ظرفیت‌های مختلف در راستای ترویج فرهنگ خمس استفاده شود

خبرگزاری شبستان: رئیس بنیاد خمس کشورو نماینده ولی‌فقیه در هرمزگان بر استفاده از ظرفیت‌های مختلف در راستای ترویج فرهنگ خمس تاکید داشت وگفت: خمس واجب مظلوم جامعه است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سمنان، آیت‌الله غلامعلی نعیم‌آبادی امروز(15اسفند) در همایش تخصصی احیاء فرهنگ خمس و زکات استان سمنان ، با اشاره به جایگاه و اهمیت موضوع خمس عنوان کرد: اهمیت موضوع خمس اگر از زکات بالاتر نباشد پائین‌تر نیست اما باید توجه داشت که آگاهی مردم نسبت به این مقوله مهم دینی اندک است و از سوی دیگر دشمن از جهات مختلف به آن حمله می‌کند و خمس را زیر سوال می‌برد. بنابراین وظیفه خود دانستیم تا با ایجاد این بنیاد مقوله خمس را فرهنگسازی کنیم.

 

وی ادامه داد: در روایات مختلف به خمس توجه ویژه‌ای شده است تا جایی که امام رضا(علیه السلام) می‌فرمایند «ای مردم با ندادن خمس خودتان را از دعای خیر ما اهل‌بیت(علیه السلام) و معصومان(سلام الله علیها) محروم نکنید» لذا کسی که خمس نپردازد از محدوده دعای امامان ما خارج است.

 

پرداخت خمس مانند سایر احکام اسلامی بر همگان واجب است

آیت الله نعیم آبادی بابیان اینکه استقبال فراوان از نشست‌های بنیاد خمس نشاندهنده این است که این فریضه دینی باارزش، یک نیاز اجتماعی محسوب می‌شود اضافه کرد: نشست‌های ادواری بنیاد خمس باهدف شناسایی راه‌های ترویج فرهنگ خمس و زکات در مراکز استان‌ها به‌طور مستمر برگزار می‌شودو باید از ظرفیت به وجود آمده برای بسیج مسئولان و فعالان فرهنگی و در ترویج فریضه خمس بهره کافی را برد.

 

وی با اشاره به اینکه پرداخت خمس مانند سایر احکام اسلامی بر همگان واجب است، اظهارداشت: احیای فرهنگ خمس در جامعه اسلامی، حاصل یک کار جمعی است و نقش روحانیت در تبیین این فریضه الهی غیر قابل انکار است.

 

آیت الله نعیم آبادی با اشاره به این که دشمنان می خواهند چهره حقیقی دین را مخدوش کنند، بیان کرد: روحانیت وظیفه دارد به شبهه های وهابیت و سکولارها، پیرامون مساله خمس به صورت جامع پاسخ دهد.

 

خمس نقش تاثیرگذاری در رشد و گسترش فرهنگ شیعی دارد

دبیر بنیاد تخصصی احیای فرهنگ خمس، نیز در این همایش با تاکید برضرورت ترویج فرهنگ خمس گفت: مصارف خمس نیازمند شناسایی بوده و مبلغان و مسئولان در این راه می‌توانند نقش اساسی داشته باشند.

 

حجت‌الاسلام عباس نصیری فرد گفت: خمس نقش تاثیرگذاری در رشد و گسترش فرهنگ شیعی داشته و امروز هم ظرفیتی عظیمی است که می توان از آن در راه آبادانی و توسعه نظام اسلامی استفاده کرد.

 

وی با بیان اینکه بنیاد تخصصی احیای فرهنگ خمس با تشویق مراجع عظام تقلید کار خود را با هدف گسترش این فریضه الهی در میان جهان اسلام آغاز کرده است افزود: شبهه شناسی، احکام خمس و راه‌های ترویج فرهنگ خمس یکی از کار ویژه‌های بنیاد است که به آن نگاه ویژه‌ای می‌شود.

 

نصیری فرد آسیب‌شناسی خمس همچنین در قالب کارگاه‌های آموزشی را از دیگر رسالت‌های بنیاد خمس عنوان کردوادامه داد: در قالب همایش‌های استانی در سطح کشور و به میزبانی مراکز استان‌ها برگزار می‌شود.

 

رئیس بنیاد تخصصی خمس با اشاره به اینکه مصارف خمس یکی از بخش‌های مهم کارگاه‌های آموزشی بنیاد، است اظهارداشت: مورد استقبال خوب مراکز استان‌ها نیز قرارگرفته که در این راه از ظرفیت روحانیان و متخصصان حوزه فرهنگ دینی استفاده می‌شود.

 

نگاه ویژه تری درزمینهٔ خمس صورت پذیرد

معاون سیاسی اجتماعی استاندار سمنان  نیز در این مراسم با تاکید بر اینکه باید درزمینهٔ خمس نگاه ویژه‌تری نسبت به فرهنگ‌سازی، اطلاع‌رسانی به عموم مردم و همچنین ترویج داشته باشیم تا راه سعادت جامعه بشری را در پیش بگیریم ادامه داد: خمس ابزار تعادل اقتصادی در جامعه اسلامی است که متأسفانه آن‌طور که بایدوشاید به آن توجه نکرده‌ایم.

 

سعید ناجی افزود: امروز فقدان توجه لازم به آموزه‌ها و در برخی مواقع فرایض دینی در پایه‌های مختلف اجتماعی، بسیاری از اشکالات و معضلات اجتماعی را فرا روی ما قرار داده و مسئولان کشور را با دشواری روبرو کرده است.

 

وی با بیان اینکه خمس یکی از مقولات مهم بوده که مورد کم توجهی قرار گرفته است بیان کرد: پیوند بسیار جدی در اسلام بین امور عبادی و اقتصاد رخ‌داده که موارد آن در خمس تجلی می‌یابد اما متأسفانه ما هنوز نتوانسته‌ایم به شکل شایسته به این فریضه بپردازیم.

 

 

کد خبر 693989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha