پیش بینی اقامت ۸ هزار و ۵۶۰ نفر شب در زنجان/ حضور گردشگر در استان ۲۱ درصد رشد داشته است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان از پیش بینی اقامت ۸ هزار و ۵۶۰ نفر شب در زنجان در نوزور امسال خبر داد و گفت: حضور گردشگر در استان رشد ۲۱ درصدی داشته است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زنجان، یحیی رحمتی، مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان امروز(22 اسفند) در جمع خبرنگاران اظهار کرد: 30 خانه بوم گردی برای ایام نوروز امسال برای اسکان مسافران و گردشگران پیش بینی شده است.

 

وی با اشاره به اینکه تعداد دفاتر خدماتی در استان 46 دفتر است، گفت: در حوزه گردشگران خارجی گنبد سلطانیه به عنوان بنای شاخص، میزان مراجعه کنندگان خارجی را آمارگیری می کنند.

 

این مقام مسوول با بیان اینکه بازدید از این بنای تاریخی توسط گردشگران خارجی به مرز 6 هزار گردشگر در سال جاری رسیده است، افزود: به منظور تهیه طرح جامع غار کتله خور و واگذاری این جاذبه به بخش خصوصی و استفاده از توان بخش خصوصی از این اثر طبیعی برنامه ریزی هایی انجام شده است.

 

به گفته رحمتی، استفاده از توان کشورهای اروپایی به عنوان کشورهای مرجع در باستان شناسی معدنی از سوی این نهاد دنبال می شود و به منظور نگهداری و ارتقای کیفیت موزه باستان شناسی مردان نمکی   100 هزار یورو هزینه خواهد شد.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان ادامه داد: آماده سازی خانه حکیمیان به عنوان موزه بخشی از حوزه مردم شناسی از تیرماه سال آینده از دیگر اقدامات در دست این نهاد است.

 

به گفته وی، توزیع اماکن دینی و گردشگری در سطح شهر از رویکردهای سازمان است تا با حضور گردشگران در سطح شهر به توزیع یکسان ثروت در شهر بپردازیم.

 

رحمتی به جشنواره ملی آش ایرانی و جشنواره اکو به عنوان یک رکورد در حضور گردشگران و شرکت کنندگان خارجی اشاره کرد و کفت: سال آینده برای حضور 17 کشور خارجی هدف گذاری شده است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان زنجان گفت: حرکت قطار گردشگری از تهران به جشنواره آش زنجان نشانه خوبی برای تبدیل زنجان به مقصد گردشگری بود و در ایام برگزاری اطلاعیه هایی در سطح تهران توزیع شد که نشان دهنده این است که به مقصد گردشگری تبدیل شدن یک رویا نیست.

 

وی در خصوص گردشگری مذهبی و عملکرد این نهاد در حوزه حضور گردشگران در اماکن مذهبی استان گفت:  قبل از اینکه گردشگری مذهبی را توسعه دهیم باید به فکر حفظ اماکن تاریخی باشیم.

 

رحمتی ادامه داد: متاسفانه در سال های گذشته دخالت های غیرکارشناسی در اماکن تاریخی و مذهبی انجام شده که موجب تغییر ماهیت بنا شده است.

 

به گفته این مقام مسوول زنجان جزو معدود استان هایی است که آرمگاه پیامبر داریم، ماهیت تاریخی قیدار نبی مخدوش شده است در نتیجه جاذبه بنا را از دست دادیم ولی بحث جاذبه معنوی همچنان پررنگ است.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اظهار کرد: در حوزه جاذبه های معنوی سعی شده است با انتشار بروشور و اقلام تبلیغاتی محورهای گردشگری مذهبی را معرفی کنیم.

 

رحمتی با اشاره به رشد 21 درصدی جذب گردشگری به استان در سال جای گفت:  در یازده ماهه امسال 516 هزار و 379 نفر گردشگر در هتل ها، هتل آپارتمان ها، مهمانسرا و کمپ ها و خانه های فرهنگیان اقامت داشتند.

 

وی اضافه کرد: 51 هزار و 129 نفر از این تعداد در هتل ها اقامت کردند که معادل 9 درصد از تعداد اقامت کنندگان در استان بوده است.

 

رحمتی با یادآوری اینکه 880 هزار و 607 نفر از مراکز تاریخی و طبیعی و تفریحی استان بازدید کردند، ادامه داد: 152 هزار و 530 نفر هم از جاذبه های دست ساز تاریخی زنجان بازدید داشتند.

 

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان افزود: در طرح نوروزی 30 پایگاه ناجا، 16 پایگاه امداد رسانی هلال احمر ، 55 پایگاه اورژانس پیش بیمارستانی شهری و یک پایگاه اورژانس هوایی، 80 امداد خودرو، 10 قاضی کشیک، 8 شورای حل اختلاف در هر شهرستان، 12 شرکت بیمه، 28 راهدارخانه، 27 کوسک اطلاع رسانی به صورت مشترک با هلال احمر، 10 ایستگاه سلامت نوروزی برای اطلاع رسانی آماده خدمت به مسافران نوروزی هستند.

 

وی از تهیه و توزیع بروشورهایی با محتوای جدید به زبان های روسی، ترکی استانبولی و انگلیسی در ایام نوروز خبر داد و گفت: 71 نفر ناظر در ایام نوروز پیش بینی شده است.

 

 

 

کد خبر 695558

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha