به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین، علی اکبری بیان کرد: طی سال گذشته بیش از 590 هزار تن محصولات باغی در استان قزوین تولید شده است که این محصولات شامل میوه های هسته دار، دانه دار، میوه های خشک، نیمه گرمسیری، محصولات گلخانه ای و قارچ خوراکی است.
وی ادامه داد: مهمترین محصولات باغی استان تولید انگور، زیتون، پسته، گیلاس، ذغال اخته، فندق، گردو، تولیدات گلخانه ای و قارچ خوراکی است که سطح زیر کشت باغات فندق استان 3 هزارو 200 هکتار است که سالانه 3 هزار و 150 تن محصول برداشت می شود.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین اضافه کرد : همچنین محصول ذغال اخته با 706 هکتار و تولید 3 هزار و 200 تن، گیلاس با 3 هزار و 470 هکتار و تولید 34 هزار تن و گردو با سطح زیر کشت 5 هزار و 540 هکتار و تولید 10 هزار تن از محصولات مهم باغی استان است .
وی اعلام کرد: سالانه 14 هزار تن قارچ خوراکی در استان تولید می شود و در خصوص انگور هم در سال گذشته بیش از 350 هزار تن انگور برداشت شد که از این میزان 50 هزار تن کشمش در استان تولید شد و این میزان انگور از 31 هزار و 162 هکتار باغ برداشت شده است .
اکبری با اشاره به اینکه استان قزوین به عنوان یک از قطب های مهم تولید انگور و کشمش در کشور است، اظهار کرد: با اجرای طرح های اصلاح و احیا باغات و سیستم داربستی و آبیاری تحت فشار میزان تولید در سال های اخیرافزایش قابل توجهی داشته که زمینه ساز توسعه صادرات کشمش استان شده است .
وی توضیح داد: احداث شبکه آبیاری قطره ای، احداث باغات ایستاده بالغ بر 3 هزار و 500 هکتار، ارائه تسهیلات بانکی برای بارگاه های بهداشتی(200 واحد)، ایجاد صنایع تبدیلی (کارخانجات کشمش با ظرفیت مناسب)، تهیه طرح جامع انگور و طرح سلامت محصول کشمش و تهیه طرح جامع صنایع انگور و کشمش، طرح ارزیابی مشارکتی و مشکل یابی 54 مورد از مسائل انگور و کشمش و ایجاد اولین صندوق کشمش شهرستانی در تاکستان با کمک بخشی از یارانه کشمش باغداران آن شهرستان با مبلغ حدود 200 میلیارد ریال از مهمترین اقدامات انجام شده در سال گذشته است.
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین تصریح کرد: همچنین از محل کمک های فنی و اعتباری اصلاح و توسعه باغات به روش های نوین و باغات انگور به روش داربستی و اعتبارات سال 95 مبلغ 60 میلیارد ریال به صورت اسناد خزانه اسلامی در نظر گرفته شد که به ازای هر هکتار داربستی کردن مبلغ 60 میلیون ریال به صورت بلاعوض به باغداران پرداخت شده است .
وی در ادامه به تولید زیتون در استان اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته با اجرای طرح های اصلاح و احیا باغات زیتون، جوان سازی باغات و توسعه سطح زیرکشت با روندی افزایشی بالغ بر 18 هزار تن دانه زیتون در استان تولید شد و سطح زیر کشت باغات زیتون در مجموع 9هزار و 150 هکتار است که از این میزان 3 هزار و 50 هکتار به صورت نهال و 6 هزار و 100 هکتار بارور است .
اکبری خاطر نشان کرد: در سال گذشته 18هزار و 500 تن زیتون در استان تولید شده که از این میزان 70 درصد به صورت زیتون کنسروی و 30 درصد به صورت استحصال روغنی است .
وی به افزایش تولید پسته در باغات اشاره کرد و توضیح داد: پسته از محصولات باغی قدیمی استان قزوین است که جایگاه خاصی در صادرات غیرنفتی کشور دارد که با توجه به نیاز آبی پایین این محصول و سازگاری با خاک های لب شور سیاست توسعه باغات پسته در خاک های درجه 2 و سه استان در دست اجراست که با اجرای طرح های توسعه، تغذیه و اصلاح باغات روندی افزایشی داشته است .
مدیر باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین یادآور شد: سطح زیر کشت باغات پسته استان 3هزار و 720 هکتار است که 3هزار و 500 تن محصول تولید شده است .
نظر شما