به گزارش خبرگزاری شبستان، یکی از درسآموزترین صحنههای زندگانی پیامبران الهی آشنایی با خوبان بشریت در گذشته و آینده عالم و در رأس آنها آشنایی با ابعاد عرشی و نورانی اهلبیت عصمت و طهارت(ع) بوده است. این آشنایی یا با واسطه آموزههای پیامبران گذشته و کتب آنها و یا از طریق مکاشفات معنوی حاصل میشد. دلیل این آشنایی برای فهم بهتر مسیرِ به سوی خداوند متعال برای برپایی حکومت حقه الهی در آخرالزمان بود؛ لذا در احادیث متعددی مثل احادیث عالم میثاق این حقیقت را از کلام اهلبیت(ع) مییابیم.
امام باقر(ع) ضمن روایتی فرمودند: «آن گاه خداوند از انبیاء میثاق گرفته، فرمود: «آیا من پروردگار شما نیستم؟» سپس خداوند فرمود: «آیا محمد(ص) پیامبر من و علی(ع) امیر مؤمنان نیست؟» همه آنها پذیرفتند. بر همین اساس نبوت آنها تثبیت شد؛ «فَثَبَتَتْ لَهُمُ النُّبُوَّة». حضرت(ع) در ادامه فرمودند: «خداوند به انبیاء فرمود: «و همانا توسط مهدی(عج) دینم را نصرت میکنم و توسط او حکومتم را غلبه میدهم؛ وَ إِنَّ الْمَهْدِيَّ أَنْتَصِرُ بِهِ لِدِينِي وَ أُظْهِرُ بِهِ دَوْلَتِي». (بصائر الدرجات، ج1، ص70) سپس از ایشان عهد و میثاق گرفت تا اهل عترت(ع) را در این راستا یاری دهند.
ماجرای رجعت پیامبران(ع) در مقاطعی از آخرالزمان میتواند یکی از مصادیق نصرت و یاری انبیاء نسبت به اهلبیت(ع) و ظهور برای تشکیل حکومت حقه خداوند در عالم باشد.
از این رو امام صادق(ع) در روایتی ذیل آیه81 سوره مبارکه آلعمران یعنی «وَ إِذْ أَخَذَ اللَّهُ ميثاقَ النَّبِيِّينَ لَما آتَيْتُكُمْ مِنْ كِتابٍ وَ حِكْمَةٍ ثُمَّ جاءَكُمْ رَسُولٌ مُصَدِّقٌ لِما مَعَكُمْ لَتُؤْمِنُنَّ بِهِ وَ لَتَنْصُرُنَّه قالَ أَ أَقْرَرْتُمْ وَ أَخَذْتُمْ عَلى ذلِكُمْ إِصْري قالُوا أَقْرَرْنا قالَ فَاشْهَدُوا وَ أَنَا مَعَكُمْ مِنَ الشَّاهِدين؛ و [ياد كن] هنگامى را كه خداوند از پيامبران پيمان گرفت كه هرگاه به شما كتاب و حكمتى دادم، سپس شما را فرستادهاى آمد كه آنچه را با شماست تصديق كرد، البته به او ايمان بياوريد و حتماً ياريش كنيد. [آنگاه] فرمود: «آيا اقرار كرديد و در اين باره پيمانم را پذيرفتيد؟» گفتند: «آرى، اقرار كرديم.» فرمود: «پس گواه باشيد و من با شما از گواهانم.»
فرمودند: «خداوند هیچ پیامبری را از آدم مبعوث نکرد مگر اینکه او را به دنیا باز میگرداند؛ پس امیر مؤمنان(ع) را یاری میکنند و آن همان فرموده خداست: لَتُؤْمِنُنَ؛ یعنی به رسولالله ایمان میآورند و لَتَنْصُرُنَّهُ یعنی امیر مؤمنان را نصرت میکنند؛ مَا بَعَثَ اللَّهُ نَبِيّاً مِنْ لَدُنْ آدَمَ ع إِلَّا وَ يَرْجِعُ إِلَى الدُّنْيَا فَيَنْصُرُ أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ ع وَ هُوَ قَوْلُهُ لَتُؤْمِنُنَ بِهِ يَعْنِي بِرَسُولِ اللَّهِ ص وَ لَتَنْصُرُنَّهُ يَعْنِي أَمِيرَ الْمُؤْمِنِينَ». (تفسير القمي، ج1 ، ص 25). این روایت به طور واضح گویای ماجرای رجعت پیامبران و زمینهسازی برای حکومت حقه امام زمان(عج) است.
نظر شما