«تامین آتیه ایتام» با نگاه«مثبت»/ «تاجران موفق» و «پیشخوان حامی» غبار محرومیت را از چهره جامعه پاک می کند

خبرگزاری شبستان: رئیس هیات عامل جمعیت نیکوکاری مثبت از طرح های بزرگ«تامین آتیه ایتام»، «تاجران موفق» و «پیشخوان حامی» به عنوان ایده های ابتکاری این جمعیت در راستای رفع فقر و محرومیت زدایی در سطح ملی برشمرد وگفت: هم اکنون این طرح ها در حال اجرا هستند.

محمدرضا وجدان حقیقی، رئیس هیات عامل جمعیت نیکوکاری مثبت در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در بندرعباس ضمن گرامیداشت هفته احسان و نیکوکاری، به تشریح رویکرد جدید کمیته امداد در رابطه با فقرزدایی پرداخت و اظهار کرد: ایجاد مراکز نیکوکاری با سرفصل مردمی، حرکتی موثر در جهت خدمت رسانی بهتر و سریعتر به نیازمندان است.

 

وی افزود: همه مراحل فرایند محرومیت زدایی از شناسایی فقرا و نیازمندان تا جذب خیرین و نیکوکاران و برقراری ارتباط بین این دو به صورت صد در صد مردمی در مراکز نیکوکاری صورت می گیرد و این واگذاری امور به مردم در سرعت بخشی دستگیری از مستمندان بسیار موثر است.

 

رفع فقر و محرومیت نیازمند عزمی همگانی است

 

وجدان حقیقی به وضعیت محرومیت در جامعه اشاره کرد و گفت: با توجه به عمق محرومیتی که از پیش از انقلاب به ارث رسیده است، رفع فقر و محرومیت از عهده یک نهاد و سازمان بر نمی آید و نیازمند یک عزم همگانی است و آحاد مردم نیز بنا بر آموزه های دینی در این زمینه باید به کمک حاکمیت بشتابند.

 

وی انگیزه خود برای انجام فعالیت های خیرخواهانه را عمل به فرامین و تاکیدات دین مبین اسلام در دستگیری از نیازمندان و فقرا، حس نوع دوستی و احساس مسئولیت در قبال جامعه برشمرد و بیان کرد: با این رویکرد از 2 سال پیش جمعیت نیکوکاری مثبت را با مجوز کمیته امداد با گستره فعالیت استانی راه اندازی کردم.

 

اجرای طرح پیشخوان حامی

 

این فعال اجتماعی و خیر نیک اندیش، نخستین فعالیت جمعیت نیکوکاری مثبت را در حوزه «اکرام ایتام» ذکر کرد و عنوان کرد: برای سهولت در جذب خیرین و هدایت آنها در جهت حمایت از ایتام، طرح «پیشخوان حامی» که ابتکاری از سوی جمعیت نیکوکاری مثبت است را اجرا کردیم.

 

وی از سهولت در ارتباط گیری با مخاطب به عنوان ضرورت چرخه حامی یابی یاد کرد و گفت: پیشخوان حامی با هدف پایداری ارتباط مخاطبین و شفاف سازی روند فعالیت های مجموعه های حمایتی طراحی و اجرا شده است.

 

وجدان حقیقی افزود: در قالب طرح پیشخوان حامی، اعضای جمعیت با در دست داشتن شناسنامه و عکس ایتام به مراکز پرتردد نظیر مراکز تجاری، خرید، اماکن عمومی نظیر پارک ها، هیات های مذهبی و مقاصد گردشگری مراجعه و شرایط را برای انجام فعالیت های خیرخواهانه و حمایت بیش از پیش از ایتام فراهم می سازند.

 

تاجران موفق

 

وی از طرح «تاجران موفق» به عنوان یکی دیگر از برنامه های ابتکاری جمعیت نیکوکاری مثبت به منظور فقرزدایی نام برد و توضیح داد که شخصیت حقیقی افراد در اجتماع، اعتباری غیرنقدی و هویت بخش است که می توان به واسطه آن از ظرفیت شبکه فردی برخوردار شد و در جهت افزوده شدن روزانه به جمعیت حامیان ایتام گام برداشت.

 

رئیس هیات عامل جمعیت نیکوکاری مثبت، «تامین آتیه ایتام» را عنوان طرح ابداعی دیگر این جمعیت معرفی کرد و افزود: این طرح با این گفتمان که اگر یتیمی دوران طفولیت و خردسالی خود را با سختی، درد و مشقت سپری کرده است می تواند دوران جوانی متفاوتی را همراه با آرامش خاطر طی کند کلید خورده است.

 

تامین آتیه ایتام

 

وی اضافه کرد: در قالب این طرح، همان گونه که برای حال و آینده فرزندان خود برنامه ریزی می کنیم، برای زمان حال ایتام نیز طرح «اکرام ایتام» که به نیازهای روزمره آنها پاسخ می دهد و طرح «تامین آتیه ایتام» که سرمایه گذاری برای آینده آنان است را اجرا می کنیم.

 

وجدان حقیقی هدف از اجرای این طرح ها را کارهای خیراندیشانه بر زمین مانده برشمرد و با ذکر این مطلب که هم اکنون بیش از 7 هزار یتیم در استان هرمزگان شناسایی و ساماندهی شده اند، گفت: اعضای جمعیت نیکوکاری مثبت در این طرح ها به عنوان بازاریابان اجتماعی نقش حلقه واسط بین ایتام و نیازمندان با خیرین نیک اندیش عمل می کنند.

 

انجام کارهای خیرخواهانه مستلزم پولدار بودن نیست

 

وی با اذعان به اینکه برای خیّر بودن نیازی به پولدار بودن نیست، تصریح کرد: برخورداری از سرمایه و جایگاه اجتماعی برای اثربخشی در رابطه با تشویق و ترغیب متمکنین نیز می تواند در جذب افراد نیکوکار اثرگذاری بسیار بالایی داشته باشد.

 

این فعال اجتماعی اظهار کرد: طرح بزرگ تامین آتیه ایتام از اوایل اسفند ماه جاری به صورت پایلوت در هرمزگان در حال اجراست و بزودی شرایط برای اجرای آن در سطح ملی نیز فراهم خواهد شد.

 

وی ابراز امیدواری کرد که با همکاری و تلاش افراد با نفوذ اجتماعی، فرهنگی و هنری در کوتاه ترین زمان ممکن جشن تامین تامین آتیه همه ایتام و سپس افراد نیازمند استان هرمزگان برگزار شود.

 

ایجاد دفتر توانمدسازی جزیره هرمز

 

رئیس هیات عامل جمعیت نیکوکاری مثبت از «ایجاد دفتر توانمندسازی جزیره هرمز» به عنوان یکی دیگر از طرح های جمعیت که با مشارکت کمیته امداد استان و دفتر نمایندگی آستان قدس رضوی در هرمزگان انجام شده است، یاد کرد.

 

وجدان حقیقی افزود: سامان بخشی وضعیت معیشتی مردم، انجام پروژه های محرومیت زدایی، فعالیت های آموزشی و بهداشتی، ارائه مشاوره در حوزه کسب و کار و فرصت های شغلی با بهره گیری از ظرفیت های بومی نظیر صنایع دستی و محصولات دریایی، برپایی کارگاه های مشاغل خانگی و ... ازجمله فعالیت های این دفتر است.

 

بزودی نشریه «خبر مثبت منتشر می شود

 

وی بهره گیری از ابزار رسانه ای به منظور معرفی طرح ها و برنامه ها، ارائه گزارش دقیق و شفاف اجرای پروژه ها، شناسایی و جذب خیرین نیک اندیش را از سیاست های مهم جمعیت نیکوکاری مثبت دانست و گفت: بزودی نخستین شماره دو هفته نامه «خبر مثبت» نیز منتشر خواهد شد.

 

 

 

کد خبر 694163

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha