به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از پایگاه خبری حوزه هنری، روز هنر انقلاب اسلامی با پیشنهاد شاعران، نویسندگان و هنرمندان حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی به رهبر معظم انقلاب اسلامی، همزمان با سالروز شهادت سید مرتضی آوینی، هنرمند و مستندساز متعهد کشور در روز بیستم فروردین سال 1372 نامگذاری شد.
پس از این نامگذاری، حوزه هنری به عنوان متولی برگزاری ویژهبرنامه هفته هنر انقلاب اسلامی، هر ساله در مراسم ویژهای، چهره سال هنر انقلاب اسلامی را انتخاب و معرفی میکند. چهره سال هنر انقلاب اسلامی، با بررسی شورایی از هنرمندان و کارشناسان هنری در رشتههای مختلف انتخاب میشود و بر همین مبنا، هر ساله، شخصیتهای مطرح و تاثیرگذار هنر انقلاب کشور، به جامعه هنری و مردم معرفی میشوند.
سال گذشته، سیدمسعود شجاعیطباطبایی (کارتونیست)، به خاطر آثارش در عرصه کارتون و کاریکاتور و دبیری جشنواره کارتون هولوکاست به عنوان برترین هنرمند انقلابی سال 1395 برگزیده و معرفی شد. شجاعی طباطبایی از میان شش کاندیدای چهره سال هنر انقلاب در سال 95 همچون محمدرضا بایرامی برای کتاب «لم یزرع»، ابراهیم حاتمیکیا برای فیلم «بادیگارد»، حمید حسام، نویسنده کتاب «وقتی مهتاب گم شد»، حسن روحالامینی، هنرمند حوزه هنرهای تجسمی، بهناز ضرابیزاده، نویسنده «گلستان یازدهم» و محمدحسین مهدویان کارگران فیلم «ایستاده در غبار» به عنوان چهره سال هنر انقلاب معرفی شد.
شجاعیطباطبایی پس از دریافت تندیس هنر انقلاب اسلامی، در سخنانی عنوان کرد: ماه پیش در کشور لبنان یک کلاس و کارگاهی برگزار کردم. در جایی به نام مزار شهدای مدافع حرم با شهیدی آشنا شدم که ۱۳ سال در زندانهای رژیم صهیونیستی اسیر بود و پس از آزادی به دفاع از حرم حضرت زینب (س) پرداخته و در نهایت شهید میشود. نکته جالب نامههای دختر او بود که بر سر مزار این شهید دیده میشد. برای همین، این جایزه را به خانواده این شهید و دختر او زینب، تقدیم میکنم.
مجید مجیدی، کارگردان فیلم سینمایی محمد رسول الله (ص) و ده ها اثر ماندگار دیگر در سال 94 بهعنوان چهره سال هنر انقلاب اسلامی معرفی شد. وی در میان دیگر نامزدهای دریافت جایزه چهره سال هنر انقلاب همچون جواد افشار، پرویز پرستویی، عبدالحمید قدیریان، هادی محمدیان و بهناز ضرابیزاده، به عنوان شخصیت برگزیده انتخاب شد.
او پس از دریافت جایزه و لوح تقدیر خود گفت: وقتی خودم را در مقابل اقیانوس بیکران شهیدان میبینم میفهمم کاری انجام ندادهام. آنها فضا را برای افرادی مانند من آماده کردند. آنها بیادعا بودند و این کوچکترین کاری بود که ما انجام دادیم و باعث افتخار عمر و زندگیمان را با گروهی همدل صرف ساخت فیلم پیامبر اعظم (ص) کردم. جا دارد از شهید مرتضی آوینی یاد کنم. او به ما آموخت که چگونه پای باورهایمان بایستیم.
همچنین مرتضی سرهنگی نویسنده حوزه ادبیات دفاع مقدس به عنوان چهره برگزیده هنر انقلاب سال 93 انتخاب شد. دیگر نامزدهای دریافت این جایزه، مسعود نجابتی برای خلق آثار تاثیرگذار در حوزه گرافیک و خطاطی، فاضل نظری در حوزه شعر و ابراهیم حاتمیکیا برای ساخت فیلم «چ»، نرگس آبیار برای فیلم «شیار 143» بودند.
مرتضی سرهنگی پس از دریافت نشان هنر انقلاب اسلامی با نقل خاطراتی از دوران دفاع مقدس و ماجرای شهادت دوستان همرزمش گفت: لطف خدا بود که از طریق برخی دوستان با حوزه هنری آشنا شدم و پا به عرصه ادبیات دفاع مقدس گذاشتم و این اتفاق ها برای ادبیات پایداری ما افتاد.
گفتنی است؛ نشست خبری هفته هنر انقلاب اسلامی، ساعت ۱۰ و ۳۰ دقیقه شنبه ۱۸ فروردین، در تماشاخانه مهر حوزه هنری برگزار می شود. همچنین ویژه برنامه های هفته هنر انقلاب اسلامی ، ۲۰ تا ۲۶ فروردین ماه در حوزه هنری برگزار خواهد شد.
نظر شما