"سیاست اتوبوس" این بار در فردوسی

خبرگزاری شبستان: سیاست اتوبوسی که تا کنون در انتخابات ها به کار گرفته می شد این بار در بازار ارز به کار گرفته شد تا روحانی و یارانش را دوباره دچار مشکل کند.

خبرگزاری شبستان - گروه سیاسی: «اتوبوس» کلمه ای نام آشنا در ابراز ناراحتی های روحانی و همراهانش از سال ۹۲ است. در مواردی که دولتی ها از تلاش رقبا برای آسیب زدن به آن ها می گویند می توانید کلمه «اتوبوس» را هم جزو گفته هایشان بدانید.

 

این اتوبوس از زمانی وارد سیاست شد که رقبای روحانی در سال ۹۲ دست به آن زدند. برخی از رقبا که در جمع های انتخاباتی شان طرفدارانشان را از شهرهای مختلف با اتوبوس به گردهمایی ها می آوردند و به اتوبوسی ها در دو انتخابات قبلی یعنی سال های ۹۲ و ۹۶ معروف شده بودند.

 

از سویی دیگر هم پس از بر روی کار آمدن روحانی یکی از مشکلاتی که او و یارانش با آن روبرو بودند مدیران اتوبوسی بودند. مدیرانی که دولتی های معتقد بودند در دوره های قبل به صورت اتوبوسی وارد نهادها شده اند و حالا به کار نگرفتن آن ها سخت است.

 

اتوبوس اما در کنار سیاست حالا به اقتصاد دولت هم آسیب می زند. بازار ارز که در ۲ ماه گذشته نوسانی بی نظیر در طول دولت حسن روحانی به خود دید گفته می شود زخم خورده همین اتوبوس هاست. اتوبوس هایی که افراد را از جاهایی خاص به سمت صرافی ها جابه جا می کنند تا دلار بخرند و همین افزایش تقاضای دلار صرافی ها را به فکر افزایش قیمت می اندازد و از این فرصت استفاده کرده و دلار ۳ هزار تا ۳ هزار و ۵۰۰ تومانی را به نزدیک ۵ هزار تومان می رسانند.

 

در طول مدتی که بازار ارز به نوسان کشیده شد دولت بارها اعلام کرد که افزایش مشکوک تقاضا این امر را موجب شده اما اشاره ای به علت افزایش این تقاضا نشده بود تا این که روز گذشته محمد باقر نوبخت در نشست خبری خود بالاخره اشاره ای به این علت داشت . او خریداران اتوبوسی دلار را مسبب این مشکلات دانست.

 

به هرحال شواهد نشان می دهد کاربران سیاست اتوبوس تا کنون توانسته اند بهره های فراوانی از اعمال آن بگیرند و حالا راه های به کار گیری این سیاست در اقتصاد را یادگرفته اند و دولت باید بیش از پیش در مقابله با سیاست اتوبوس در عرصه های مختلف خود را آماده کند.

 

پریسا رهنما

 

 

کد خبر 694173

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha