محسن کوهکن، دبیر جامعه اسلامی نمایندگان ادوار مجلس در ارزیابی خود از فعالیت احزاب در کشور به خبرنگار احزاب خبرگزاری شبستان گفت: به معنای واقعی فعالیت حزبی در کشور نداریم و در مجموع تشکل های موجود با توجه به مشکلات مالی فقط یک مورد و یک حزب وجود دارد که با توجه به مشکلات مالی در سطح محدودی فعالیت های خود را ادامه می دهد و آن حزب موتلفه اسلامی است.
این عضو جبهه پیروان اظهار کرد: در سال 96 احزابی در کشور بودند که از کمیسیون ماده 10 مجوز داشتند اما فعالیت آنها از کانون ها و حوزه های حزبی از دورترین نقاط کشور تا شهرستان ها و تمام نقاط کشور دفتری از آنها تشکیل نشده است که عملا این تشکل ها حزب نیستند.
وی خاطرنشان کرد: حزب فقط تشکیل یک هیئت امنا و تدوین یک اساسنامه و یا انتشار یک بیانیه هرچند گاه نیست. حزب حاصل خرد جمعی یک نوع تفکر است که در یک موضوع با یکدیگر همفکری می کنند، کنگره دارند، انتخابات برگزار می کنند و دبیر کل و اعضا از دل کنگره بیرون می آیند. اگر تعریف ما از احزاب این باشد فقط یک تشکل محدود در کشور وجود دارد و سایر تشکل ها و احزاب عملکرد قابل دفاعی ندارند.
وی در مورد راه حل فعالیت های حزبی در کشور گفت: باید وقت و امکانات بیشتری هزینه شود و کانون ها و حوزه های حزبی در امور استان ها و شهرستان ها فعال شده و توسعه یابند. اگر حزبی در حوزه تشکیل کانون ها و حوزه های حزبی به دنبال تشکیل دفاتر در استان های دیگر باشد این فعالیت حزبی چهارچوبمند و هدفمند است.
کوهکن ادامه داد: یکی از دلایلی که مردم در زمان انتخابات رویکردی به احزاب ندارند، همین موضوع است که البته احزاب را نباید با جریانات سیاسی اشتباه گرفت، ممکن است در هر دوره از انتخابات جریانی مدعی برنده شدن باشد. اولین ویژگی حزب ارتباطات طولی و عرضی از طریق کنگره و اعضای آن با یکدیگر است.
وی در مورد دلایل شکل نگرفتن کانون ها و حوزه های حزبی در کشور گفت: معمولا برخی حزب ها مدعی عموما دولت ساز هستند و یا از حزب هایی هستند که به واسطه مسئولان دولتی کنار هم جمع شدند و همگی پست و عنوان دارند و به محض رفتن دولت مورد نظر چراغ و فیتیله این احزاب پایین کشیده می شود؛ این گونه فعالیت ها فعالیت های حزبی نیستند.
نظر شما