به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمانشاه، طیب صفری مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، یکشنبه(20 اسفند) در همایش ربع قرن تلاش کانون های مساجد که در سالن آمفی تئاتر مجتمع بعثت برگزار شد، گفت: این همایش به پاس بزرگداشت 18 اسفند سالروز تأسیس ستاد عالی کانون های فرهنگی هنری مساجد به دستور شورای عالی انقلاب فرهنگی برگزار شد.
وی با بیان اینکه امروز از تعدادی از کانون های فعال مساجد استان کرمانشاه تقدیر می شود، افزود: با گذشت 25 سال از عمر کانون ها امروز شاهد راه اندازی بیش از 24 هزار کانون فرهنگی هنری در سراسر کشور هستیم.
صفری، فلسفه تأسیس کانون های فرهنگی هنری مساجد را احیاء کارکردهای اصلی مساجد، مقابله با شبیخون فرهنگی و جذب بیش از پیش جوانان به مساجد برشمرد و اظهار کرد: فعالیت های متعدد قرآنی، فرهنگی، هنری، علمی و ورزشی با توجه به ظرفیت های موجود در کانون ها انجام می شود.
وی بیان کرد: گرچه افق چشم انداز ما این است که هر مسجد باید یک کانون داشته باشد اما به لحاظ کمی به تعداد قابل توجهی رسیده ایم.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، تصریح کرد: کانون های فرهنگی هنری مساجد برای مقابله با جنگ نرم دشمن بسیج شده اند اما به تنهایی و بدون حضور هیأت امناء، امام جماعت و هماهنگی آن ها نمی توانند کاری پیش ببرند.
وی ابراز کرد: هرجا که هماهنگی و همراهی میان ارکان مسجد برقرار شده است می بینیم که کانون های فرهنگی هنری مساجد قدم های بسیار خوبی را برداشته اند گرچه با مسجد طراز اسلامی که در صدر اسلام دارای کارکردهای متعددی بوده است فاصله داریم.
صفری، ادامه داد: در برخی از مساجد با فعالیت های گسترده فرهنگی، اجتماعی و برپایی سه وعده نمازهای جماعت به مسجد طراز اسلامی نزدیک هستیم اما در برخی از مساجد فاصله زیادی داریم.
وی عنوان کرد: در استان کرمانشاه از مجموع یک هزار و 211 مسجد 550 باب مسجد شهری و روستایی دارای کانون فرهنگی هنری هستند.
این مقام مسئول، گفت: 45 درصد از مساجد استان کرمانشاه دارای کانون های فرهنگی هنری هستند که تا پایان سال هم تعداد دیگری به آن اضافه می شود؛ این در حالی است که در سال جاری علی رغم مشکلات متعدد اعتباری و مالی، 30 کانون جدید را راه اندازی کرده ایم.
صفری، خاطرنشان کرد: 255 باب کتابخانه در کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه دایر شده است که 142 باب آن کتابخانه مخزن دار است.
وی تعداد خانه های نور کانون های مساجد را 25 باب اعلام و بیان کرد: کانون های تخصصی به 29 باب رسیده است، 13 کانون مصلی در شهرستان های مختلف استان داریم و 3 کانون دانشگاهی نیز در مساجد دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی استان دایر شده است.
به گفته مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد استان کرمانشاه، 213 باب کانون های مساجد استان شهری استو 337 باب در روستاها قرار دارد که در مجموع 39 درصد از کانون ها شهری و 61 درصد روستایی است.
نظر شما