به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان، حجت الاسلام والمسلمین عادل محسنی مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) در همایش یاران الهی که در مدرسه علمیه امام خمینی(ره) برگزار شد، گفت: فرهنگ زیربنای تمدن یک جامعه و شامل ارزشها و باورهای آن است.
وی با بیان اینکه تمدن دو زیرساخت مهم دارد، عنوان کرد: تولید فکر و علم و تربیت نیرو متناسب با ارزشها و باورهای فرهنگی دو زیرساخت اساسی تمدن یک جامعه هستند.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی با بیان اینکه حوزه علمیه در طول سالیان دراز در عصر غیبت تولید علم و تربیت نیرو را بر عهده داشته است، اظهار داشت: در قرن 21 با توجه به جهانی شدن فرهنگ ما حوزویان باید یک بازنگری جدی برای تربیت نیرو داشته باشیم چراکه در طول هزار سال علمای بسیاری به تولید علم و فکر پرداخته و کارهای زیادی انجام شده است اما به تمدن جهانی در معنای واقعی آن تبدیل نشده است.
مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) بیان داشت: در عصر غیبت کبری ما از نظر فرهنگی، تولید علم و زیر ساختهای ارزشی مشکل نداشتیم اما در زمینه تربیت نیرو برای مدیریت کلان و به کارگیری علم و باورهای ارزشی مشکل داشتیم.
وی با بیان اینکه شیخ مفید(ره) برای نخستین بار مساله تمدنسازی شیعه حول محور ولایت را مطرح میکند، ابراز کرد: درباره احکام اجتماعی و تمدن ساز تولید علم به اندازه کافی صورت گرفته است اما در تربیت نیروهای کارآمد فعال اجتماعی، سیاسی و فرهنگی دچار کمبود بودیم.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی با اشاره به خانهنشینی امیرمومنان امام علی(ع) بیان داشت: پس از رحلت رسول گرامی اسلام(ص) امیرمومنان امام علی(ع) از نظر تولید فکر، فرهنگ و اندیشه هیچ کمبودی نداشتند اما یاران معنوی ایشان برای مدیریت جامعه بیش از چند نفر نظیر سلمان، ابوذر، مقداد و نهایتا عمار، بعدها حذیفه نبودند به همین دلیل با دست خالی نمیتوانستند کاری از پیش ببرند.
مدیر مدرسه علمیه امام خمینی(ره) افزود: زمان امام صادق(ع) هم یکی از یاران ایشان به نام سدیر میفرمایند که چرا حکومت اسلامی را راهاندازی نمیکنید ایشان میفرمایند من به اندازه 17نفر یار ندارم چگونه حکومت اسلامی تشکیل دهم.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه در زمینه تولید فکر و اندیشه پیرو امام باقر(ع) و امام صادق(ع) هستند، ابراز کرد: امروز حوزه علمیه در طراز انقلاب جهانی مهدوی و ایجاد تمدن عظیم الهی بر مبنای حکومت حضرت صاحبالامبر(عج) باید به تربیت نیروهای کارآمد و مدیران جهادی بپردازد که بتوانند فرهنگ، باور و ارزشهای اسلامی را در تمام نمادهای تمدنی آن به منصه ظهور برسانند.
حجتالاسلام والمسلمین محسنی افزود: برای تربیت نیروی کارآمد و مدیران انقلابی در طراز انقلاب جهانی حضرت صاحبالامر(عج)؛ در حوزههای علمیه باید ورودی حوزهها از بین نخبگان و فرهیختگان باشد و به امر ارزشیابی و نظارت هنگام ورود بیشتر توجه شود.
نظر شما