برپایی نمایشگاه سیر تاریخی تحولات عکاسی جهان با نمایش عکسی از قرن 19

نمایشگاهی با عنوان« سیر تاریخی تحولات عکاسی جهان» از مجموعه آثار عکاسان خارجی موجود در گنجینه موزه هنرهای معاصر همراه با نمایش ادوات عکاسی برای نخستین بار از 4 تا 21 آذر در موزه هنرهای معاصر برپا می شود.

به گزارش خبرنگار شبستان، نشست خبری نمایشگاه عکس گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران با حضور افشین شاهرودی، دبیر نمایشگاه عکس و احسان اقایی، معاون موزه هنرهای معاصر صبح امروز یکشنبه 3 مهر در موزه هنرهای معاصر تهران برگزار شد، در ابتدای این نشست احسان آقایی معاون موزه هنرهای معاصر گفت: طبق برنامه ای که از پیش تعیین شده بود بنا بود موزه هنرهای معاصر برنامه ای را بگذارد که در آن نمایشگاهی از آثار گنجینه موزه را درمعرض دید عموم قرار دهد، بعد از مشاوره ای که با هنرمندان صورت گرفت به این نتیجه رسیدیم که گنجینه قابلیت فراوانی دارد که نمایشگاهی از آثار آثارش را برگزار کنیم، فکر برگزاری برگزاری نمایشگاه از یکسال پیش شکل گرفت.

 

وی افزود: به صورت مقطعی  در دو دوره 30 تا 50  عکس از گنجینه موزه هنرهای معاصر تهران  به نمایش درآمده است.

 

وی با اشاره به این نکته که نمایشگاه عکس گنجینه هنرهای معاصر برای اولین بار به شکل تحلیل تاریخی به نمایش درمی آید، گفت: این نمایشگاه به صورت تحلیل تاریخی عکسهایی را از سال های 1838 تا دهه 1970 میلادی به نمایش می گذارد، در واقع نمایشگاه تحولات یک قرن عکاسی را به نمایش می گذارد.

 

احسان آقایی درباره خرید آثار خارجی پس از انقلاب از سوی موزه هنرهای معاصر گفت: مجموعه گنجینه موزه مربوط به قبل از انقلاب است موزه نهاد مستقلی بوده که زیرنظر درباره فعالیت می کرده است و بودجه آن از محل دربار تامین می شده است، بعد از پیروزی انقلاب اسلامی از آنجا که موزه به زیرمجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پیوست، بودجه ارزی می خواست که هنوز این امکان محقق نشده است. البته تعداد 1500 اثر از هنرمندان ایرانی در گنجینه وجود دارد، که در موقعیتی به نمایش درخواهد آمد، ولی این نمایشگاه به تحولات تاریخی عکاسان جهان می پردازد که عکسهای هنرمندان ایرانی مربوط به آن نبود.

 

نمایش قدیمی ترین عکس از ویلیام هنری تالبوت  در موزه هنرهای معاصر

افشین شاهرودی، دبیر نمایشگاه عکس گنجینه با اشاره به اهداف برگزاری این نمایشگاه گفت: مجموعه ای که قرار است فردا  در نمایشگاه به نمایش درآید، مجموعه باارزشی است که سیر تاریخ عکاسی از آغار پیدایش تا دهه 70 میلادی را نمایش می دهد، در این نمایشگاه قدیمی ترین عکس از ویلیام هنری تالبوت (کسی که در اختراع عکاسی سهم اساسی دارد) به نمایش گذاشته می شود.

 

به گفته شاهرودی عکسهای این نمایشگاه برای نخستین بار به نمایش درمی آید و فرصتی است برای عکاسان و پژوهشگران حوزه عکاسی که سیر تاریخی تحولات عکاسی را از نزدیک مشاهده کنند، در کنار برگزاری نمایشگاه مجموعه ای از ادوات مربوط به عکاسی از مجموعه محمدعلی جدیدالاسلام به نمایش درمی آید.

 

شاهرودی درباره تفاوتهای نمایشگاه عکس گنجینه موضع هنرهای معاصر با دیگر نمایشگاههایی که از این گنجینه برگزار شده است، گفت: این مجموعه قبل از انقلاب جمع آوری شده و در مورد هنرهای معاصر نگهداری می شده است، پیش از انقلاب مسئولیت این گنجینه بر عهده دانا استایل بوده که در آن دوره 52 عکس را در نمایشگاهی به نمایش درآورده بود و دومین بار آقای صمدیان در نمایشگاه «چشم درون» عکس هایی را به نمایش گذاشت، اما نمایشگاه شامل عکسهای عکاسان خارجی گنجینه است که برای نخستین بار مشاهده می شود.

 

دبیر نمایشگاه عکس گنجینه افزود: گنجینه موزه هنرهای معاصر دارای 300 عکس داراست که به صورت مجموعه ای است، یک مجموعه 88 عکس دارد و مجموعه ای 5 عکس را به نمایش می گذارد و اثاری که در این نمایشگاه به نمایش گذاشته می شود 116 اثر هستند که تعدادی از این آثار شامل مجموعه است که در واقع هر مجموعه را یک اثر معرفی کرده است.

 

به گفته شاهرودی عکسهای به نمایش گذاشته شده در این نمایشگاه به صورت کتاب همراه با مقاله ای درباره سیر تاریخی هنر عکاسی منتشر خواهد شد.

 

وی درباره مضامین عکسهای به نمایش درامده در نمایشگاه گفت: این نمایشگاه براساس مضامین قابل تفکیک نیست، تنها تدوین تاریخی بر دیوار است و اولین عکس آن از هنری تالبوت از سال 1838 است، این نمایشگاه درباره آثار عکاسان خارجی در گنجینه موزه است و شاید در فرصتی دیگر نمایشگاهی از آثار ایرانی گنجینه موزه به نمایش گذاشته شود.

 

هنری جکسون، مارگارت بودگرایت، جولیا مارگارت کامرون اسلا دانسن ولیام هنری تالبوت، ادوارد وستون، اکسوت ماندر، اوژن ات ژه، من ری و غیره... از جمله عکاسانی هستند که آثارشان در این نمایشگاه به نمایش گذاشته می شود و شاهرودی به انها اشاره کرد.

 

 شاهرودی تصریح کرد: برگزاری هر رویداد عکاسی می تواند در رشد و تربیت ذهنی عکاسان تاثیرگذار باشد و این رویداد فرصتی که می تواند عکاسان را به دیدگاههای تازه، تکنیکهای نو و برخوردهای هنرمندانه آشنا کند و در نتیجه  به رشد عکاسی کشور کمک کند.

 

پایان پیام/


 

کد خبر 69364

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha