنامه فراگیر، تمام مساجد استان تهران کارها را پیش ببرند.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور با درخواست از ائمه جماعات مساجد برای حضور بیشتر مسجدیها در نماز جمعه شهر تهران، گفت: نماز جمعه شهر تهران بسیار اهمیت دارد و باید ائمه جماعات مساجد تهران تلاش کنند مردم را در روز جمعه به نماز جمعه دعوت کنند.
حاج علی اکبری ادامه داد: کمیت اقامه نماز جمعه در شهرستانهای استان تهران وضعیت مطلوبی دارد و حضور مردم در این امر عبادی و سیاسی مشهود و پرشور است.
وی با پاسخ به این پرسش که پس از قبول مسئولیت شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور از سوی وی، وضعیت مرکز رسیدگی به امور مساجد چگونه خواهد شد، بیان کرد: طبق برنامه از پیش تعیین شده همچنان مسئولیت و وظایف خود در مساجد استان تهران را همانند گذشته پیش خواهیم برد، اما این احتمال نیز وجود دارد در آینده با تدابیر جدید، نوع ماموریت در این مرکز نیز دستخوش تغییر شود.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد، گفت: شعار سال آتی برای مساجد در فروردین ماه از سوی رهبر معظم انقلاب تعیین خواهد شد و طبق آن عمل خواهیم کرد.
نظر شما