گزارش لحظه به لحظه شبستان از جلسه استیضاح وزیر راه و شهرسازی/آخوندی وزیر ماند

خبرگزاری شبستان: جلسه علنی بعدازظهر مجلس شورای اسلامی با دستور کار استیضاح وزیر "راه و شهرسازی" برگزار شد و در پایان این جلسه نمایندگان مجلس به ادامه کار عباس آخوندی در وزارت راه و شهرسازی رای دادند.

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جلسه علنی بعدازظهر امروز سه شنبه 22 اسفند مجلس با ریاست مسعود پزشکیان آغاز شد. دستور جلسه بعدازظهر امروز مجلس بررسی استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی است.

اسامی نمایندگانی که موافق با استیضاح آخوندی صحبت می کنند

اکبر رنجبرزاده، عضو هیات رییسه مجلس در جلسه علنی عصر امروز (سه‌شنبه ۲۲ اسفند )  گفت:برای بررسی استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی اسامی نمایندگانی که قرار است به عنوان موافق استیضاح صحبت کنند به شرح زیر است.

 علیرضا بیگی، نادر قاضی‌پور، احد آزادیخواه، احمد مرادی، قسیم عثمانی و داریوش اسماعیلی به عنوان متقاضیان استیضاح به ایراد سخن می‌پردازند و بعد از آن وزیر از خود دفاع می‌کند.

بعد از دفاعیات وزیر، احمد امیرآبادی و محمدعلی وکیلی به عنوان دو متقاضی دیگر استیضاح توضیحاتی را ارائه می‌دهند و در نهایت آخوندی مجددا در پشت تریبون از عملکرد خود دفاع خواهد کرد.

 رنجبرزاده خاطر نشان کرد: قرار است جلسه استیضاح به مدت سه ساعت به طول بینجامد.

 

بیگی خطاب به آخوندی: از همان ابتدا در حوزه برنامه ریزی ناتوان بودید/وزارت راه آتش به خرمن اعتماد مردم می زند
 

 

 

علیرضا بیگی، نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در ادامه  جلسه علنی امروز (سه‌شنبه۲۲ اسفند ) مجلس در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: امروز از جمله مسائلی که مطرح است این است که تردیدهایی در جامعه به وجود ‌آمده که اگر برطرف نشود همواره به عنوان درد بر روح و جان مردم سنگینی می کند. کانون این تردیدها نقاط مختلفی است. وزارت راه و شهرسازی از جمله این نقاط است که سبب شده آتش بر خرمن اعتماد مردم در خصوص کارآمدی و پاسخگویی مسئولین نسبت به مسئولیتی که به آنها داده شده بیفتد.

 

وی اظهار داشت: هر روز شواهد متعددی از راه می‌رسد که این عدم کارآمدی را اثبات می کند. این عدم کارآمدی باعث به مخاطره افتادن جان و آبروی مردم شده است و مجلس باید در این باره به وظیفه قانونی خودش عمل کند. یکی از مباحثی که هنوز بر جان و روح مردم در آذربایجان سنگینی می کند، حادثه قطار تبریز – مشهد است. به واسطه ناکارآمدی و عدم پیش بینی‌های لازم 50 نفر جان خود را از دست دادند البته در این باره به دستگاه قضایی ایراد جدی وارد است که پس از 16 ماه تکلیف رسیدگی‌ها را مشخص نکرده است.

 

آزادیخواه خطاب به آخوندی: سهم وزارت راه از ۱۶ هزار نفر جانباخته در تلفات جاده‌ای چقدر است؟
 

 

 احد آزادی خواه، نماینده ملایر در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی بعدازظهر مجلس شورای اسلامی در جلسه استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه  این سومین بار است که وزیر استیضاح می شود، تصریح کرد: چه خوب بود قدری نسبت به این مسئله توجه می شد تا مشخص شود با وجود زحماتی که ایشان در وزارت راه و شهرسازی متحمل می شوند چرا وکلای ملت برای سومین بار ایشان را استیضاح می کنند.

 

وی گفت: شنیده ها حاکی از بی علاقگی آخوندی با ادامه همکاری با دولت دارد. حتی صحبت از استعفای ایشان نیز مطرح شده است. چرا وزیری که انگیزه‌ای برای کار در این وزارتخانه ندارد باید به عنوان وزیر در این مجموعه باقی بماند؟

 

آزادیخواه خطاب به آخوندی یادآور شد: گفتید در اجرای طرح‌های دولت گذشته غرض شخصی ندارید و این پروژه‌ها را به اتمام می‌رساندید اما به اتمام نرساندید. هنوز زیرساخت‌های مسکن مهر فراهم نشده است. ناموس مردم در سرما و گرما کیلومترها طی می کند تا فرزندش را به مدرسه ببرد. بسیاری از ساکنان مسکن مهر در آرزوی یک مرکز درمانی به سر می برند حالا فضای سبز پیشکش. برای خانه دار شدن مردم گفتید صندوقی تشکیل می‌دهید تا این صندوق شش هفت برابر سپرده مردم را وام دهد. مردم، اگر از این ناحیه تسهیلاتی دریافت کرده‌اید اعلام کنید تا استیضاح‌مان را از وزیر راه پس بگیریم.

 

قاضی پور خطاب به آخوندی: خوی اشرافی‌گری باعث شده تا وزیر راه تولید خارجی را به تولید داخلی ترجیح دهد
 

 

 

نادر قاضی‌پور، نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه در قاموس حکومت امام علی (ع) همواره اصل این بود که حق با مردم است، گفت: ‌در حکومت علوی کارگزاران نه خود باید اهل اشرافی‌گری و رفاه‌طلبی باشند و نه با چنین کسانی ارتباط داشته باشند. گویی اشرافی‌گری ویروسی بسیار خطرناک است که همگان خصوصا مسئولان حکومت باید بیشتر از آن اجتناب کنند.

 

وی خطاب به وزیر راه و شهرسازی گفت: آقای آخوندی بحث امروز ما شرکت‌های بی‌شمار و پیمانکارها و خانواده و شرکای شما نیست، بحث حلال و حرام بودن است. بحث ویلای لواسانات است. آیا درست است که احداث آن ویلا در لواسان با ساختمان مجلس بهارستان همزمان بوده و آیا مناسبتی دارد که میلگردهای زیادی وارد مجلس شده و از آنجا که پیمانکاران و شرکت ایرانیان متعلق به نزدیکان بوده‌اند، میلگردها به لواسانات برده می‌شد در حالیکه شما وزیر مسکن و شهرسازی بوده‌اید؟

 

عثمانی خطاب به آخوندی: کسانی در راه ها از بین می روند که توان خرید خودروهای چندصدمیلیونی را ندارند
 

 

 

محمدقسیم عثمانی، نماینده مردم بوکان در مجلس شورای اسلامی  در ادامه  جلسه علنی بعدازظهر امروز (سه‌شنبه ۲۲ اسفند ) و در موافقت با  استیضاح وزیر راه و شهرسازی، گفت: روزانه شاهد از بین رفتن جان و مال مردم و مجروح شدن هموطنان هستیم تا جایی که جاده‌ها به قتلگاه مردم و جاده مرگ تبدیل شده است هر چند قطعا این موضوع فقط همت وزیر نیست و دولت هم باید اعتبارات بخش راه را به شکل جهشی به گونه‌ای تدبیر کند که کم و کاستی چند ده ساله کشور را در بخش راه جبران کند.

 

وی اظهار داشت: ما آقای آخوندی را به عنوان نماینده دولت در بخش راه می‌شناسیم چه بسا خود ایشان از اعتبارات راه در بودجه پیشنهادی دولت گله‌مند باشد اما به هر حال کشته شدن سالانه ۱۷ هزار نفر موضوع قابل تاملی است و ارزش اقتصادی آن بیش از بودجه‌ای است که دولت برای بخش راه تامین می‌کند به ویژه بازماندگان این افراد به معضلات مختلف دچار می‌شوند.

 

عثمانی با بیان اینکه سوانح جاده‌ای به دلیل وضعیت نامناسب راه‌های کشور است گفت: کسانی که در راه‌ها از بین می‌روند افرادی هستند که توان خرید خودروهای چند صد میلیونی را ندارند و پیکان‌سواران و پژوسواران هستند.

 

هاشمی پور خطاب به ربیعی: ربیعی توانمندی لازم برای اداره وزارت راه و شهرسازی را ندارد
 

 

عدل هاشمی‌پور، نماینده مردم کهگیلویه و بهمئی  در جلسه علنی بعدازظهر امروز (سه‌شنبه ۲۲اسفند ) ودر موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: ملت ایران به دلیل بصیرت و فرهنگ بالایشان همه اقدامات مجلس را زیر سوال دارند. امروز مردم می‌پرسند که سوال‌های ما از وزرا برای استیضاح کارایی ندارد و به این فکر می‌کنند که پشت پرده چه چیزهایی وجود دارد.

 

وی اظهار داشت: ملت ایران به برکت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران دارای بصیرت معنوی و فرهنگی بالایی است که تمامی امور را رصد می‌کند. آنها از ما می‌پرسند که آیا وقت آن نرسیده برای رفع مشکلات اقتصادی، معیشتی و بیکاری جوانان تصمیم قاطعی گرفته شود؟

 

هاشمی پور بیان کرد: ما اکنون قرار است وزیری را استیضاح کنیم که چهار سال و نیم در این وزارتخانه مسئولیت داشته است. با نگاهی به عملکرد او این نتیجه حاصل می‌شود که آقای آخوندی در این جایگاه مهم و با ماموریتی بسیار خطیر عملکرد نارسایی داشته است که ناکارآمدی و بی‌علاقگی او را همه می‌توانند به خوبی ببینند.

 

نماینده کهگیلویه و بهمئی گفت: بنده در صحبت‌هایم غیر از صداقت چیزی نمی‌گویم. حرف بنده آن است که آقای آخوندی توانمندی لازم و احساس مسئولیت کافی برای وزارت راه و شهرسازی را ندارد. مردم ما به وزیر شجاع و با صداقت نیاز دارند تا امور را سامان ببخشد.

 

آخوندی: بابت کوتاهی هایم از مردم ایران عذر می خواهم

 

 

 

عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در ادامه جلسه علنی بعدازظهر امروز (سه‌شنبه ۲۲اسفند ) و در دفاع از عملکرد خود دروزارت راه گفت: حوادث اخیر نگرانی‌هایی را برای مردم ایجاد کرده  است چراکه  عزیزتر از جان مردم و حفط ایمنی، رفاه وآسایش انها هیچ چیز دیگری نیست.

 

وی ادامه داد: من نمی خواهم توجیه کنم اما قبل از هر چیزی به عنوان بالاترین مسئول وزارت راه و شهرسازی از هر نوع رنجی که برای مردم پیش آمده اعم از اینکه قصور و تقصیری متوجه ما بوده یا نه پوزش می خواهم؛ چراکه به هرحال کار هیچ دستگاه اجرایی بدون نقص نیست.

 

آخوندی با بیان اینکه همواره از پرسش و پاسخ لذت می برم، گفت: واقعیت این است که مردم سالاری به همین معنا است که همواره امکان پرسشگری وجود داشته باشد و مسئولان خود را موظف بدانند به سوالات نمایندگان و مردم پاسخ دهند. این موضوع باید موجب خرسندی باشد که چنین فضایی در کشور حاکم است. بنابراین من نه تنها گله‌ای از این موضوع ندارم بلکه خرسندم چنین  اتفاقی رخ می‌دهد. استیضاح براساس سقوط هواپیما در منطقه دنا بوده و من وظیفه دارم خدمت خانواده جانباختگان تسلیت بگویم و از مردم عزیز از همه کاستی و کمبودها پوزش بخواهم.

 

علوی در مخالفت با استیضاح آخوندی: وقتی چهار وزارتخانه تجمیع شود هیچ ابر وزیری نمی‌تواند مشکلات را برطرف کند
 

 

سید احسن علوی، نماینده مردم سنندج در جلسه بعدازظهر امروز مجلس شورای اسلامی در مخالفت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه راه و شهرسازی غیر از اینکه نقش تاثیرگذاری در زندگی مردم دارد بلکه در عملکرد کشور در بعد اقتصادی، اقتصاد مقاومتی و در بعد اجتماعی تاثیرگذار است، گفت: آقای آخوندی به آمار و اقدامات انجام شده اشاره کرد. در سال‌های اخیر اقدامات خوب و اساسی در بخش حمل و نقل انجام شده و مواردی که در مسیرهای نادرست بوده‌اند در مسیر خود قرار گرفته‌اند و از فرصت‌ها استفاده شد.

 

وی ادامه داد: سوال می‌کنم آیا همه مشکلات مربوط به یک وزیر است؟ باید ببینیم ما چه کار کردیم. چهار وزارتخانه را تجمیع کردیم، اینگونه می‌شود که هیچ ابر وزیری نمی‌تواند این مشکلات را برطرف کند. ما مجلسیان این مشکل را ایجاد کردیم. آیا موضوع هواپیمای ATR مربوط به وزارت راه و شهرسازی است؟ در آن زمان هم اگر شهید دادمان داخل هواپیما شهید نشده بود استیضاح می‌شد.

 

اسماعیلی: استیضاح آخوندی تنها ناظر به سقوط هواپیمای نیست/آخوندی تلاشی برای تحقق اسناد بالادستی نمی کند

 

 

داریوش اسماعیلی، نماینده مردم سروستان در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی بعدازظهر امروز (سه‌شنبه ۲۲اسفند) در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه بعد از رای اعتماد به آقای آخوندی در دولت دوازدهم با خود تعهد کردم که جبران گذشته و رای اعتماد به آقای آخوندی را بدهم، گفت: جلسات ما با ایشان نتیجه‌ای جز این نداشت که باید فردی با انگیزه‌تر بر سر کار آید که این به نفع مردم و دولت خواهد بود. در این جلسه گفته شد که ما در طرح استیضاح عجله کرده‌ایم و اینکه این استیضاح فقط به خاطر سقوط هواپیمای تهران ـ یاسوج رخ داده است.

 

وی ادامه داد: در پاسخ باید گفت که این استیضاح تنها ناظر به سقوط هواپیما نیست کما اینکه انتظار می‌رفت وزیر حداقل یک عذرخواهی کند تا کمی زخم داغ‌ دیدگان التیام بخشیده شود.

 

اسماعیلی با بیان اینکه آخوندی را فردی دانشگاهی می‌دانم و برایش ارزش و اعتبار زیادی قائلم، گفت: یکی از دلایل بنده برای استیضاح آقای آخوندی، عدم تلاش برای تحقق اسناد بالادستی از جمله قانون برنامه ششم است. قرار بود ما تجلی قوانین برنامه ششم را در لایحه بودجه 97 ببینیم که عملا وزارت راه چنین کاری را انجام نداده است. انتظار ما این بود که وزارت راه در وهله اول یعنی در زمان تدوین لایحه بودجه در سازمان برنامه و بودجه و بعد هیات دولت، آنها را قانع کند تا سهم بیشتری به این وزارتخانه اختصاص یابد، اتفاقی که رخ نداد و باعث شد که اعتبارات این وزارتخانه در فصل مسکن و شهرسازی به میزان 70 درصد و در فصل حمل و نقل به میزان 52 درصد کاهش یابد.

 

امیرآبادی: امروز به جای استیضاح ‌آخوندی مجلس استیضاح شد
 

 

احمد امیرآبادی، نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی بعدازظهر امروز (سه شنبه ۲۲اسفند)مجلس شورای اسلامی و در موافقت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی گفت: اولین کسانی که استیضاح وزیر راه را در مجلس راه انداختند و از ما امضا کردند دوستان  فراکسیون امید بودند، انتظار داشتیم دوستان امیدی تا آخر پای استیضاح باقی بمانند ولی امروز در حمایت استیضاح صحبت نکردند. حال ما ماندیم و کیان (اشاره‌ای به فرمانده جنگی در فیلم مختارنامه)، پشت‌مان را خالی کردند و عقب‌نشینی کردند.

 

وی با بیان اینکه متاسفانه امروز به جای وزیر راه و شهرسازی، مجلس استیضاح شد، اظهار داشت: قبل از به ثمر رسیدن استیضاح، سر مجلس را بریدند.

 

امیر آبادی با بیان اینکه حفظ منافع ملی  مهم‌تر از قومیت‌ها و همشهری بازی‌ها است بیان کرد: متاسفانه آنچه در جلسه امروز اتفاق افتاد به ضرر کشور است. درست نیست وقتی کشتی غرق شد ناخدا مقصر دانسته شود یا اگر قطار تصادف کرد راهبر قطار مقصر جلوه داده شود یا اگر هواپیما سقوط کرد، گفته شود خلبان مشکل داشته است.

 

وی با اشاره به سانحه قطارتبریز مشهد ، گفت: اطلاع موثق دارم مدیرانی که در این سانحه استعفا دادند در مجموعه وزارت راه در مناصب بالاتری منصوب شده‌اند.

 

آخوندی: وزارت راه وشهرسازی مرتب شورای مبارزه با زمین‌خواری را تشکیل داده است
 

 

 عباس آخوندی، وزیر راه و شهرسازی در ادامه دفاعیات خود در صحن علنی مجلس شورای اسلامی گفت: شهرداری مسئول کنترل وضعیت ساختمان است و بر اساس قانون، سازمانی که باید بازرسی‌های لازم را در خصوص ساختمان و رعایت مقررات شهرسازی انجام دهد، شهرداری است بنابراین شهرداری برای کنترل یا مستقیم باید عمل کند یا مهندس بازرس انتخاب کند. اگر قرار است شهرداری مهندس بازرس انتخاب کند چه دلیلی دارد که مالک پول آن را به سازمان نظام مهندسی بدهد و سیستم آشفته امضافروشی که همه از آن آگاهید به وجود آمده، چه زمانی ما گفتیم که مالک خودش ناظر ساختمان انتخاب کند.

 

این عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: اگر مالک بخواهد بر پیمانکار خود نظارت کند، ناظر انتخاب می‌کند، آن کسی که از طرف شهرداری بازرسی می‌کند خود شهرداری انتخاب می‌کند نه مالک و هر کس باید مسئولیت خودش را بپذیرد. باید چرخه گیج و منگ و رابطه فسادآلود در خصوص نظارت‌ها باید جمع شود. بنده به هیچ وجه نگفتم که مالک برای خودش از طرف شهرداری ناظر انتخاب کند. مگر می‌شود کسی برود از طرف شهرداری ناظر انتخاب کند؟  ما گفته‌ایم هیچ‌کس در حوزه انتخابیه‌اش، حق نظارت ندارد، نگفته‌ایم که در قلمرو دیگری حق نظارت ندارد. بنابراین نگفته‌ایم به طور مثال مهندسی در شهرداری تهران نمی‌تواند در شهرداری بوکان نظارت کند.

 

 

حضرتی در مخالفت با استیضاح آخوندی: آخوندی پرچم‌دار نوسازی ناوگان هوایی کشور است
 

 

 

الیاس حضرتی، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی نوبت عصر امروز (سه شنبه، 22 اسفند ماه) مجلس شورای اسلامی در مخالفت با استیضاح وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه استیضاح با عجله انجام شده و محتوا و محورها نشان دهنده این عجله است چنانچه یکی از عادات بد ما این است که زمانی که یک اتفاق، فاجعه یا بحران در کشور پیش می آید، به جای ریشه یابی شروع به زدن طرف می کنیم. وزیر زمان برف و بوران به مناطق سردسیر رفت تا فاجعه سقوط هواپیمای تهران-یاسوج را بررسی کند اما نمایندگان همان زمان استیضاح را آغاز کردند که این نشان دهنده کار عجولانه است.

 

وی استیضاح 3 وزیر با یکدیگر در مجلس را بی سابقه دانست و افزود: این قضیه باعث شد کار استیضاح از روال خارج شود همچنین زمان مطرح شدن استیضاح اشتباه بود چرا که استیضاح وزیر راه و شهرسازی در ایام پیش از نوروز همانند استیضاح وزیر آموزش و پرورش در آستانه مهرماه است. مشکلاتی در کشور وجود دارد از جمله بحران های مختلفی وجود دارد که ریشه آنها به نوع مدیریت کشور باز می گردد و باید پرسید آیا به مدیریت کوچه های تنگ و تاریک و باریک معتقدیم و آیا باید دست روی دست بگذاریم تا لابی ها کار خودشان را بکنند و یا باید به سمت مدیریت با چشم های بینا روی بیاوریم که از تجارب جهان استفاده کرده و از ظرفیت ها به درستی بهره ببریم.

 

حضرتی با بیان اینکه از شخص آخوندی دفاع نمی کند، اظهار داشت: من از مدیریت زنده و پویا دفاع می کنم که ضرورت حیاتی این کشور است و آقای آخوندی به جای اینکه خود را به بودجه عمرانی صفر محدود کند، فضایی را باز کرده که از امکانات و فرصت های سرمایه گذاری خارجی و جذابیت هایی که می تواند در بخش خود برای جذب سرمایه گذاری استفاده کند، اقدام کرده است. در این بین مهم ترین بحران جذب سرمایه گذاری است که در بخش راه و ابنیه و غیره وجود دارد اما آخوندی بالاترین جذب سرمایه گذاری را در بخش خارجی و داخلی داشته و توانسته بودجه عمرانی را در بازسازی و نوسازی هوایی و ریلی استفاده و اقدامات جدیدی داشته باشد.

 

عباس آخوندی در وزارت راه ماند/رای اعتماد مجدد مجلس به وزیر راه
 

 

 

در ادامه جلسه علنی بعدازظهر امروز سه شنبه 22 اسفند استیضاح عباس آخوندی وزیر راه و شهرسازی مطرح شد که نمایندگان با ۹۲ رای موافق استیضاح و ۱۵۲ رای مخالف استیضاح و ۲ رای ممتنع از مجموع ۲۴۶ رای با ادامه وزارت وزیر راه موافقت کردند.

 

به این ترتیب مجلس به عباس آخوندی به عنوان وزیر راه رای اعتماد مجدد داد.

 

 

 

کد خبر 695700

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha