به گزارش سرویس دیگر رسانه های خبرگزاری شبستان،محمود مظفر، قائم مقام ستاد اقامه نماز در گفتوگو با ایکنا با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همواره اشاره کردهاند که مدارس ما باید با مساجد ارتباط داشته باشند و اگر مراکز آموزشی با مساجد بیگانه باشند، قطعا اتفاقات شایستهای رخ نمیدهد، اظهار کرد: امروز یکی از چالشهای اصلی مساجد این است که قشر جوان و نوجوان در آن کمتر مشارکت و حضور دارد و علت آن هم این است که ارتباط کانونهای آموزشی با مساجد محل کم شده است.
وی میگوید: از زمانی که حوزههای فرهنگی را به فرهنگسراها، خانههای فرهنگ و بخشهای موازی با مسجد سپردند و این مراکز را ایجاد کردند، کمکم رنگ فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی مساجد از بین رفت و فعالیتهای فرهنگی بیشتر در فرهنگسراها، خانههای فرهنگ و سایر حوزههای موازی انجام شد. مسئله بعدی این است که ارتباط بین کانونهای فعال در این حوزه مانند ارتباط بین مسجد و مدرسه که در سند تحول آموزش و پرورش قرار دارد خیلی ضعیف اجرا میشود و اگر در اجرای این طرح، جدیت به خرج داده شود و مدارس، مدیران و معلمین با دانشآموزان در طول هفته برای چند بار در نماز مغرب و عشا کنار هم باشند و در آنجا قرارهای ملاقات و قرارهای درسی خود را بگذارند قطعاً این پیوند تقویت و نقشه مسجد پر رنگتر میشود.
مظفر تاکید کرد: در کنار این مسئله مهدهای کودک هم که در کنار خود مسجد دارند میتوانند با فعالیتها و برنامهریزیهای صحیح کاری کنند که پیوند بچهها با مسجد از همان دوران کودکی تقویت شود؛ البته همه این موارد را در ستاد اقامه نماز اجرا کردهایم و نتایج خوب و اثرگذار آن را هم دیدهایم. همچنین امام جماعت مساجد یکی از اصلیترین نقشها در تقویت پیوند ارتباط دانشآموزان و مساجد را دارند؛ لذا امام جماعت و خادمین مساجد باید خوشرو، فعال، باحوصله، خوشفکر و با انگیزه باشند و در مدارس محله حضور پیدا کرد و با مدیران، معلمان و دانشآموزان به صحبت بپردازد. باید آنها را به مساجد دعوت کنند و در مساجد برنامههای فرهنگی زیبا و جذابی را برای بچهها اجرا کنند؛ این فعالیتها باعث میشود که دانشآموزان بیشتر جلب مسجد شوند و اتفاقات بهتری در این حوزه رخ دهد.
قائم مقام ستاد اقامه نماز با بیان اینکه اگر طرح پیوند بین مدرسه و مسجد خوب اجرا شود بچهها میتوانند بحث اجتماع محورشدن و اجتماعی شدن و به دست آوردن نیازهای معنوی و روحی خودشان را از این طریق به دست بیاورند، افزود: بچهها نیازهای جسمی خود را با ورزش، نیاز غذایی خود را با مواد غذایی و نیازهای علمی خود را با مطالعه و علم برطرف میکنند، اما نیاز روحی و معنوی آنها لازم است که به خانه خدا و مسجد پیوند بخورد تا بتوانند فعالیتهای معنوی و مذهبی خود را به نحو احسن انجام دهند. این فعالیتها میتواند در بچهها بسیار اثرگذار باشد به شرط آنکه مدیر مدرسه، روحانی و یا تمامی کسانی که بچهها را به این مسیر هدایت میکنند به رفتار و عملشان اعتقاد داشته باشند.
انتهای پیام/
نظر شما